Začala sa diskusia k odvolávaniu Suska, písomne sa prihlásilo 8 rečníkov

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:15

Kremeľ v piatok odsúdil údajné zasahovanie Západu do parlamentných volieb v Gruzínsku, ktoré sa uskutočnia v sobotu. Uviedol tiež, že Rusko neovplyvňuje a nezasahuje do gruzínskych záležitostí.

15:13

Útoky ozbrojených gangov na Haiti vyhnali z hlavného mesta Port-au-Prince len za jeden týždeň viac ako 10.000 ľudí, oznámila Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM). Gangy kontrolujú viac ako 80 percent hlavného mesta.

14:59

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok s odvolaním na spravodajské služby vyhlásil, že Rusko plánuje vyslať severokórejských vojakov na bojisko už najskôr v nedeľu. Ukrajinská generálna prokuratúra zároveň oznámila, že začala vyšetrovať podporu KĽDR Rusku vo vojne ako možný zločin agresie.

14:49

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj údajne odmietol prijať generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa na Ukrajine pre jeho účasť na summite skupiny BRICS v Rusku. Pre agentúru AFP to v piatok povedal vysokopostavený zdroj zo Zelenského kancelárie.

14:32

Česká polícia obvinila jednu firmu a dve fyzické osoby z dotačného podvodu a poškodenia finančných záujmov EÚ pri žiadosti o dotáciu na inovačnú linku na výrobu toastového chleba. Kriminalisti nespresnili, o akú firmu ide. Podľa českých médií sa prípad týka firmy z holdingu Agrofert zo zvereneckých fondov českého expremiéra Andreja Babiša.

14:18

Rast slovenskej ekonomiky by mal v tomto roku zrýchliť na 2,3 % z minuloročných 1,4 %. Vyplýva to z aktuálnych predikcií analytikov vybraných bánk, ktoré každý mesiac zverejňuje Národná banka Slovenska (NBS). Mierne tak zlepšili svoj predchádzajúci odhad, v septembri očakávali hospodársky rast na úrovni 2,2 %.

14:17

Skupina na ochranu práv zvierat v USA sa usiluje dosiahnuť presun – podľa nej – “väznenej” skupiny slonov zo zoo do osobitnej rezervácie. Zákon, na základe ktorého chce postupovať, však predpokladá, že väzeň je z pohľadu práva osobou.

14:02

Za prvý rok fungovania súčasnej vlády sa podarilo Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR presadiť zmenu 13. dôchodku či stanoviť automat na minimálnu mzdu, ktorá bude na úrovni 60 % priemernej mzdy. Ďalšie investície smeroval rezort aj do humanitárnej pomoci, na starostlivosť o zdravotne znevýhodnených ľudí či do projektov na podporu zamestnanosti na Slovensku. V piatok o tom informoval šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD).

14:01

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas jesenných prázdnin a sviatočných dní pridá 25 posilových vlakov. Na tratiach budú jazdiť od štvrtka (31. 10.) do pondelka (4. 11.).

14:00

Libanonský úradujúci premiér Nadžíb Míkátí obvinil Izrael z úmyselných útokov na novinárov. Uviedol to v súvislosti s izraelským piatkovým úderom v Libanone, kde prišli o život traja pracovníci médií, čo Míkátí označil za vojnový zločin.

14:00

Americký miliardár Elon Musk je od roku 2022 v pravidelnom kontakte s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, uviedol denník The Wall Street Journal (WSJ), na ktorý sa odvolal portál Politico.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke namiešané alkoholické a nealkoholické nápoje počas 29. ročníka medzinárodnej súťaže pre mladých barmanov EUROCUP 2024 v Prešove

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali