Zoroslav Kollár v novom videu zverejňuje nahrávku Pčolinského. Na pretras sa dostali Beňa, Makó aj Lipšic

❚❚

Bratislava 1. októbra 2023 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Známy podnikateľ a právnik Zoroslav Kollár v závere predvolebnej kampane publikoval video, v ktorom sa vyjadril ku osobe predsedu parlamentu a šéfa Sme rodina Borisa Kollára. Naznačil, že Boris Kollár mal dať údajne cez SIS pokyn na jeho lustráciu. Zoroslav Kollár vyhlásil, že nestojí za mediálnou diskreditáciou Borisa Kollára, no zároveň sľúbil, že o ňom prezradí ešte viac v ďalších videách. Svoje slovo dodržal

Zoroslav Kollár
Na snímke Zoroslav Kollár

Zoroslav Kollár počas moratória zverejnil na YouTube druhé video v rámci “vojny”, ktorú si spolu vyhlásili s lídrom hnutia Sme rodina. Uviedol, že najprv plánoval v novom videu rozoberať Kollárove exmilenky Ferusovú a Richterovú, ale nakoniec pod vplyvom aktuálnych udalostí upravil scenár. Vyhlásil, že Boris Kollár znovu verejne klamal, keď komentoval jeho prvé video v predvolebnej diskusnej relácii rádia Expres. “Najprv si povedal, že si ho ešte nevidel. A hneď si začal škriekať, že to video je urobené presne tak isto, ako videá slečny Ferusovej a Richterovej. Zase si klamal. Buď si to video videl alebo si ho nevidel.”

.

Vzápätí Zoroslav Kollár odhalil, čomu chce venovať svoju pozornosť. “Dnes máme inú tému. Je to Vladimír Pčolinský, ktorého život, práca, peniaze a celé živobytie závisí a vždy záviselo iba od politiky. A nie len jeho – aj jeho bratov. Stačí si prečítať ich životopisy. Pán Vladimír Pčolinský sa živí prácou v politike alebo pre politikov už od svojich 20 rokov.”

Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby V. Pčolinský podľa slov Zoroslava Kollára predtým ako pôsobil v štátnych orgánoch “zarábal ako sa dalo”. “Niekedy veľmi zaujímavým spôsobom, čo sa tiež možno v budúcnosti ukáže. Pán Pčolinský, veľmi sa vám čudujem, keď ste sa rozhodli na mňa zaútočiť. Ale ja som pripravený,” pokračoval Z. Kollár s tým, že nesúhlasí s vyjadreniami V. Pčolinského pre médiá, že jeho videá sú pomstou za to, že bol sledovaný SIS okolo roku 2020. “Je otázne, či ste vašu právomoc využili, alebo zneužili,” odkazuje Z. Kollár bývalému riaditeľovu SIS.

.

Zoroslav Kollár kladie otázku, prečo sa počet sledovaných osôb tajnou službou po nástupe V. Pčolinského do funkcie zvýšil a prečo sa sledovanie zmenilo aj kvalitatívne. “Ešte zaujímavejšie by bolo vidieť ten zoznam. Hovorí sa, že sú to samí úspešní a vplyvní ľudia – Oszkár Világi, Miroslav Výboh, Miroslav Bartoš… Ale pribudli tam aj nejaké závadové osoby – napríklad Peter Tóth, Marian Kočner, páni Arpáš, Pollák, Osuský. Áno, aj osoby vo väzbe. Dôvod? Formálne bol ako dôvod označený ohrozovanie hospodárskych záujmov SR. Pod toto označenia sa dá ukryť akýkoľvek motív a cieľ. Krajský súd v Bratislave, ktorý schvaľoval takýto postup fungoval ako automat na CocaColu. Vyhovené v 99% prípadov.”

Kollár dodal, že hoci ho “svrbí jazyk”, zatiaľ viac konkrétností ku osobnému sporu s Vladimírom Pčolinským nepovie, pretože stále ide o “živú vec”. Poznamenal, že nedávno mu istý občan doručil nahrávky, ktoré by mohli byť veľmi zaujímavé pre širokú verejnosť. “Chcem zdôrazniť, že sa nezaujímam o politiku. Toto zverejnenie nahrávky nemá akokoľvek nikoho politicky poškodiť. Zverejním iba pravdu. Takže iba malá ukážka zo značného rozsahu materiálu, ktorý som dostal.”

 

Nahrávka V. Pčolinského

Zoroslav Kollár vo videu prezentoval nahrávku s hlasom Vladimíra Pčolinského, na ktorej Pčolinský hovorí, že požiadal o stretnutie advokáta a neskoršieho šéfa ÚŠP Daniela Lipšica ohľadom trestnej veci Zoroslava Kollára a bývalého námestníka SIS Borisa Beňu. Práve výpovede Beňu na polícií neskôr znamenali stíhanie aj samotného Vladimíra Pčolinského.

“Potom 21. januára došiel Makó. Lebo ja som s ním musel skončiť tú debatu. Doniesol mi fľašku rumu a sme štyri hodiny od 10. do 14. u mňa sedeli. Nepovedal pol slova, akože Zoro Kollár, vôbec nič. Podľa mňa v tom čase netušil. Až o týždeň mi povedal, keď si ho zavolali. Vtedy mi hovoril, že vieš, to bolo tak, že tu sedel Boris a pil, vieš Boris je ko***, a ja hovorím, že je to kamarát a je to ko***, lebo došiel za mnou do Jelenca, keď ma pustili a ja som povedal, že som musel voči nemu vypovedať,” opisuje na nahrávke Pčolinský svoje stretnutie s kľúčovým kajúcnikom Ľudovítom Makóm, na ktorom sa rozprávali o Borisovi Beňovi. Doplnil, že Makó a Beňa sa mali následne stretnúť aj v priestoroch Makóovej bezpečnostnej služby LAMA.

.

Vladimír Pčolisnký ďalej spomína, že raz ho v Poprade kontaktovali Boris Beňa a aj Branislav Zurian. Beňa bol vraj “zosypaný” a Zurian údajne tiež nevedel, čo sa aktuálne deje v polícii. “Braňo hovoril, že on fakt nevie, čo sa deje vo všeobecnosti, lebo on je už mimo toho. Že to si rieši Kovařík na priamo s ko***mi.”

Takisto hovorí o ďalšom stretnutí s Ľudovítom Makóm, kde sa mali baviť o tom, že Zoroslav Kollár sa bojí, že je vraj dokonca “zos*****ý”. Makó mal potvrdiť, že Zoroslavovi Kollárovi vybavil, aby ho nerozpracovali Čurilla a spol.

“Potom došiel za mnou, keď ho zadržali, došiel za mnou Kliment a p**oval a hovorí, že keby ten ko*** Kučerka nedal sťažnosť na Šureka s Repom, lebo pôvodne to mal dozorovať Šurek a Šurek by nežiadal väzbu pre Borisa, lebo že to on bol s ním dohodnutý, Kliment. Ale hovorím, keď to dostal Kysel, tak to bolo v p***. Potom sa ako išlo ako sa išlo…” Porozprával ďalej Pčolinský o tom, ako bola kauza Borisa Beňu riešená na Úrade špeciálnej prokuratúry.

 

Extrémna snaha o záchranu vlastného zadku

Zoroslav Kollár si myslí, že z nahrávok, ktoré zverejnil vyplýva, že Vladimír Pčolinský bol “spoluautorom a organizátorom” toho, čo Igor Matovič nazýva “očista spoločnosti”. Pčolinský podľa neho spolupracoval so všetkými zložkami polície a prokuratúry, no zakrátko sa všetko zmenilo a do ohrozenia sa dostal aj samotný Pčolinský. Boli ste totiž vo veľmi blízkom vzťahu s pánom Makóm. Vždy ste to vo vyjadreniach popierali, ale teraz je to zrejmé. Keď Makóa v roku 2020 zadržali, asi ste nemali príliš pekný deň. Dostali ste možno aj zákonným spôsobom informácie, čom tam ten Makó vo väzbe rozpráva. Nastala asi panika a tak ste možno zákonným spôsobom začali venovať pozornosť NAKA.”

.

Podľa názoru Zoroslava Kollára sa však SIS pod vedením Pčolinského nezačala zaujímať o NAKA preto, že má Pčolisnký zmysel pre spravodlivosť, ale skôr preto, že Pčolinský mal mať strach. “Vedeli ste, kam to smeruje a chystali ste sa na konfrontáciu. A keď Makóa prepustili s pečiatkou na čele kajúcnik a udavač, tak ste mali ešte horší deň. A keď sa vám prišiel vyplakať pán Beňa, že Makó proti nemu vypovedá, tak už to musela byť hotová katastrofa.”

“Vedeli ste, že udržať pod kontrolou pána Beňu, ktorý má evidentne kombináciu chromozómov XX, a nie XY ako ostatní muži, nebude vôbec ľahké. A tak ste vyvinuli extrému snahu zabezpečiť, aby pán Beňa nebol väzobne stíhaný. Snažili ste sa to vybaviť cez pána Lipšica, v tom čase ešte advokáta a jeho veľmi dobrého kamaráta, sudcu Najvyššieho súdu pána Klimenta. To, že Lipšic a Kliment majú k sebe blízko bolo preukázané v médiách a obaja tento vzťah potvrdili. Snaha bola extrémna, ale nepodarilo sa to a pán Kliment vám prišiel osobne vysvetliť, že sa to nebude dať zariadiť.”

Zoroslav Kollár na záver dodal, že hoci Pčolinský sa môže javiť pred verejnosťou ako hrdina za to, že odhalil praktiky Čurillovcov, v skutočnosti mu podľa nebo išlo iba o “záchranu vlastného zadku zneužívaním svojho postavenia a porušovaním zákona”. To sa však podľa Zoroslava Kollára nepodarilo a Pčolinského zomlel systém, ktorý pomáhal vytvoriť.

 

Pčolinský nevidí nič problematické

Ku nahrávke sa medzičasom vyjadril Vladimír Pčolinský. Pre denník SME poznamenal, že rozhovor je autentický, no podľa neho z nahrávky nevyplýva nič problematické.

“Presne tieto veci, aj keď bez expresívnych výrazov, som vypovedal v dvoch rôznych konaniach, nie je to žiadne tajomstvo. Tieto storky som rozprával minimálne tridsiatim ľuďom,“ hovorí Pčolinský. Dodáva, že Zoroslavovi Kollárovi nahrávku posunula druhá osoba v rozhovore, ktorá je zámerne vystrihnutá.

“Myslím si, že andropauza sa dá riešiť aj iným spôsobom ako tým, že sa chce chlap na staré kolená stať youtuberom,“ komentoval posmešne aktivity Zoroslava Kollára bývalý šéf SIS Pčolinský.

 

 

.

Prečítajte si tiež:

Zoroslav Kollár prijal výzvu Borisa Kollára a tiahne do “boja”: Teraz budem hovoriť

 

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:17

Austrálska polícia rozbila skupinu obchodníkov s drogami nazývanú “Komisia”. V priebehu niekoľkých mesiacov skupina doviezla do krajiny viac ako tonu kokaínu. 

07:01

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu obvinil britskú vládu z “vysielania zmiešaných signálov” v súvislosti s podporou Izraela a “podkopávania” práva jeho krajiny na sebaobranu. Netanjahu kritizoval vládu britského premiéra Keira Starmera aj za pozastavenie niektorých zbraní do Izraela.

06:52

Haitská vláda vytvorila dočasnú volebnú radu, čo predstavuje prvý krok k uskutočneniu volieb do roku 2026. Voľby sa v tomto karibskom ostrovnom štáte spustošenom násilnosťami gangov naposledy konali v roku 2016. 

06:50

Kolumbijská vláda po útoku, pri ktorom zahynuli dvaja vojaci a viac ako 20 ľudí utrpelo zranenia, prerušila mierové rokovanie s povstaleckou skupinou Národná oslobodzovacia armáda, oznámila vládna mierová delegácia.

06:38

Iránski hackeri v lete poslali ľuďom spojeným s predvolebnou kampaňou prezidenta Joe Bidena informácie ukradnuté z kampane Donalda Trumpa, v rámci snáh o ovplyvnenie novembrových prezidentských volieb, oznámili americkí vyšetrovatelia.

06:37

Venezuelský opozičný líder Edmundo González Urrutia, ktorý bol kandidátom v júlových prezidentských voľbách vyhlásil, že bol nútený podpísať list, v ktorom akceptoval rozhodnutie venezuelského najvyššieho súdu a uznal víťazstvo súčasného prezidenta Nicolása Madura. Uviedol však, že dokument podpísal pod nátlakom a je preto neplatný.

06:35

Sociálna sieť X sa stala pre mnohých používateľov v Brazílii prístupnou, vďaka novej aktualizácii, ktorá obišla príkaz na zablokovanie siete vydaný minulý mesiac tamojším Najvyšším súdom.

06:33

Biely dom varoval pred eskaláciou konfliktu na Blízkom východe po sérii výbuchov komunikačných zariadení v Libanone, ku ktorým došlo v utorok a v stredu. Pri výbuchoch zahynulo viac ako 30 ľudí. Palestínske militantné hnutie Hamas z výbuchov obviňuje Izrael. 

06:31

Peruánska prezidentka Dina Boluarteová vyhlásila mimoriadny stav v troch regiónoch, kde vyčíňajú ničivé lesné požiare, ktoré si už vyžiadali najmenej 16 obetí na životoch.

06:29

Vo svete, konkrétne v Európe, Severnej Amerike a Ázii, sa momentálne rýchlo šíri nový subvariant koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

06:22

Americký prezidentský kandidát Donald Trump a poľský prezident Andrzej Duda spoločne navštívia mesto Doylestown v americkom štáte Pensylvánia. Pre agentúru PAP to bez uvedenia ďalších podrobností potvrdil zástupca Trumpovho štábu.

Včera 20:18

Predbežné výsledky vyšetrovania ukázali, že stovky pagerov, ktoré v utorok vybuchli v Libanone, boli vybavené nástražným systémom s výbušninou, informoval v stredu predstaviteľ bezpečnostných zložiek.

Včera 20:10

Desiatky učiteľov v Bielorusku v ostatných týždňoch zadržali alebo vypočúvali tamojšie úrady pre ich účasť na istom vzdelávacom projekte. Agentúre AP to v stredu povedal Pavel Sapelka, hovorca bieloruskej ľudskoprávnej organizácie Viasna.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali