Zmena systému

Zmena systému

Bratislava 24. júna 2024 (HSP/Foto: TASR – Jaroslav Novák)

 

23. júna 2024 sa v Nitre uskutočnilo už 13. pracovné stretnutie Vlasteneckého inštitútu Petra Šveca. Ústrednou témou bola prednáška Ing. Petra Blahynku Zmena systému. V diskusii prítomní vyslovili jednoznačnú a jednomyseľnú podporu MUDr. Kotlárovi

Peter Kotlár
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár

Bývalý vedúci pracovník JZD Slušovice a jeden z tvorcov slušovických ekonomických úspechov sa v súčasnosti venuje prognostickým prácam vo vzťahu ku globálnym trendom vývoja. Vo svojej prednáške jasne a faktograficky presne preukázal, že v moderných ekonomikách v anglosaskom svete ekonómovia hovoria, že kapitalizmus vo svojej dnešnej podobe končí. Súčasný anglosaský systém kapitalizmu totiž dospel k bodu, keď človek už prestáva byť hlavnou pracovnou silou a zaniknú fyzické peniaze, nahradia ich iné formy kreditov – pozitívnych aj negatívnych, napríklad emisné povolenky. Súčasný anglosaský systém vytvoril taký systém dlhov, že je zničujúci pre samotný systém.

Reklama

Životnú úroveň tvorí množstvo tovaru a služieb, nie samotné peniaze. Dnes 2000 ľudí vlastní 60% majetku celého sveta. Absolútna väčšina z nich sú anglosasi. V roku 2009 vznikla skupina BRICS a začala sa erózia dolárového bankového systému. Napríklad Čína – za 12 rokov, do roku 2022 čínsky zahraničný obchod prešiel na platenie v juanoch z nuly na 50%. Opustenie doláru ako globálnej meny spôsobí reset, ktorý môže byť globálny s nastolením jednej svetovej vlády, alebo lokálny, ktorý bude v kultúrne a civilizačne blízkych krajinách, teda multicentrický.

Reset znamená základnú zmenu organizácie spoločnosti. O globálny reset sa snaží anglosaský svet, ohniskom lokálneho resetu sú štáty BRICS. Bude to znamenať zrušenie súčasného systému hospodárskeho aj politického a otázka je, čím bude nahradený. Situácia bude priať pripraveným, takže by sme sa mali pripraviť na reset. Pre malé štáty je jednoznačne výhodný lokálny reset, nie globálny so svetovou vládou a zánikom malých štátov. Pri globálnom resete sa počíta s redukciou obyvateľstva na 10-20% súčasného stavu.

Reklama

Pri lokálnom resete sa s redukciou obyvateľstva nepočíta, ale sa počíta so vznikom nových pracovných príležitostí. Lokálny reset musí byť založený na jednotlivcovi, nie na kolektivizme, ako to bolo v socializme. Jednotlivec sa bude mať vtedy dobre, keď bude pracovať tak, aby systém dobre fungoval. Je to spojenie záujmu jednotlivca a systému.

V súčasnosti stále existuje globálna ekonomická a finančná dominancia USA, takže reset nastane, ak padne systém v USA. Americký finančný systém môže padnúť veľmi skoro. Reset bude forma revolúcie. Ak budeme pripravení, bude krátka a málo bolestná. Miere pripravenosti bude zodpovedať nielen jej dľžka ale aj miera krvavosti. O tomto hovorí napríklad srbský prezident Vučič vo svojich zdanlivo tajomných katastrofických vyjadreniach. Reset bude spôsob riešenia hospodárskej krízy systému.

Hospodárska kríza je ale vždy len dôsledok morálnej krízy a mravnej biedy. Pre úspešné prežitie bude potrebné vrátiť sa znovu k takým hodnotám, ako sú morálka, hrdosť, česť a viera. Silný zjednocujúci prvok je viera v boha. Vidíme to jasne na islame v situácii, ktorá nie je pre nás výhodná. Posilnenie kresťanstva znamená pre náš región posilnenie morálne a posilnenie v zmysle zjednotenia aj v zmysle odolávania islamu.

V bohatej dvojhodinovej diskusii 35 prítomných prebralo širokú škálu problémov, súvisiacich s resetom. V súvislosti s morálnou krízou sa zoširoka prebrala aj problematika covidu a pletenca lží, ktorým sme v rokoch 2019-2021 čelili v súvislosti s ním. Prítomní vyslovili jednomyseľnú a jednoznačnú podporu MUDr. Kotlárovi, ktorý sa snaží vniesť jasno a pravdu do udalostí, súvisiacich s covidom. MUDr. Kotlár musí čeliť účelovým mediálnym manipuláciám, keď jeho do médií nepozývajú, ale v médiách sú tendenčne, jednostranne vyberaní jeho kritici, ktorí sú často bez medicínskeho vzdelania. Je škandalózne, že v našich médiách ľudia, ktorí neabsolvovali ani jeden deň štúdia na lekárskej fakulte, s ľahkým srdcom vyhlasujú za konšpirátorov svetové medicínske kapacity, na ktoré sa pán MUDr. Kotlár odvoláva.

 

Reklama

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:32

Politickú mapu Francúzska výrazne prepísali nedávne voľby do Európskeho parlamentu. Po takmer troch desaťročiach sa v krajine uskutočnia predčasné parlamentné voľby, naposledy sa konali v roku 1997.

10:10

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,2 zasiahlo pobrežie Peru, oznámila Geologická služba Spojených štátov. Nakrátko bolo vydané aj varovanie pred vlnami tsunami. Obete bezprostredne nehlásili.

09:44

Americký prezident Joe Biden vyjadril presvedčenie, že si v predvolebnej debate s Donaldom Trumpom počínal dobre. Niektorí predstavitelia Demokratickej strany však vyjadrili s jeho vystúpením znepokojenie.

 

09:37

Futbalisti Panamy prekvapujúco zvíťazili v piatkovom stretnutí 2. kola C-skupiny na 48. ročníku Copa America v Atlante nad domácou reprezentáciou USA 2:1. V druhom zápase si Uruguaj poradil s Bolíviou 5:0 a vedie skupinu so 6 bodmi.

Panama - USA Copa America Blackman
anamský hráč Cesar Blackman (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil úvodný gól v zápase C-skupiny Panama – USA na kontinentálnom šampionáte Copa America
09:36

Krajne pravicové Národné združenie Marine Le Penovej má podľa predvolebného prieskumu dva dni pred parlamentnými voľbami podporu 37 percent voličov. Prieskum zverejnil denník Les Echos.

09:35

Ukrajinský dron zasiahol sklad paliva v Tambovskej oblasti na západe Ruska a spôsobil požiar, oznámil tamojší gubernátor Maxim Jegorov. K útoku prišlo stovky kilometrov od ukrajinských hraníc.

09:10

Argentínsky parlament schválil balíček hospodárskych reforiem prezidenta Javiera Mileia, ktorým jeho vláda získa dodatočné právomoci.

08:59

Obranné záväzky Spojených štátov voči Filipínam sú neotrasiteľné, povedal námestník amerického ministra zahraničných vecí Kurt Campbell svojmu čínskemu partnerovi Ma Čao-süovi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke deti sa ochladzujú vo verejnej fontáne v lotyšskom meste Vilnius

Autor: TASR/AP-Mindaugas Kulbis

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Michal Durila

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali