Zlé správy pre Zelenského z každej strany

❚❚

Kyjev 30. septembra 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Susan Walsh)

 

Zelenskyj navštívil USA, aby hľadal podporu pre vojnu, ale „jeho najdôležitejší spojenec prejavil len malý záujem“

Biden Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vľavo) a americký prezident Joe Biden

Takto hodnotí návštevu ukrajinského prezidenta v Spojených štátoch denník Wall Street Journal.

.

„Zelenskyj propagoval svoj takzvaný „plán víťazstva“ – pokus získať viac zbraní a bezpečnostných záruk od Spojených štátov a ich spojencov, aby získal určitý vplyv na Rusko…. ale predstavitelia Bidenovej administratívy, ktorí sa už dlho obávajú krokov, ktoré by Moskva mohla vnímať ako eskaláciu, vyjadrili skepsu a uviedli, že chcú viac podrobností,“ uvádza portál.

WSJ tiež píše, že Biden „nevyhovel Zelenského hlavnej žiadosti: povoleniu na úder na Rusko raketami dlhšieho doletu“.

.

Tieto Zelenského pokusy poukazujú na nebezpečný vývoj situácie na Ukrajine, uviedol denník.

„Ukrajinské jednotky postupne strácajú pôdu pod nohami … Na hlavnom bojisku na východe je situácia najvážnejšia za posledné mesiace: ukrajinské jednotky čelia presile nepriateľa a sú pod neustálym útokom,“ opisuje situáciu WSJ.

Dokonca aj tí republikáni, ktorí vždy podporovali Ukrajinu, sa na tomto pozadí začali prikláňať k Trumpovej rétorike.

„Realita je taká, že vojna na Ukrajine sa skončí prostredníctvom vyjednávania,“ povedal senátor Marco Rubio,, najlepší republikán v senátnom výbore pre spravodajské služby.

 

.

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:09

Vodiči a majitelia nákladných áut majú povinnosť do konca roka vymeniť vo vozidlách súčasné tachografy za prístroje druhej generácie. Upozornilo na to Ministerstvo dopravy (MD) SR s tým, že ak to kamionisti nestihnú do konca roka, od 1. januára 2025 nebudú môcť jazdiť po cestách v rámci EÚ. V pondelok o tom informoval tlačový odbor rezortu dopravy.

14:40

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) podpísala v pondelok v mene Slovenskej republiky memorandum o spolupráci v oblasti energetiky a memorandum o rozvoji ekonomickej spolupráce s Južnou Kóreou. Tieto memorandá sa zameriavajú na komplexnú spoluprácu v oblasti energetiky, obchodu, ako aj podpory investícií medzi oboma krajinami. Informovalo o tom Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Obe memorandá vstupujú do platnosti dňom podpísania.

Slovenskú delegáciu v Soule viedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a ministerka hospodárstva, ktorí zároveň rokovali s významnými predstaviteľmi vlády Kórejskej republiky.

Juhokórejsko-slovenský summit Fico Saková
Na snímke v pozadí sprava slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), vicepremiérka a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) počas stretnutia s juhokórejským prezidentom Jun Sok-jolom (piaty zľava) v Soule
14:37

V Štokholme zadržali v pondelok muža, ktorý sa vlámal do budovy marockého veľvyslanectva. Na budove rozbil okno a následne z neho vyvesil dúhovú vlajku, oznámila miestna polícia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Marocké veľvyslanectvo bezprostredne nereagovala na žiadosť AFP o vyjadrenie.
14:15

Členské štáty Európskej únie (EÚ) budú v piatok (4. 10.) hlasovať o tom, či zavedú clá na dovoz elektrických vozidiel z Číny. Uviedli to v pondelok európski diplomati, ktorí nechceli byť menovaní. Informovala agentúra AFP.

O zavedení ciel na päť rokov musí hlasovať všetkých 27 členských štátov EÚ, a to do konca októbra. Začnú sa uplatňovať, ak ich schváli kvalifikovaná väčšina 15 krajín, ktoré zastupujú 65 % obyvateľov Únie.

14:12

S čistými finančnými aktívami na obyvateľa vo výške 9160 eur Slovensko kleslo v rebríčku 60 najbohatších krajín sveta na 41. miesto. Vyplýva to z Allianz štúdie bohatstva 2024, ktorá porovnáva finančný majetok a dlhy domácností v takmer 60 krajinách sveta.

14:11

Teherán nenechá bez odozvy žiadny zo “zločinov” Izraela. Uviedlo to v pondelok iránske ministerstvo zahraničných vecí v reakcii na zabitie vodcu hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha a zástupcu operačného veliteľa iránskych Revolučných gárd Abbása Nilforúšána. TASR o tom informuje s odvolaním na správu agentúry Reuters.

14:10

Pri tuniskom pobreží neďaleko ostrova Džerba sa v pondelok potopil čln s migrantami. Pri pokuse preplaviť sa cez Stredozemné more do Európy zahynulo najmenej 12 ľudí vrátane troch detí, desať ďalších osôb je nezvestných. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP.

14:06

Šestnásť občanov Českej republiky nútil zločinecký gang pracovať v Británii v sieti rýchleho občerstvenia a v závode dodávajúcom pekárenské výrobky supermarketom. Ich práca vykazovala znaky novodobého otroctva a gang ich vykorisťoval vyše štyri roky, píše TASR s odvolaním sa na správu na webe BBC.

Obete zarábali zákonnú minimálnu mzdu, ale takmer celú výplatu museli odovzdať gangu. Väčšina pochádzala zo zraniteľného prostredia ľudí bez domova a ľudí závislých od drog. Gang im podľa zistení polície zabavil pasy a ovládal ich prostredníctvom strachu a násilia.

13:25

Izraelský minister obrany Joav Galant podľa správ izraelských médií v pondelok naznačil možnosť pozemnej operácie proti hnutiu Hizballáh v Libanone.

13:22

Kremeľ v pondelok odsúdil zabitie lídra libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri minulotýždňovom útoku Izraela. Podľa hovorcu Kremľa to vedie k destabilizácii na Blízkom východe.

13:20

Dánsko sa v pondelok na Súdnom dvore Európskej únie (SDEÚ) zodpovedá z obvinení, podľa ktorých politika búrania prevažne menšinových štvrtí s cieľom podpory integrácie prispieva k rasovej diskriminácii.

13:12

Zavedenie osobitného odvodu pre energetické firmy nebude na návrh Ministerstva hospodárstva (MH) SR súčasťou konsolidačných opatrení. Toto rozhodnutie však bude musieť byť na základe požiadavky Ministerstva financií (MF) SR kompenzované dodatočnou úpravou sadzby dane z príjmu právnických osôb a zmenami pri vyplácaní dividend zo sektora energetiky. Informoval o tom v pondelok rezort hospodárstva.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nosorožec indický (Rhinoceros unicornis) s mláďaťom v prírodnej rezervácii Pobitora

Autor: TASR/AP-Anupam Nath

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali