Zabíja Matovičova atómová zbraň ľudí? pýta sa Erik Tomáš. Ján Čarnogurský ml. vyzýva na podávanie trestných oznámení

❚❚

Bratislava 19. februára 2021 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák a Facebook)

 

Súčasná situácia súvisiaca s Covidom je už priam absurdná. Máme prijaté opatrenia, ktorých dodržiavanie sa nekontroluje a nevynucuje. Máme schválený účinný liek, ktorý ale nie je k dispozícii a jedinou „liečbou“ je celoplošné testovanie, ktoré podľa odborníkov prispieva k šíreniu vírusu. Atómova zbraň Igora Matoviča podľa Erika Tomáša zabíja ľudí. Advokát Ján Čarnogurský vyzýva pozostalých, aby začali podávať trestné oznámenia

Erik Tomáš a Ján Čarnogurský ml
Na kombosnímke vľavo Erik Tomáš a vpravo Ján Čarnogurský ml.

Podľa nezaradeného poslanca Erika Tomáša (Hlas-SD) opozícia už dávno varovala Igora Matoviča, že jeho „atómová zbraň“ v podobe celoplošného testovania bude nie len nefunkčná, ale priam nebezpečná. Ich predpoklad sa žiaľ potvrdil.

.

„Na Slovensku máme v súčasnosti najvyšší počet hospitalizovaných od začiatku pandémie a ľudia zomierajú najrýchlejším tempom na svete,“ pripomína poslanec.

Za týmto tvrdením stoja podľa Tomáša aj odborníci. Tí už potvrdili, že k šíreniu vírusu dochádza najmä na odberných miestach. Nepriamo to potvrdil aj hlavný hygienik Ján Mikas a minister zdravotníctva Marek Krajčí.

.

„Na mieste je potom tvrdá, ale opodstatnená otázka. Zabíja táto Matovičova atómová zbraň ľudí? Lebo ak vzniká zhoda, že plošné testovanie je životu nebezpečné, prečo v ňom vláda stále pokračuje… Mimochodom ako jediná vláda na svete! To ešte koľko ľudí sa musí nakaziť, či zomrieť?“ pýta sa oprávnene Erik Tomáš.

 

Ján Čarnogurský vyzýva pozostalých na podávanie trestných oznámení

Aj podľa advokáta Jána Čarnogurského mladšieho je u nás všetko postavené na hlavu. „Doteraz rozhodoval o našich životoch a právach pán hlavý hygienik Mikas, ktorého vyhlášky stoja nad zákonom. Odteraz bude za naše životy zodpovedať pani ministerka pre informatizáciu. Možno niekedy v budúcnosti bude o životoch rozhodovať aj minister zdravotníctva.“

Podľa jeho slov by asi bolo ale najlepšie, keby sme si za vlastné životy zodpovedali sami. Akúkoľvek aktivitu totiž vyvinie táto vláda, je to zaručený krok vedľa. Liek Ivermectin síce schválili, ale je ho taký nedostatok, že v lekárni ho nezoženiete. Lekár vás odmietne liečiť, až kým na tom nie ste tak zle, že vás musí odviesť záchranka. V nemocnici ale nie je dostatok lôžok, ani personálu. Vyzýva preto ľudí, aby sa proti tomuto prístupu kompetentných postavili.

Ľuďom radí, aby v prípade ochorenia blízkeho človeka písomne požiadali lekárov o liečbu účinnými liekmi, ktoré sa používajú aj v zahraničí. Napríklad Ivermectinom. V prípade, že pacient nákazu neprežije, vyzýva pozostalých na podávanie trestných oznámení na generálnu prokuratúru.

.

Ponúka dva paragrafy, podľa ktorých je možné trestné oznámenie podať:

§ 158 Trestného zákona: Kto inému z nedbanlivosti ublíži na zdraví tým, že poruší dôležitú povinnosť vyplývajúcu z jeho zamestnania, povolania, postavenia alebo funkcie alebo uloženú mu podľa zákona, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

§ 149 Trestného zákona: Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.“

Podľa advokáta, ak existuje schválený účinný liek, pacient ním musí byť liečený. V prípade, že kompetentní dodávku lieku nezabezpečili alebo ho nepoužili včas, vzniká podozrenie zo spáchania trestného činu, hoci aj z nedbanlivosti.

„Ak sa preukáže, že liek Ivermectin, alebo hociktorý iný liek dokáže kovid liečiť a nebol pacientovi podaný napriek výslovnej žiadosti, trestnoprávne následky pre zodpovedných sú neodvratné,“ dodal na záver Ján Čarnogurský mladší.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:47

Mnohí poslanci Európskeho parlamentu počas stredajšej diskusie v Štrasburgu s predstaviteľmi Európskej komisie a Rady EÚ o systéme povolení na pobyt pre cudzincov v Maďarsku vyjadrili obavy, že Budapešť zmiernila požiadavky na preverovanie Rusov a Bielorusov vstupujúcich do schengenského priestoru.

17:46

Španielsky premiér Pedro Sanchéz vyzval na deeskaláciu konfliktu na Blízkom východe po tom, ako tento týždeň v Libanone zahynulo 37 ľudí v dôsledku výbuchov pagerov a vysielačiek. Vyjadril sa tak vo štvrtok na stretnutí s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom. Išlo o prvé stretnutie oboch lídrov, odkedy Španielsko oficiálne uznalo štát Palestína.

17:45

Vzhľadom na zložitú situáciu na Ukrajine chce nemecká vláda zvýšiť vojenskú pomoc plánovanú na tento rok o 397 miliónov eur. Píše sa to v liste, ktorý adresoval štátny tajomník ministerstva financií Florian Toncar predsedovi rozpočtového výboru Spolkového snemu Helgemu Braunovi.

17:44

Izrael prišiel s novým rámcom pre dohodu s palestínskym radikálnym hnutím Hamas, ktorá by umožnila prepustenie všetkých rukojemníkov naraz a ukončenie bojov v Pásme Gazy spolu s bezpečným odchodom z enklávy pre vodcu Hamasu Jahju Sinwára a jeho spoločníkov.

17:43

Portugalská vláda vyhlásila na piatok deň štátneho smútku za obete požiarov, ktoré v týchto dňoch sužujú krajinu. Kabinet o tom rozhodol vo štvrtok.

17:06

Vodca Hizballáhu označil udalosti s elektronickými zariadeniami v Libanone za masový teroristický čin, genocídu, ktorá viedla k vyhláseniu vojny.

16:44

Sedem týždňov pred prezidentskými voľbami v USA získala kandidátka demokratov Kamala Harrisová v prieskumoch v štátoch Pensylvánia a Michigan mierny náskok – najmenej päť percentuálnych bodov – pred svojím republikánskym súperom Donaldom Trumpom. Podľa TASR citujúcej agentúru Reuters to vyplýva z prieskumu Quinnipiac University, súkromnej vysokej školy zo štátu Connecticut, zverejneného v stredu.

16:35

Turecko vo štvrtok obvinilo Izrael, že prostredníctvom vlny výbuchov, ktoré v utorok a stredu zasiahli príslušníkov libanonského hnutia Hizballáh, sa snaží vojnu v Pásme Gazy rozšíriť aj do Libanonu.

16:33

Zvýšené ceny plynu a tepla sa dotknú niektorých domácností. Ministerstvo hospodárstva (MH) SR preto pripravuje systém pomoci pre ľudí, ktorí to najviac potrebujú. Taktiež sa snaží zabezpečiť cenovo výhodný plyn z východu. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa rezortu Mária Pavlusík.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali