Zvolen uzatvoril novú zmluvu na údržbu miestnych komunikácií

❚❚

Zvolen 2. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Pavol Zachar)

 

Zimnú a letnú údržbu miestnych komunikácií vo Zvolene bude najbližšie roky zabezpečovať spoločnosť Valtec so sídlom v Lieskovci vo Zvolenskom okrese. Zmluva s predpokladanou cenou diela 6 568 516 eur s DPH je na obdobie rokov 2024 až 2028. Rozhodli o tom zvolenskí poslanci na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva

Ilustračné foto

Samospráva vyhlásila a zverejnila súťaž vlani. Predmetnú zákazku rozdelili na dve časti s predpokladanou hodnotou spolu 8 629 125 eur bez DPH. Túto súťaž však nakoniec zrušili. “Počas verejného obstarávania sa zistilo, že rozdelením predmetu zákazky na dve časti by boli vynaložené verejné prostriedky nehospodárne,” pripomína dôvodová správa s tým, že mesto preto nechcelo pokračovať v tomto obstarávaní.

.

Ako ďalej uvádza, následne predpokladanú hodnotu zákazky opäť prepočítali. Bolo to z cien, ktoré boli predložené v predchádzajúcej, teda zrušenej verejnej súťaži. Po novom ju tak vyhlásili ako celok, ako jednu časť. V poradí druhé verejné obstarávanie na nadlimitnú zákazku vyhlásili v júli tohto roka. Bolo to s predpokladanou hodnotou zákazky viac ako 6 500 000 eur s DPH.

Mesto Zvolen vyšla zimná údržba na svojom území v sezóne 2023/2024 na takmer 740.000 eur. Vyplýva to z materiálu, v ktorom ju samospráva vyhodnocovala a predkladala na rokovanie mestského zastupiteľstva. Údržbu počas zimy robilo mesto približne na 102 kilometroch ciest a 92 kilometroch chodníkov. Vykonávali ju tri subjekty – Begbie, Service plus a Stredisko komunálnych služieb. Každý z nich sa zaoberal inou časťou mesta, inými ulicami či chodníkmi. Zmluva so spoločnosťou Begbie však zanikla, samospráva ju totiž s poskytovateľom služby ukončila k 30. aprílu tohto roka.

.

Spolu v zimnom období 2023/2024 zaznamenali vo Zvolene 13 dní sneženia. V oblasti na Kráľovej a v Sekierskej doline bolo počasie chladnejšie s viacerými výjazdmi techniky na posyp a odstraňovanie závejov.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:59

Izraelská armáda podnikla viacero útokov v Pásme Gazy, pri ktorých zahynulo celkovo najmenej 60 Palestínčanov.

11:58

Poľské ministerstvo zahraničných vecí dôrazne odsúdilo iránsky raketový útok na Izrael a v súlade s postojom EÚ podporilo snahy o deeskaláciu napätia na Blízkom východe.

11:55

Pri výbuchu v mobilnom dome na severe Nemecka zahynuli dvaja ľudia, oznámila tamojšia polícia.

11:34

Severná Kórea vypustila na Južnú Kóreu vyše 150 balónov s odpadkami, uviedla juhokórejská armáda. Ide o prvú takúto akciu za posledných desať dní.

KĽDR vypustila na Južnú Kóreu ďalších 150 balónov s odpadkami
Balóny s odpadkami, ktoré podľa juhokórejských médií vypustili zo Severnej Kórey, letia nad Soulom
10:54

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel dôrazne odsúdili útoky Iránu na územie Izraela. Ešte ich odsúdil aj šéf diplomacie EÚ Josep Borrell.

10:52

V Rwande zaznamenali ďalších päť obetí marburskej hemoragickej horúčky. Celkovo tak v krajine evidujú už 11 obetí tohto ochorenia, oznámilo rwandské ministerstvo zdravotníctva.

Počet obetí nákazy vírusom Marburg vzrástol na 11
Na snímke zdravotnícky pracovník z oddelenia prevencie a kontroly infekcií odetý v ochrannom obleku nesie jedlo do izolačného stanu, v ktorom je v karanténe muž po kontakte s nositeľom vírusu Marburg v kenskej metropole Nairobi
10:34

Nemecký kancelár Olaf Scholz vyzval Irán a libanonské militantné hnutie Hizballáh, aby okamžite ukončili útoky na Izrael. Upozornil na to, že Irán riskuje ďalšie vzplanutie konfliktu na Blízkom východe. 

Scholz: Irán riskuje ďalšie vzplanutie konfliktu na Blízkom východe
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
10:27

Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová odmietla podpísať kontroverzný balík zákonov, ktorý podľa ľudskoprávnych organizácií a EÚ obmedzí práva LGBT+ ľudí.

 

10:26

Jemenskí povstalci húsíovia zaútočili tromi raketami s plochou dráhou letu Kuds 5 na vojenské ciele hlboko v území Izraela. Uviedol vojenský hovorca jemenského hnutia Jahjá Sarí. Izrael o žiadnych útokoch húsíov neinformoval.

10:16

Ruské jednotky získali úplnú kontrolu nad mestom Vuhledar v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informoval kanál SHOT na komunikačnej platforme Telegram a proruskí vojnoví blogeri.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke otvorenie výstavy Tvar ducha, sila a krása afrického umenia v Bratislave

Autor: TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali