Zomrel známy lekár Pavol Török

❚❚

Bratislava 12. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:vusch.sk)

 

Doc. MUDr. Pavol Török, CSc. sa dostal do popredia počas pandémie koronavírusu, keď verejne prezentoval úspešnú liečbu ľudí s týmto vírusovým ochorením. Pôsobil na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny UPJŠ LF a VÚSCH.

Na snímke doc. MUDr. Pavol Török, CSc.

Informáciu o úmrtí lekára Pavla Töröka potvrdil na sociálnej sieti politológ a publicista Ján Baránek. “Dnes, krátko po tom, ako som sa zobudil, som sa dozvedel tragickú správu. V noci náhle umrel môj dlhoročný priateľ Doc. MUDr. Pavol Török, CSc. Viacerí z vás ho poznáte z čias Covidovej hystérie, kedy som s ním aj natočil video o tom, ako lieči pacientov na Covid. Čo tým chcem povedať – Pali Török bol inovatívny lekár, ktorý po celý život, v dobrom povedané “snoril”, ako pomáhať pacientom prežiť, ako zachraňovať životy.”

.

“Aj preto bol držiteľom množstva svetových patentov na život zachraňujúce lekárske prístroje. Viem na sto percent, že Pali Török to nerobil pre peniaze. S nadšením mi rozprával, ako pri konštrukcii pľúcnej ventilácie použil prvky z teórie chaosu a prúdenia kvapalín a plynov. Dlho som sa chystal podrobnejšie sa o tomto s ním porozprávať. Už sa neporozprávam. Ale takisto s nadšením mi rozprával aj o tom, ako zachraňoval a liečil covidových pacientov podľa protokolu na liečbu Covid-u, ktorý vytvoril spolu s Dr. Paulom E. Marikom. Len podotýkam, že Palimu Törökovi neumrel ani jeden ovidový pacient! (Video, kde mi Pali Török o tomto hovoril Youtube za pár hodín zmazal.) Jeho nadšenie nevyplývalo z nejakého „zárobku“. Vyplývalo z možnosti objavovať a pomáhať zachraňovať životy. Pali Török bol jedným z mála ľudí, ktorých som poznal, pre ktorých „nedá sa“ neexistovalo,” vysvetľuje na Facebooku Ján Baránek.

“Hovorí sa, že cintoríny sú plné nenahraditeľných. Je to pravda. Len to má aj pokračovanie. Niekedy po tých nenahraditeľných tu, na tomto svete ostane prázdno, ktoré sa nedá zaplniť. A toto je aj prípad Paliho Töröka. Ďalší nenahraditeľný je na cintoríne a neviem, kto ho tu nahradí. Pali, ďakujem ti za seba a za všetkých, ktorým si pomohol, ktorým si zachránil život. Pred nedávnom sme sa stretli vo Vranove a dohadovali sme sa, že pôjdeme na kávu. Tak kde si? Vždy si predsa dodržal, čo si sľúbil… Nech ťa milosrdný Boh prijme do svojho náručia. Odpočívaj v pokoji.”

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:49

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová, ktorá je kandidátkou Demokratickej strany do nadchádzajúcich prezidentských volieb zverejní informácie o svojom zdravotnom stave. V sobotu o tom informoval jeden z jej poradcov, podľa ktorého sa Harrisová týmto krokom snaží upriamiť pozornosť na jej protikandidáta Donalda Trumpa. Ten zverejnenie detailnejších informácií o svojom zdraví odmieta.

12:21

Biometrické overovanie, cez odtlačok prsta alebo skenovanie tváre, bolo vlani najpreferovanejšou metódou bezpečnostnej autentifikácie. Nedávno sa však táto technológia stala ďalšou metódou útoku kybernetických zločincov.

12:20

Štátny dlhopis určený pre bežných občanov môže byť pre časť drobných investorov atraktívnou možnosťou, ako zhodnotiť svoje úspory. Okrem toho môže tento projekt pomôcť aj pri zvyšovaní finančnej gramotnosti ľudí. Otázny je zatiaľ jeho výnos, ktorý bude závisieť od aktuálnej situácie na jar budúceho roka.

12:19

Najväčšie rozdiely v mzdách žien a mužov sú v stavebníctve a realitách, najmenšie vo výrobe a administratíve. Najvýraznejšie je to v Trenčianskom a Žilinskom kraji, naopak, najmenej sú viditeľné rozdiely v Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Rovnakú sumu bez ohľadu na rodové rozdiely zarobia na Slovensku operátori výroby a administratívni pracovníci.

12:18

Izraelská armáda nariadila obyvateľom 22 dedín na juhu Libanonu evakuáciu do dvoch oblastí severne od rieky Awalí.

12:17

 Nemeckí hasiči uhasili požiar, ktorý vypukol na tankeri s vykurovacím olejom pri pobreží Baltského mora. Privolaní experti zatiaľ nemohli začať s vyšetrovaním príčiny požiaru pre nahromadenie nebezpečných plynov v priestoroch plavidla.

11:05

Popri miliardových škodách na infraštruktúre hrozí Bosne a Hercegovine po nedávnych rozsiahlych povodniach aj ekologická katastrofa na rieke Neretva.

10:37

Šesť ľudí vrátane 18-ročného chodca utrpelo zranenia po zrážke policajného auta s ďalším vozidlom v meste Halle na východe Nemecka, oznámila tamojšia polícia.

10:29

Libanonské militantné hnutie Hizballáh raketami útočilo na izraelskú vojenskú základňu južne od pobrežného mesta Haifa.

09:18

Ukrajinské jednotky zasiahli sklad paliva v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Vyplýva to z vyhlásenia ukrajinskej armády.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali