Zvolenský kapitán Viedenský v prvom zápase sezóny doviedol tím k výhre

❚❚

Zvolen 19. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Hokejisti Zvolena v 11. kole Tipos extraligy zaknihovali tretiu výhru v rade, keď doma zdolali nováčika zo Žiliny 7:2. Na ľad vykorčuľoval už aj kapitán tímu spod Pustého hradu Marek Viedenský, ktorý pre zranenie nemohol nastúpiť skôr

Marek Viedenský
Na snímke kapitán HKM Zvolen Marek Viedenský

Odohral prvý duel v sezóne, zaznamenal dva kanadské body za dve asistencie, pričom prihrával už na úvodný gól mužstva.

.

“Dobre som sa cítil na ľade, ale nie je to ešte optimálne. Chýba mi zápasová prax. Som rád, že chalani v päťke mi pomohli, že som nemusel až tak veľmi korčuľovať. Aj moje dva body sú zásluhou celej päťky. Padlo to proti Žiline viacerým chalanom. Najmä som však spokojný za celý tím. Ak by to takto padalo všetkým stále, tak by som bol za to rád,” neskrýval pozitívne dojmy po víťaznom stretnutí 34-ročný Viedenský, ktorý nastúpil na pozícii centra v prvom útoku a naskakoval aj na presilové hry.

V samom úvode duelu dokonca zlomil hokejku na buly: “Povedal som si, no dobre to začína. Už som dávno nezlomil hokejku, ani nepamätám, kedy som zlomil takto hokejku priamo v buly,” skonštatoval, no tento okamih nebol napokon smolným, pretože aj jeho spoluhráč v útoku Andrej Kudrna zaznamenal kľúčové góly v druhom dejstve počas päťminútovej presilovky, kedy zvyšoval na 3:1 a 4:1.

.

Práve vylúčenie žilinského Betáka na 5+DKZ stálo Žilinu zápas. Beták vrazil na mantinel zvolenského beka Michala Beňa, ktorý prišiel o prilbu a po páde musel putovať s otrasom mozgu rovno do nemocnice.

“Je nám ľúto Miša, všetci na neho myslíme a dúfame, že bude v pohode,” vravel na margo nepríjemnej situácie kapitán Zvolena Viedenský a k výkonu mužstva ešte dodal: “Je s ním spokojnosť. Hrali sme tak, ako sme chceli, hlavne celých 60 minút. Verím, že tomu tak bude i v ďalších domácich zápasoch, že sa to už otočilo a budeme hrať to, čo chceme a víťaziť.”

Výborný zápas odohral Viedenského spoluhráč vo formácii na krídle Andrej Kudrna. Okrem dvoch gólov pridal aj asistenciu, pričom všetky body zaznamenal počas presiloviek.

Duel aj on hodnotil kladne: “Zo začiatku to bolo vyrovnané, po prvej tretine bolo 1:1. Potom sme si konečne pomohli dlhou presilovkou, za päť minút nám tam popadali tri góly. Tam sa zápas zlomil a otočil na našu stranu. Som za to rád a takisto sme všetci radi za tri body.”

Zvolenčania v desiatich kolách iba trikrát skórovali z presilových hier. Teraz v jednom zápase nasúkali Žiline až štyri presné zásahy.

.

“Aj keď sme nemali štart do sezóny podľa predstáv, tak sme sa snažili byť pozitívni a nemať sklonené hlavy. Vedeli sme, že keď si začneme pomáhať presilovkami, tak zápasy sa priklonia na našu stranu. To sa proti Žiline aj stalo,” podotkol Kudrna, ktorý mal blízko k hetriku.

Jeho spoluhráči ho v tretej tretine hľadali pred bránkou tak, aby aj do tretice skóroval a prispel do klubovej kasy. K tomu s úsmevom dodal:

“Presne tak, je to možné, že chceli odo mňa nejaký darček do šatne.”

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:12

Výnos z miestneho poplatku za rozvoj by mohli obce a mestá použiť aj na stavebné úpravy, opravy, rekonštrukcie a obnovu už existujúcich stavieb. Umožniť im to chcú poslanci opozičného Progresívneho Slovenska novelou zákona o miestnom poplatku za rozvoj a zákona o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych vzťahov a iných práv k nehnuteľnostiam (katastrálny zákon).

14:09

Ak sa podniky rozhodnú skrátiť pracovný čas svojich zamestnancov a naďalej im budú vyplácať plnú mzdu, môže to priniesť výhody pre obe strany.

14:07

Ruská armáda oznámila obsadenie dediny Zorjane na východe Ukrajiny. Otvára sa im tak cesta k priemyselnému centru Kurachovo.

13:21

Šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell povedal, že prímerie na Blízkom východe je prioritou a nedávna smrť vodcu Hamasu Jahju Sinwára by mohla zvýšiť šance na jeho dosiahnutie. 

13:20

Obyvatelia Slovenska ostávajú pri spravovaní svojich financií pomerne konzervatívni a veľkú časť svojho finančného bohatstva uchovávajú v hotovosti a na svojich bežných účtoch. Zainvestovanú majú pritom výrazne nižšiu časť svojho bohatstva ako ľudia vo vyspelých západných krajinách, priblížil makroekonomický analytik zo Slovenskej sporiteľne Matej Horňák.

13:19

Situácia na trhu s palivovým drevom je pokojná, drevo je pre obyvateľov dostupné. Jeho cena je porovnateľná s predchádzajúcim rokom. Uviedli to pre TASR pred zimnou vykurovacou sezónou zástupcovia štátnych, neštátnych aj vojenských lesov.

13:18

Ceny masla v uplynulých mesiacoch raketovo vzrástli a v Európe dosahujú rekordné maximá. To je zlá správa pre pekárov a cukrárov, ktorí sa pripravujú na vianočné sviatky a už čelia vysokým nákladom na čokoládu a cukor.

13:17

Platnosť aktuálnej bilaterálnej dohody o pôžičke medzi Slovenskou republikou a Medzinárodným menovým fondom by sa mala predĺžiť maximálne o tri roky, teda do konca roka 2027. Vyplýva to z návrhu na uzavretie dodatku k Dohode o pôžičke medzi SR a MMF, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo financií SR. Dodatok upresňuje tiež postup fondu pri prípadnom čerpaní a splácaní zdrojov.

13:15

Cestovné výdavky Slovákov na zimnú dovolenku oproti minuloročnej sezóne vzrástli o 5 %. Slovenskí dovolenkári na zimnú dovolenku minú v priemere 2574 eur na osobu a preferujú osemdňové pobyty. Najobľúbenejšie sú exotické destinácie ako Maldivy, Dominikánska republika či Thajsko. 

13:14

Výskumníci bezpečnostnej spoločnosti Eset zistili, že organizovaná podvodnícka sieť Telekopye sa zameriava už aj na používateľov platforiem Booking a Airbnb. Phishingové stránky vydávajúce sa za tieto služby sú ešte vierohodnejšie ako stránky online trhovísk, na ktoré sa útočníci pôvodne zameriavali.

13:06

Vo Veľkej Británii začiatkom budúceho týždňa prepustia ďalších 1100 väzňov. Ide o súčasť snahy britskej vlády znížiť preplnenosť väzníc.

13:05

V sobotu v skorých ranných hodinách bol v rakúskom Zistersdorfe vážne zranený príslušník policajnej zásahovej jednotky Cobra. Policajnú akciu vyvolal nález mŕtveho tela 65-ročnej ženy.

12:38

Približne 15 oblastí na Ukrajine sa v skorých ranných hodinách stalo cieľmi vlny útokov ruských dronov, kĺzavých bômb a striel s plochou dráhou letu.

12:36

Pri izraelskom útoku v prístave Jouneih severne od Bejrútu zahynuli dvaja ľudia, uviedli libanonské úrady.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke štyri mláďatá tigra sumatranského v zoologickej záhrade v poľskom Vroclave

Autor: TASR/AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

Pavel Jacz

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali