ŽSR evidujú za posledné obdobie viacero smrteľných zrážok s vlakom

❚❚

Bratislava 5. februára 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 2. januára do 5. februára zaznamenali deväť zrážok vlaku s osobami. Sedem z toho bolo smrteľných. Evidujú tiež tri zrážky vlaku s motorovým vozidlom, z toho jednu smrteľnú. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová

vlak
Ilustračné foto

“Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne. ŽSR ako manažér infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie,” uviedla.

.

ŽSR zaznamenali tiež prípady vandalizmu. Opätovne upozornili na jeho nebezpečné dôsledky. “Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. ŽSR preto prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a eliminovala trestnú činnosť,” dodala hovorkyňa.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:10

Európska únia v stredu apelovala na lídrov zúčastňujúcich sa na summite skupiny BRICS v Rusku, aby prezidenta Vladimira Putina vyzvali na ukončenie vojny na Ukrajine.

14:09

Štyroch ľudí, ktorí vyrábali a predávali smrtiaci kontaminovaný alkohol, obesili v Iráne. Miestne úrady v stredu uviedli, že po požití tohto alkoholu zomrelo 17 ľudí.

14:08

Nezávislá maďarská politika je neprijateľná pre Brusel, kde už oznámili, že sa chcú zbaviť maďarskej národnej vlády, vyhlásil v stredu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v prejave pri príležitosti štátneho sviatku výročia vypuknutia revolúcie proti diktatúre a sovietskej okupácii z roku 1956.

13:49

Gruzínske úrady zadržali českého novinára Raya Baseleya, ktorý sa pravidelne venuje dianiu na Ukrajine či práve v Gruzínsku. Tbilisi tento krok podľa hovorcu českého rezortu diplomacie Daniela Drakea zatiaľ nevysvetlilo.

13:47

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu na úvod oficiálneho otvorenia summitu BRICS vyhlásil, že v súčasnosti prebieha “dynamický a nezvratný” proces utvárania multipolárneho svetového poriadku. Táto skupina rozvíjajúcich sa ekonomík podľa neho posilňuje svoju autoritu v medzinárodných záležitostiach.

13:25

Z celkovej alokácie Programu Slovensko vo výške 12,59 miliardy eur boli ku koncu septembra sprístupnené finančné prostriedky vo výške 7,05 miliardy eur. Ide o 55,99 % z celkovej alokácie. Vyplýva to z Informácie o stave implementácie Programu Slovensko z dielne ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorú v stredu vláda zobrala na vedomie.

13:25

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) sprístupnila výzvu na podporu účasti spracovateľov na výstavách. Spracovatelia si za účasť na výstavách môžu prerozdeliť až pol milióna eur. Oprávnenými nákladmi sú náklady na účastnícky poplatok, na výstavbu a zariadenie výstavného stánku či cestovné náklady alebo ubytovanie. Informovala o tom PPA.

13:16

Miera nezamestnanosti v Poľsku sa podľa očakávania ani v septembri nezmenila. Ukázali to v stredu údaje centrálneho štatistického úradu GUS.

13:09

Izraelská armáda útočí na mesto Súr na juhu Libanonu, ktorého obyvateľov vyzvala v stredu ráno na evakuáciu. Informujú o tom spravodajcovia agentúry AFP, ktorí na území tohto pobrežného mesta zapísaného na zozname svetového dedičstva UNESCO zaevidovali už najmenej štyri útoky.

13:09

Transakčná daň je rozpore nielen s princípmi právneho štátu Slovenskej republiky, ale aj s európskym právom. Uviedli to v stredu na brífingu poslanci za opozičnú SaS, v súvislosti s pripravovaným podaním tzv. konsolidačného balíčka na Ústavný súd SR. Poslanci budú preto žiadať, aby Ústavný súd pozastavil v rámci konsolidácie účinnosť zákona o transakčnej dani.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali