Žiadosť o dotáciu môžu záujemcovia v Bánovciach nad Bebravou podať do konca mesiaca

❚❚

Bánovce nad Bebravou 16. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Samospráva Bánoviec nad Bebravou opäť finančne podporí dotáciou rozvoj všeobecne prospešných služieb a verejnoprospešných účelov v meste. Žiadosti na budúci rok môžu záujemcovia predkladať radnici do konca októbra. Informovala o tom radnica na webe mesta

Ilustračné foto

Dotáciu na verejnoprospešné účely môže mesto poskytnúť právnickým a fyzickým osobám – podnikateľom v zmysle príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) na základe písomných žiadostí. “Na poskytnutie dotácie nie je právny nárok. Pokiaľ žiadateľ, ktorému bola poskytnutá dotácia, nezúčtuje dotáciu v súlade s VZN, bude nasledujúci rok jeho žiadosť o poskytnutie dotácie vylúčená,” ozrejmila radnica.

.

Celkový objem finančných prostriedkov vyčlenených na dotácie na jednotlivé účely podľa nej rozdeľujú príslušné komisie mestského zastupiteľstva (MsZ) na základe podaných žiadostí. Konkrétne vyčlenenie finančných prostriedkov na jednotlivé účely v rozpočte mesta v príslušnom rozpočtovom roku schvaľuje na základe predložených žiadostí a vyjadrení príslušnej komisie MsZ.

“Záujemcovia o dotáciu na rok 2025 musia predložiť žiadosť na mestský úrad do 31. októbra na predpísaných tlačivách. Viac informácií a potrebné tlačivá k VZN nájdu na webe mesta,” dodala radnica.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:21

Viac ako polovica elektriny vo svete sa do roku 2030 bude vyrábať z nízkoemisných zdrojov. Dopyt po fosílnych palivách vyvrcholí na konci tohto desaťročia, čo môže viesť k ich prebytku. Uviedla to v stredu Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA) vo svojej každoročnej prognóze World Energy Outlook. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a AFP.

10:22

Najvyšší kontrolný úrad Cypru čelí v uplynulých rokoch atakom zo strany politikov aj kontrolovaných subjektov. Nabúravanie nezávislosti zaznamenali aj kontrolné úrady Poľska, Čiernej Hory či Severného Macedónska. Informoval o tom v stredu Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR.

NKÚ SR v súčasnosti vykonáva audit, ktorým preveruje identifikované riziká v systéme imigračnej politiky štátu.

10:19

Holandská spoločnosť ASML, najväčší výrobca zariadení na výrobu počítačových čipov na svete, vykázala za 3. štvrťrok nárast zisku. Napriek tomu jej výsledky zaostali za odhadmi analytikov. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a RTTNews.

Spoločnosť ASML v stredu oznámila, že jej zisk za tri mesiace do konca septembra 2024 vzrástol na 2,08 miliardy eur z 1,5 miliardy eur pred rokom.

10:02

Spojené štáty, Južná Kórea a Japonsko v stredu oznámili vytvorenie nového viacnárodného tímu, ktorý bude monitorovať dodržiavanie sankcií voči Severnej Kórei. Rusko a Čína predtým zabránili pokračovaniu monitorovacích aktivít OSN, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

Sankcie OSN boli zamerané proti jadrovým a raketovým programom KĽDR a na ich dodržiavanie dohliadala počas uplynulých 15 rokov skupina expertov OSN.

Kim Čong-un pohrozil použitím jadrových zbraní v prípade útoku na KĽDR
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un (uprostred)
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Snímka z otvorenia najväčšieho medzinárodného festivalu dizajnu na Slovensku s názvom Bratislava Design Week v Mirbachovom paláci, Galérii mesta Bratislavy

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali