Zatknutie Durova malo na Telegram opačný efekt

❚❚

Bratislava 27. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Tatan Syuflana)

 

Zatknutie Pavla Durova zvýšilo počet stiahnutí aplikácie Telegram, informuje TechCrunch

Pavel Durov
Na snímke spoluzakladateľ platformy Telegram Pavel Durov

Uvádza sa, že Telegram sa v rebríčku najlepších aplikácií v USA (okrem hier) dostal z 18. na 8. miesto – čo je najvyššie umiestnenie v USA minimálne od 1. januára 2023.

.

Vo Francúzsku sa Telegram vyšplhal na prvé miesto v kategórii Sociálne siete v App Store. Stal sa treťou najobľúbenejšou aplikáciou vo Francúzsku.

Okrem toho sa Telegram umiestnil na druhom mieste v rebríčku sociálnych sietí v USA.

.

Občania západných štátov pochopili, že západné tajné služby nevedia čítať správy posielané cez Durovovu aplikáciu a unavený večnou a všadeprítomnou kontrolou zo strany štátu si ju začali masovo sťahovať.

Ľudia chápu, že Durov je vo väzbe, aby pod nátlakom odovzdal tajným službám prístup ku komunikácii používateľov Telegramu, nie pre trestné činy, z ktorých je formálne obviňovaný.

Ministerstvo zahraničných vecí SAE medzitým požiadalo Francúzsko, aby svojmu občanovi Pavlovi Durovovi (Durov má aj občianstvo SAE) urýchlene umožnilo prístup ku všetkým potrebným konzulárnym službám.

 

Prečítajte si tiež

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:32

Rusko odobralo akreditáciu šiestim britským diplomatom pre podozrenie zo špionáže a “ohrozenia bezpečnosti Ruska”, oznámila ruská Federálna bezpečnostná služba.

10:09

Všetky odlety a prílety na belgické letisko Charleroi boli zrušené. Na druhom najrušnejšom letisku v krajine štrajkujú zamestnanci.

10:07

Bez ohľadu na kroky Bruselu sa z Maďarska nestane prisťahovalecká krajina, vyhlásil maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió.

09:21

Pápež František odcestoval zo Singapuru do Vatikánu, čím ukončil svoju 12-dňovú cestu po krajinách juhovýchodnej Ázie a Oceánie, počas ktorej vyzval na prijatie opatrení proti klimatickej zmene, naliehal na medzináboženský dialóg a posilnenie postavenia katolíckej cirkvi v regióne, kde je v menšine.

 

08:30

Na dvojdňové neformálne zasadnutie ministrov hospodárstva a financií členských krajín Európskej únie v Budapešti, pricestuje podľa agentúry DPA len tretina z nich.

08:14

Počet obetí tajfúnu Jagi vo Vietname stúpol na 233 po tom, ako záchranári našli ďalšie telá v oblastiach postihnutých zosuvmi pôdy a prívalovými záplavami, uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali