Diaľnica D1 je po nehode pri Hornej Strede od ranných hodín opäť prejazdná

❚❚

Bratislava 28. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

Aktualizované 28. mája 2024 o 09:58 h.

Diaľnica D1 je od utorňajších skorých ranných hodín po pondelkovej (27. 5.) dopravnej nehode pri Hornej Strede opäť prejazdná. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS)

vrtuľník
Ilustračné foto

“K nehode došlo na 93. kilometri D1 neďaleko obce Horná Streda v smere na Trenčín krátko po 17.00 h,” uviedla NDS s tým, že úsek bol pre nehodu a následné vyšetrovanie v oboch smeroch uzatvorený a od utorka 2.30 h ráno je plne prejazdný.

.

NDS zároveň vyjadrila sústrasť rodine a blízkym hasičov, ktorí pri nehode zomreli. Podľa štátnych diaľničiarov tragickosť nehody podčiarkuje, že o život prišli ľudia, ktorých povolaním bolo životy zachraňovať.

Životy dvoch hasičov si vyžiadala pondelková nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede v okrese Nové Mesto nad Váhom. Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión.

.

 

Tragédia na diaľnici pri Hornej Strede. Dvaja hasiči zahynuli. Na miesto dorazil minister

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR vyslalo vrtuľník na pomoc zraneným hasičom na diaľnici D1 pri Hornej Strede. Malo do nich pri zásahu naraziť auto. OS ZZS SR o tom informuje na sociálnej sieti

Na miesto smerujú okrem záchranárskeho vrtuľníka aj tri pozemné ambulancie. OS ZZS SR podotklo, že správu budú aktualizovať.

Trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti informuje, že diaľnica D1 bude na nevyhnutný čas uzatvorená z oboch strán. Vyzývajú verejnosť na rešpektovanie pokynov polície.

“Dvaja muži, žiaľ, utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,” uviedlo OS ZZS SR. Priblížilo, že do hasičov malo naraziť auto pri zásahu. Zároveň na miesto vyslali dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie.

.

Hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann informuje, že na miesto tragickej dopravnej nehody smeruje aj Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), prezident Policajného zboru Ľubomír Solák a prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.

Životy dvoch hasičov si vyžiadala pondelková nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom). Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Po nehode je takisto jedna osoba ťažko a jedna ľahšie zranená. Diaľnica bude uzatvorená v oboch smeroch až do ukončenia obhliadky nehody. Vyplýva to z informácií Ministerstva vnútra SR a trenčianskej krajskej polície.

Ako priblížila polícia, pri požiari zasahovali dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a jedna hliadka Mýtnej polície.

“Po ich príchode na miesto udalosti do nich z doposiaľ neznámych príčin narazilo nákladné motorové vozidlo,” doplnili na sociálnej sieti.

Na miesto nehody Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie.

.

“Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám zasahujúcich hasičov a skoré uzdravenie zraneným,” uviedol na mieste minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Apeloval na vodičov, aby boli počas šoférovania pozorní, vnímali okolie a snažili sa predísť zbytočným tragédiám. Úprimnú sústrasť pozostalým hasičov vyjadrili na sociálnej sieti aj viacerí politici.

Hasičský a záchranný zbor sa v najbližších hodinách k udalosti nebude vyjadrovať a bližšie informácie poskytne hneď, ako to situácia umožní.

“Tragická dopravná nehoda je obrovskou stratou pre Hasičský a záchranný zbor. Myslíme na rodiny zosnulých hasičov,” dodali hasiči na sociálnej sieti.

Prezident HaZZ Adrián Mifkovič bol na mieste nehody, rovnako ako prezident Policajného zboru Ľubomír Solák.

Polícia na mieste vykonáva prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Bližšie informácie poskytne, až keď to dovolí procesná situácia.

Pri nehode na D1 zasahovali leteckí záchranári z Bratislavy a Trenčína

Pri pondelkovej (27. 5.) tragickej dopravnej nehode na diaľnici D1 pri Hornej Strede v okrese Nové Mesto nad Váhom zasahovali dve posádky leteckých záchranárov z Bratislavy a Trenčína. Informovala o tom Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air Transport Europe (ATE) na sociálnej sieti.

“Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy si po pristátí priamo na diaľnici prevzala do starostlivosti 42-ročného muža, ktorý utrpel ťažkú polytraumu. Záchranári ho vzhľadom na závažné poranenia uviedli do umelého spánku a po preložení na palubu bol v kritickom stave letecky transportovaný do UNB Kramáre,” informovali leteckí záchranári.

Druhá posádka z Trenčína na mieste bojovala o život 27-ročného pacienta. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu záchranárov svojim rozsiahlym zraneniam na mieste podľahol.

.

Podľa informácií Ministerstva vnútra SR a trenčianskej krajskej polície si vyžiadala nehoda životy dvoch hasičov. Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Po nehode utrpela ďalšia osoba ľahšie zranenia. Diaľnica bola uzatvorená v oboch smeroch do utorka do 2.30 h.

 

Polícia začala v súvislosti s nehodou na D1 pri Hornej Strede trestné stíhanie

V súvislosti s pondelkovou (27. 5.) tragickou dopravnou nehodou na diaľnici D1 pri Hornej Strede v okrese Nové Mesto nad Váhom začal novomestský policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

“Vodič nákladného motorového vozidla značky Scania z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil prednou časťou vozidla do stojaceho vozidla Mýtnej polície, v ktorom v tom čase sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky. Ten v dôsledku nárazu utrpel mnohopočetné zranenia a bol leteckou záchrannou službou transportovaný do nemocnice. Príslušníčka Policajného zboru, ktorá v čase nárazu stála vedľa vozidla, utrpela ľahké zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice,” informuje polícia.

Nákladné vozidlo následne narazilo do stojaceho vozidla hasičského zboru, vedľa ktorého stáli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Muži vo veku 27 a 43 rokov následkom nárazu utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. Druhé vozidlo hasičského zboru následkom nárazu vymrštilo do stredu vozovky.

.

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali