Zázračný chlapček v Británii vzdoruje osudu a prežil aj napriek tomu, že ho lekári odpojili od prístrojov

❚❚

Bratislava 27. septembra 2024 (HSP/Reuters/ Foto:Pexels)

 

Malý chlapček v Spojenom kráľovstve, ktorý sa narodil s ťažkým zdravotným postihnutím, neprestáva prekvapovať lekárov – podarilo sa mu prežiť odpojenie od prístrojov zabezpečujúcich život udržiavajúcu liečbu. Britský sudca nariadil jeho liečbu obnoviť, informuje Reuters

EKG liečba nemocnica
Ilustračné foto

Chlapec v Spojenom kráľovstve “ vzdoruje vyhliadkam“ a neprestáva udivovať lekárov. Narodil sa s ťažkým zdravotným postihnutím, v čoho dôsledku mu súd nariadil ukončenie liečby…. Avšak aj niekoľko mesiacov po odpojení od prístrojov, ktoré mu mali zabezpečiť život udržiavajúcu liečbu, chlapček žije.

.

 

Ďalšiu liečbu mu odopreli

Štyri a pol ročný chlapec, ktorého totožnosť nemôže byť určená, ako je to obvyklé v lekárskych prípadoch týkajúcich sa detí, sa narodil v marci 2020 s vývojovou deformáciou – malformáciou mozgu a ďalšími vážnymi zdravotnými problémami. V októbri minulého roka bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu po tom, ako prekonal dva srdcové infarkty.

.

Jeho rodičia sú zbožní pravoslávni kresťania a chceli svoje dieťa vziať na ďalšiu liečbu do talianskej nemocnice pridruženej k Vatikánu s tým, že napriek jeho vážnemu stavu je “darom od Boha”, a jeho život má zmysel.

Lekári v nemocnici King’s College Hospital v južnom Londýne však uviedli, že nie je žiadna šanca na jeho uzdravenie a že dieťa po ukončení liečby prežije len niekoľko dní.

Sudca Nigel Poole v apríli tohto roka na Londýnskom najvyššom súde rozhodol, že je v najlepšom záujme dieťaťa, aby bola život udržiavajúca liečba ukončená. Lekári na základe rozhodnutia v máji túto liečbu ukončili a očakávali, že do niekoľkých dní chlapček umrie.

 

Postavil sa osudu

O viac ako štyri mesiace neskôr však tento zázračný chlapček ” vzdoruje nepriazni osudu” a stále žije, dokonca teraz je doma so svojimi rodičmi. Uviedol to sudca Poole vo svojom vyhlásení.

.

Poole v rozhodnutí zverejnenom tento týždeň uviedol, že právnici zastupujúci rodičov dieťaťa a Národnú zdravotnú službu nevedia o inom zaznamenanom prípade, v ktorom by dieťa prežilo takú dlhú dobu po odobratí život udržujúcej liečby – pričom liečba mu bola ukončená z dôvodu rozhodnutia súdu.

„(Chlapček) Prekonal všetky lekárske očakávania a jeho prípad podčiarkuje výrok, že “medicína je veda neistoty a umenie pravdepodobnosti”,” dodal sudca.

Teraz sudca Poole svoj verdikt z apríla zvrátil a rozhodol o tom, že sa chlapčekovi znova dostane plnej lekárskej starostlivosti.

Poole rozhodol, že obmedzenia, ktoré predtým stanovil na liečbu, ktorú mohli lekári dieťaťu poskytnúť, by sa mali zrušiť. Uviedol tiež, že tento prípad bol “veľmi neobvyklý“ ale obhajoval, že jeho aprílové rozhodnutie bolo na základe dôkazov opodstatnené.

Prečítajte si tiež :

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:03

Jemenskí húsíjskí povstalci v piatok uviedli, že vypálili balistickú strelu a dron na izraelské mestá Tel Aviv a Aškelon, aby tak vyjadrili podporu Pásmu Gazy a Libanonu.

16:35

Vo veku 89 rokov zomrela v piatok britská herečka Maggie Smithová. Preslávila sa najmä úlohou grófky Violet Crawleyovej v seriáli Panstvo Downton a rolou profesorky McGonagallovej v sérii filmov o Harrym Potterovi.

Maggie Smithová
Na snímke Maggie Smithová
16:23

Na bratislavskej diaľnici D2 sa v piatok na 55,5 kilometri v smere z Lamača do tunela Sitina v ľavom pruhu zrazili autá, na mieste je sanitka. Zelená vlna STVR o tom informovala na svojom webe. Pred tunelom Sitina v smere z Lamača sa podľa vodičov tvorí kolóna približne na viac ako 20 minút.

16:10

Vo Fínsku bude neďaleko hraníc s Ruskom zriadené nové veliteľstvo pozemných síl NATO, ktorého úlohou bude riadiť operácie Aliancie v severnej Európe v prípade vypuknutia vojenského konfliktu. Oznámil to v piatok fínsky minister obrany Antti Hakkanen.

16:10

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v piatok opäť obvinil Severoatlantickú alianciu (NATO) z plánovania útoku na jeho krajinu a pohrozil použitím jadrových zbraní.

15:57

Zabezpečiť odborný dialóg medzi štátnymi, verejnými a odbornými subjektmi a zlepšiť územné plánovanie na Slovensku je cieľom Rady pre územné plánovanie, ktorá vo štvrtok (26. 9.) prvýkrát zasadala na Úrade pre územné plánovanie a výstavbu (UUPV) SR. V piatok o tom informovala Ida Dupačová z tlačového odboru UUPV SR.

15:56

Izrael sa bude v prípade pozemnej ofenzívy proti proiránskemu hnutiu Hizballáh v Libanone snažiť o jej čo najrýchlejšie ukončenie, povedal v piatok novinárom nemenovaný predstaviteľ izraelských bezpečnostných zložiek.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali