Za 45 minút, keď bol mŕtvy, sa toho veľa naučil. Muž prežil klinickú smrť

❚❚

Washington 24. júla 2024 (HSP/Dailystar/Foto:Screenshot Youtube/Next Level Soul Podcast)

 

Američan Vincent Tolman zažil klinickú smrť, keď nechtiac užil veľkú dávku športových výživových doplnkov. Počas 45 minút, keď bol oficiálne mŕtvy, mu ukázali iný svet, vysvetlili fungovanie vesmíru a predstavili silu skutočnej lásky, píše autor článku Michael Moran pre britský Daily Star

Vincent Tolman
Na snímke Vincent Tolman

Muž, ktorý bol vyhlásený za mŕtveho po užití obrovskej dávky nebezpečných výživových prípravkov, porozprával, ako sledoval, ako zdravotníci rozhodli, že ho už nemožno zachrániť, a vložili ho do vreca na mŕtvoly. Vincent Tolman hovorí, že duchovný sprievodca ho odprevadil do neba a ukázal mu všetky zlé aj dobré veci, ktoré v živote urobil.

.

Vincent hovorí, že sa našťastie „cítil o niečo lepšie ako kedykoľvek predtým“, a to mu umožnilo vstúpiť do duchovnej sféry, kde spoznal základný zmysel života. „Zem je len škola, vždy to bola len školská trieda a nikdy nie súdna sieň,“ hovorí.

Vincentov duchovný sprievodca, ktorý si hovoril Drake, mu telepaticky vysvetlil, ako funguje vesmír. „Ale je veľmi ťažké to vyjadriť, pretože to všetko bolo bez slov – len priame pochopenie,“ povedal Tolman.

.

Ale predtým, ako Vincent mohol vidieť posmrtný život, musel prejsť agóniou smrti. Vysvetlil, že kvôli kulturistickému tréningu užíval silné výživové doplnky, ale v Spojených štátoch sa už nedali zohnať.

Vincent vysvetlil, čo sa dialo potom: „Išli sme na internet, aby sme sa pokúsili nájsť iné zdroje. Našli sme dodávateľa – spoločnosť v Thajsku – a objednali sme si od nej fľašu. Keď výrobok prišiel, boli sme nadšení a povedali sme si: ‘Super, v sobotu si to vezmeme a potom sa pustíme do tréningu. V sobotu ráno sme doplnok užili, ale potom sme cítili, že s ním niečo nie je v poriadku.“

Vincent si neuvedomil, že tekutina vo fľaši má silnejší účinok ako čokoľvek, čo užíval predtým. Spolu s kamarátom si ho vzali priveľa a začali blúzniť a zvracať. Rozhodli sa niečo zjesť v nádeji, že im to zlepší náladu.

„Môj kamarát si sadol za volant, ale začal omdlievať. Trhol som s ním, aby neomdlel. Došli sme do reštaurácie Dairy Queen a ja som išiel do salónika a odtiaľ rovno na záchod. Samotný doplnok má sedatívny účinok, ak sa užije vo veľkom množstve, a ja som naozaj chcel spať, opisuje situáciu Michael Moran v svojom článku pre Daily Star.

„Strácal som vedomie a potom som sa opäť preberal a môj tep sa začal spomaľovať. Posledné, čo si pamätám, je, že sa celá hala začala krútiť a ja som spadol rovno na chrbát. Zvracal som, moje telo sa snažilo zbaviť príčiny toho všetkého. Zvratky sa mi dostali do pľúc a udusil som sa.“

.

Vincent tvrdí, že záchranári, ktorí prišli sanitkou, sa ho neúspešne pokúšali oživiť. Potom ho vložili do vreca na mŕtvoly a odviezli do nemocnice. Vincent hovorí, že to celé sledoval ako film a dokonca sa pýtal „režiséra“, či správne umiestnil kamery.

Podľa Vincenta mohol celý čas čítať myšlienky ľudí, ktorí boli svedkami jeho smrti. Svoju pozornosť sústredil najmä na jedného lekára z pohotovosti, ktorý práve nastúpil a veľmi nerád videl, ako niekto zomrel na jeho zmene počas prvého týždňa v práci. Tento záchranár zrazu rozopol vak, v ktorom bol Vincent uložený, a začal ho znovu oživovať. V tomto momente Vincent prejavil známky života a k mladému zdravotníkovi sa pridal zvyšok tímu v snahe priviesť ho späť k životu.

Oficiálne bol mŕtvy 45 minút a nasledujúce tri dni strávil v kóme obklopený zarmútenými príbuznými.

Vincent povedal, že ho duchovný poradca zaviedol do tajomnej nadpozemskej dimenzie. „Začal som vidieť všetky zlé veci, ktoré som v živote urobil, dokonca ešte ako dieťa. Všetok egoizmus, všetok negatívny vplyv, ktorý som mal na druhých. Ale nevidel som to len na vlastné oči. Videl som to vlastnými očami a očami druhých, ktorým moje činy a slová ublížili. Bolo to také zvláštne, pretože som mal pocit, že to trvá tak dlho, a zároveň sa mi zdalo, že prešlo len pár sekúnd.“

„Keď sa to dialo, začala ma obklopovať táto temná energia, energia strachu… Potom som zrazu pocítil teplo, akoby niekto zapálil veľmi jasné svetlo alebo akoby slnko vyšlo spoza mrakov a začalo ma hriať na chrbte.“

.

„Otočil som sa a uvidel som všetky dobré veci, ktoré som v živote urobil. Videl som, že som urobil o niečo viac dobrého ako zlého. Videl som, že mnohokrát, bez toho, aby som o tom vedel, som pre ľudí urobil dobré veci. Jednoducho som cítil tú obrovskú, bezhraničnú lásku, pokoj a teplo.“

Vincent hovorí, že ho cez podsvetie viedla akási priateľská duchovná sila. „Vidím toho človeka a napadlo mi, že to musí byť Boh. A on mi bez toho, aby pohol perami, hovorí: ‘Nie, syn môj. Nie som Boh, som tvoj učiteľ.“

Po krátkom čase v zvláštnej atmosfére pokoja tejto vyššej dimenzie si Vincent vypočul ponuku na výber. Bolo mu povedané, že jeho rodina, najmä mama, bude za ním veľmi smútiť, ak odíde. Po chvíli premýšľania urobil bolestivé rozhodnutie vrátiť sa do svojho tela.
Bol to veľmi bolestný pocit, hovorí Vincent. „Zomieranie je v pohode. Zomierať je ľahké. Keď som sa uvoľnil a prijal to, všetko sa stalo nádherným a úžasným. Je to trochu šialené, že sa tak veľmi bojíme smrti. To bola tá najlepšia časť. Bolo ťažké vrátiť sa späť.“

 

Prečítajte si tiež

Ako sa cirkev pozerá na stav klinickej smrti?

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:22

Rating nemeckého kancelára Olafa Scholza klesol kvôli jeho podpore Ukrajiny, píše The New York Times.

„Scholz prekonal váhavosť Nemecka po druhej svetovej vojne v otázkach globálnej bezpečnosti a stal sa jedným z najväčších finančných podporovateľov vojnového úsilia Ukrajiny. Táto podpora si však vyžiadala vysokú cenu: vojna zasiahla nemecký automobilový a výrobný sektor a otriasla Scholzovým ratingom,“ uvádza publikácia.

Včera 19:53

Skupina maskovaných osôb vo štvrtok popoludní nakrátko obsadila sídlo rektorátu Slobodnej univerzity (FU) v Berlíne. Približne 15 až 20 ľudí po preniknutí do budovy na steny nastriekalo nápisy s propalestínskym kontextom, uviedol policajný hovorca.

Včera 19:43

Izrael vo štvrtok potvrdil, že vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár je mŕtvy.

Včera 19:42

Viac ako 60 poľských vojakov tento rok utrpelo zranenia pri výkone služby na hranici s Bieloruskom, keď sa snažili zabrániť migrantom nelegálne vstúpiť do Poľska, uviedol vo štvrtok námestník poľského ministra obrany.

Včera 19:42

Iracké úrady vo štvrtok oznámili, že zhabali viac ako pol milióna tabletiek zakázaného stimulantu captagon. Irak zápasí s rozmáhajúcim sa obchodom s touto drogou.

Včera 19:41

Budovu v Bejrúte, v ktorej sídlia okrem rôznych firiem aj veľvyslanectvá Nórska a Azerbajdžanu či redakcia spravodajskej televízie al-Džazíra, vo štvrtok evakuovali v dôsledku falošných varovaní pred bombovým útokom.

Včera 19:40

Spojené štáty uvalili sankcie na dve čínske spoločnosti, ktoré podľa nich Rusku priamo pomáhali s výrobou útočných dronov s dlhým doletom používaných následne vo vojne na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo financií.

Včera 19:38

Rakúsky minister hospodárstva Martin Kocher považuje za potrebné, aby Európska únia (EÚ) a Čína v spore o clá na elektromobily hľadali riešenie prostredníctvom dialógu. Z pohľadu Rakúska je nevyhnutné pokračovať v snahe o dosiahnutie dohody s cieľom vytvoriť spravodlivé podmienky hospodárskej súťaže, vyhlásil vo štvrtok minister.

Včera 19:14

Nemenovaní predstavitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas vo štvrtok uviedli, že na základe dostupných dôkazov možno predpokladať, že vodca Jahjá Sinwár bol zabitý pri izraelskom útoku v Pásme Gazy.

Včera 18:57

Najzraniteľnejšou skupinou obyvateľstva ohrozenou chudobou sú deti. Svoje prostredie si pritom nevyberajú, vytvárajú im ho dospelí. Pri príležitosti štvrtkového Medzinárodného dňa chudoby na to poukázal komisár pre deti Jozef Mikloško.

Včera 18:56

Medzinárodné spoločenstvo sa musí napriek “zložitému geopolitickému prostrediu” spojiť, aby dokázalo čeliť spoločným výzvam, ako je nedostatočný hospodársky rast a existenčná hrozba v podobe klimatickej krízy, vyhlásila vo štvrtok výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu (MMF) Kristalina Georgievová.

Včera 18:51

Napriek aktuálnemu zníženiu sadzieb nemožno menovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB) považovať za uvoľnenú. V reakcii na štvrtkové rozhodnutie Rady guvernérov ECB znížiť kľúčové sadzby o ďalších 25 bázických bodov to uviedol analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali