Z mainstreamu sa stala fabrika na hoaxy

❚❚

Bratislava 11. septembra 2024 (HSP/Facebook /Foto: Screenshot Facebook video)

 

Europoslanec Erik Kaliňák (SMER-SSD) v najnovšom videu upozornil na to, že vstupujeme do novej éry slovenskej žurnalistiky, v ktorej nás dobehnú aj veci, ktoré sa ani len nestali : „Z mainstreamu sa stala fabrika na hoaxy. V snahe zachrániť klan Šimečkovcov už klamú horšie, ako Matovič“

Europoslanec Erik Kaliňák(SMER-SSD)
Europoslanec Erik Kaliňák(SMER-SSD)

„To, že to, čo sa pred pár týždňami udialo okolo štátneho tajomníka Štefana Kuffu je dokonalý príklad toho, akú moc mali v politike kedysi média a prečo s takými nervami mrnčia, že pre stále viac politikov sa prirodzenou súčasťou ich práce stáva mobil v ruke a kamera namierená na dianie okolo nich,“ začal svoje rozprávanie europoslanec. Reagoval tak na nedávnu situáciu, keď poslanec Kuffa v obci Malá Franková neďaleko Kežmarku prerušil predstavenie “Malé baby“ z dielne Národného divadla Košice .

.

„Byť na mieste pána Kuffu namierim svoj telefón na pódium. Nech ľudia najprv počujú a vidia vulgaritu a perverznosť predstavenia…Pomaly otočím objektív na hľadisko plné detí, možno doplním oficiálnu grafiku z webu divadla, ktoré jasne uvádza že “dané predstavenie je prístupné iba pre plnoletých“, a až potom upozorním na zjavné zlyhanie organizátorov,“ reaguje Kaliňák.

Myslí si, že bez takéhoto videodôkazu vám (ako politikovi) hrozí, že príbeh udalosti za vás napíšu iní a razom je z vás “ohrozenie demokracie“, “slobody“ a “umenia“… „Je z vás “papaláš a inkvizítor“, ktorý chce iným diktovať čo môžu a nemôžu hrať,“ dodal v reakcii na titulky mainstreamových médií, ktoré obleteli Slovensko po spomínanom incidente z divadla.

.

„Čo na tom, že si organizátor následne chybu priznal..? Že odpoveď slušnodivákov na legitímne upozornenie bol okamžitý pokrik : “fašista“ či “debil“..? Že poslanca Kuffu umelci fyzicky napadli a rozmlátili mu mobil železnou tyčou..?,“ zamýšľa sa Kaliňák. Lenže to sú podľa novinárov už len také detaily, ktoré divákov zas tak veľmi netrápia … „Veru, na Slovensku si novinárske príbehy z reality ťažkú hlavu nerobia,“ poznamenal.

 

Bič

„Mega kauza okolo zdieľaného MS Office balíku Gašparovcov je nádherná ukážka toho, ako novinári s opozíciou dokážu aj z ho*na upliesť bič,“ pripomenul Kaliňák.

Päť rokov dozadu zakúpený Word je vraj nezvratný dôkaz, že SMER-SSD zneužíva Slovenskú informačnú službu na politický boj. „Osobne som pred pár rokmi zazdieľal rodičom Netflix, takže dnes už viem, že ma to jedného dňa dobehne..,“ dodal ironicky.

„Ale nie, teraz vážne : Zdá sa, že vstupujeme do novej éry slovenskej žurnalistiky, v ktorej vás dobehnú aj veci, ktoré sa ani len nestali,“ upozornil europoslanec.

.

„Minulý týždeň to bol špionážny software Pegasus, včera pozastavené eurofondy…,“ vymenoval.

Ironicky dodáva : „Politik ani nestihne zdvihnúť telefón a opýtať sa, čo je na tom pravdy, a už v médiá bijú na poplach : “Tajná služba za Fica zrejme získala možnosť totálne ovládnuť mobil“. Opozícia na tlačovke narieka : „Vláda špehuje občanov, toto je koniec demokracie“.“

Pokračuje : „Fundovaný mimovládkar nám v televízii vysvetľuje, “ako si chrániť súkromie pred tou zlou vládou“… “

„Čo na tom, že nič z toho nie je pravda? ,“ pýta sa europoslanec. „Kto by to riešil, že tento ekosystém progresívcov šíri hoax v deň, keď nám “Európska komisia berie miliardy eur“?,“ pokračuje.

„Veď je to presne, ako nás rok varovali – “vďaka zlým rozhodnutiam Fica prichádza zaslúžený trest“…,“ poznamenal.

.

„A oficiálne popretie zo strany Európskej komisie si láskavo nevšímajte!,“ sarkasticky dodáva europoslanec.

 

Čo prinesú zajtra?

Podotkol, že sa už úprimne nevie dočkať zajtrajška : „Aby som si prečítal najnovšiu kauzu o tom, čo sa zas nestalo a prečo je to opäť naša chyba!“

Občanom, ktorí politiku pozorne nesledujú a už ich otravujú tieto katastrofické titulky, sa europoslanec úprimne ospravedlnil a dodal : „Viete, ono sa to opäť za chvíľu upokojí – len čo skončí odvolávanie ich miláčika Michala Šimečku.“

Dovtedy má  jedinú radu : „Nevenujte tejto trápnej mediálnej hystérii svoju pozornosť, lebo si ju nezaslúži. Médiá klamú už viac ako kedysi Matovič. A vedzte – s ich dôveryhodnosťou to dopadne rovnako biedne ako s Matovičom.“

Video poslanca Európskeho parlamentu Erika Kaliňáka si môžete pozrieť tu

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:18

Predbežné výsledky vyšetrovania ukázali, že stovky pagerov, ktoré v utorok vybuchli v Libanone, boli vybavené nástražným systémom s výbušninou, informoval v stredu predstaviteľ bezpečnostných zložiek.

20:10

Desiatky učiteľov v Bielorusku v ostatných týždňoch zadržali alebo vypočúvali tamojšie úrady pre ich účasť na istom vzdelávacom projekte. Agentúre AP to v stredu povedal Pavel Sapelka, hovorca bieloruskej ľudskoprávnej organizácie Viasna.

20:09

EÚ musí podľa kandidáta na post eurokomisára pre obranu Andriusa Kubiliusa urýchlene posilniť svoju obranu, pretože Rusko môže byť za šesť až osem rokov pripravené na vojenskú konfrontáciu s EÚ a NATO. “Ministri obrany a generáli NATO sa zhodujú, že Vladimir Putin by mohol byť pripravený na konfrontáciu s NATO a EÚ v priebehu šiestich až ôsmich rokov,” tvrdí Kubilius, ktorý je ostrým kritikom Ruska a podporovateľom Ukrajiny. “Pokiaľ berieme tieto hodnotenia vážne, potom nastal čas na riadnu prípravu a tento čas je krátky. Znamená to, že musíme prijímať rýchle a ambiciózne rozhodnutia,” uviedol.

19:33

Chorvátske úrady zadržali v roku 2024 viac prevádzačov a menej nelegálnych migrantov než vlani. Vláda to v stredajšom vyhlásení pripísala zvýšenému dohľadu na hraniciach.

19:32

Valné zhromaždenie OSN v stredu schválilo nezáväznú rezolúciu, ktorá vyzýva Izrael, aby sa do jedného roka stiahol z okupovaných palestínskych území. Za rezolúciu hlasovalo 124 zo 193 členských krajín VZ, 14 bolo proti a 43 sa zdržalo.

19:31

Medzinárodný menový fond (MMF) oznámil, že odložil plánované ekonomické konzultácie s Ruskom. Tie sa mali uskutočniť tento týždeň.

19:20

Izraelský minister obrany Joav Gallant vyhlásil začiatok “novej fázy” vojny v čase, keď Izrael obracia svoju pozornosť na severný front, kde bojuje s militantmi z hnutia Hizballáh v Libanone

19:18

Británia si predvolala ruského veľvyslanca Andreja Kelina, aby tak protestovala voči “zlomyseľnej a zámernej verejnej agresívnej kampani Moskvy proti Spojenému kráľovstvu”. Oznámilo to britské ministerstvo zahraničných vecí. Londýn takýmto krokom reagoval na minulotýždňové rozhodnutie Moskvy odobrať akreditáciu šiestim britským diplomatom pre podozrenie zo špionáže.

19:06

Vreckové komunikačné zariadenia, tzv. pagery, ktoré boli použité pri hromadných výbuchoch v Libanone, nikdy neboli v Maďarsku, uviedla vláda maďarského premiéra Viktora Orbána v stredajšom vyhlásení.

18:54

Bežné potravinárske farbivo dokáže dočasne spriehľadniť kožu a svaly. Postup ešte nebol vyskúšaný na ľuďoch, v prípade úspechu by však mohol pomôcť pri lokalizácii zranení či nádorov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali