Zo svahu Veľkého Rozsutca sa zosunula pôda, zasiahla aj turistický chodník

Zo svahu Veľkého Rozsutca sa zosunula pôda, zasiahla aj turistický chodník

Terchová 30. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Búrkové počasie v predchádzajúcich dňoch spôsobilo zosuv pôdy zo svahu Veľkého Rozsutca. Čiastočne zasiahol aj modrý turistický chodník vedúci zo sedla Medziholie do sedla Medzirozsutce (traverzový chodník). Informoval o tom Národný park (NP) Malá Fatra na sociálnej sieti

zosuv
Záber z miesta zosuvu

“Pomerne veľký odtrh však zasiahol tento turistický chodník len na približne piatich až šiestich metroch. Chodník je priechodný, je však potrebné zvýšiť v tejto lokalite opatrnosť,” informuje NP Malá Fatra.

Reklama

Frekventovaný turistický chodník Medziholie – Veľký Rozsutec – Medzirozsutce (červená značka) nebol zosuvom zasiahnutý.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:05

Medziročná inflácia v Rakúsku v júni klesla na 3 % a dostala sa najnižšie od júla 2021. Oznámil to rakúsky štatistický úrad, ktorý zverejnil v utorok svoj rýchly odhad. V máji sa spotrebiteľské ceny v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšili o 3,4 %.

11:05

Celkové príjmy finančnej technologickej spoločnosti Revolut vzrástli minulý rok o 95 % na 2,1 miliardy eur. Výrazne jej rástol aj čistý zisk, a to zo 7 miliónov eur v roku 2022 na vlaňajších 395 miliónov eur. Vyplýva to z výročnej správy za rok 2023, o ktorej spoločnosť informovala v utorok.

10:55

Vplyvné odborové združenie vo Francúzsku vyzvalo v utorok na blokovanie krajne pravicovej strany Národné združenie (RN) v druhom kole predčasných parlamentných volieb, ktoré sa bude konať túto nedeľu 7. júla, informuje TASR.

10:41

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair v júni prepravila rekordných 19,3 milióna cestujúcich, čo predstavuje v medziročnom porovnaní nárast o 11 %. Najväčšia európska letecká spoločnosť z pohľadu počtu cestujúcich ďalej v utorok oznámila, že vo svojom aktuálnom finančnom roku do konca marca 2025 prepraví 198 až 200 miliónov ľudí, čo je približne o 8 % viac ako v predchádzajúcom roku.

10:34

Ruské ministerstvo obrany v utorok vyhlásilo, že jeho ozbrojené sily zničili päť ukrajinských stíhačiek typu Su-27 a dve ďalšie poškodili. Ruský útok sa odohral na letisku v Poltavskej oblasti. Ukrajinské stíhačky boli zničené prostredníctvom balistických rakiet Iskander-M. O situácii informovala agentúra Reuters, na ktorú sa odvoláva TASR.

10:32

Ruské útočné ponorky uskutočnili v blízkosti Írskeho mora od začiatku invázie na Ukrajinu v 2022 dve misie, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním na tri osoby oboznámené so záležitosťou.

10:32

Nemecký kancelár Olaf Scholz pricestoval v utorok ráno do Varšavy, kde ho s vojenskými poctami privítal poľský premiér Donald Tusk. Obaja šéfovia kabinetov sa zúčastnia na prvých nemecko-poľských medzivládnych konzultáciách od roku 2018, informujú agentúry DPA a PAP.

Olaf Scholz Tusk
Nemecký kancelár Olaf Scholz (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk (vpravo) počas prehliadky čestnej stráže pred rokovaním oboch vlád 2. júla 2024 vo Varšave
10:15

Tím izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v súkromí za posledné týždne údajne zmiernil svoj nesúhlas s účasťou Palestínskej samosprávy na povojnovom riadení Pásma Gazy. Pre portál The Times of Israel (TOI) to uviedli tri nemenované zdroje.

Tento vývoj prichádza po niekoľko mesiacov po nariadení Netanjahuovej kancelárie pre bezpečnostné úrady, aby z akýchkoľvek plánov na vládnutie v Pásme Gazy po skončení vojny Izraela a militantných skupín vylúčili Palestínsku samosprávu.

10:14

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) navýšil rozpočet na projekt rekvalifikácií bývalých zamestnancov Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) a Slovenských elektrární (SE), ktorí prišli v dôsledku ukončenia ťažby uhlia o zamestnanie. Zmenu si vyžiadalo navýšenie počtu účastníkov zo strany baní a naopak, do projektu sa zapojilo menej zamestnancov SE. Úpravu rozpočtu schválili krajskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (1. 7.).

10:00

Čínske automobilky do roku 2030 ovládnu tretinu svetového trhu. Rast v Európe bude na úkor európskych, japonských a kórejských značiek, oznámila v utorok poradenská spoločnosť Alix Partners.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali