Zomrel legendárny Rubeus Hagrid

❚❚

Londýn 14. októbra 2022 (HSP/Foto:Twitter)

 

Vo veku 72 rokov zomrel herec Robbie Coltrane, ktorý hral Hagrida vo filmoch o Harrym Potterovi. Informuje BBC

Na snímke herec Robbie Coltrane ako Hagrid

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:16

V budúcom roku hrozí zvýšenie ceny plynu až o 30 %, pričom na energodotácie nie sú zo štátneho rozpočtu vyčlenené žiadne financie. Uviedol to v piatok poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Karol Galek na tlačovej konferencii.

Najvážnejšou hrozbou sú podľa Galeka výhrady EK voči zmluve so Slovenskými elektrárňami, na základe ktorej by mali mať domácnosti elektrinu v budúcom roku za 62 eur. Toto opatrenie len v roku 2023 podľa neho ušetrilo Slovákom 2,6 miliardy eur.

13:13

Európska centrálna banka (ECB) bude mať na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí v decembri viac informácií o stave ekonomiky a inflácie, uviedol jej viceprezident Luis de Guindos. To však podľa neho nevylučuje, že by sa v októbri nemohlo meniť nastavenie menovej politiky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

ECB minulý týždeň druhýkrát znížila úrokové sadzby. Trh počíta s tým, že ECB bude s uvoľňovaním menovej politiky pokračovať v decembri.

13:03

Firma sídliaca v bulharskej Sofii nemá nič spoločné s dodávkou komunikačných zariadení pre libanonské militantné hnutie Hizballáh, ktoré vybuchli v utorok pri koordinovanom útoku v Libanone. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

“Po overení bolo nesporne stanovené, že nijaké komunikačné vybavenie zodpovedajúce tomu, čo vybuchlo 17. septembra, nebolo importované, exportované alebo vyrobené v Bulharsku,” uviedla bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (DANS).

Libanon: Výbuchy majú najmenej deväť obetí, explodovali aj solárne panely
Na snímke poškodené auto v ktorom vybuchlo vreckové zariadenie tzv. pager v meste Sidon na juhu Libanonu
13:02

Poľské úrady zadržali bývalého právnika zosnulého ruského miliardára Borisa Berezovského v súvislosti s vyšetrovaním útokov na predstaviteľov ruskej opozície. V piatok o tom informovala poľská komerčná rozhlasová stanica RMF FM, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

13:01

Iránsky najvyšší duchovný vodca, ajatolláh Alí Chameneí, omilostil alebo zmiernil tresty takmer 3000 väzňom. Konal tak na základe písomnej žiadosti najvyššieho predstaviteľa iránskeho justičného systému Gholáma Hosejna Mohseního Ežeího, informuje TASR podľa agentúry DPA.

V 1291 prípadoch majú byť väzni prepustení na slobodu, zatiaľ čo 1596 ďalším väzňom bude trest znížený.

12:58

Izraelská armáda vyšetruje incident zachytený na videu, počas ktorého zhadzovali vojaci na okupovanom Západnom brehu Jordánu telá pravdepodobne palestínskych militantov zo strechy budovy. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Ozbrojené sily Izraela v piatok označili incident za “vážny” a tiež uviedli, že sa “nezhoduje s hodnotami izraelskej armády”.

11:51

Najmenej dvaja ľudia sú nezvestní v dôsledku záplav v severotalianskom regióne Emilia-Romagna. Na severe Talianska evakuovali pre záplavy už takmer 1500 ľudí a úrady predĺžili výstrahu pred extrémnym počasím do piatkovej noci, informuje TASR podľa správy agentúry ANSA.

Povodne v Taliansku Emilia-Romagna
Na snímke hasiči evakuujú na člne miestnych obyvateľov v zaplavenom meste Faenza v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali