Winnipeg s klubovým rekordom, Arniel: “Našli sme cestu k víťazstvu”

❚❚

New York 21. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Fred Greenslade/The Canadian Press via AP)

Aktualizované 21. októbra 8:54

Hokejisti Winnipegu zvíťazili v noci na pondelok v NHL nad Pittsburghom 6:3. Sezónu tak odštartovali piatimi výhrami, čo sa im dosiaľ nikdy v histórii klubu nepodarilo

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins
Na snímke hráč Adam Lowry (17) z Winnipegu Jets strieľa gól brankárovi Alexovi Nedeljkovicovi z Pittsburghu Penguins počas zápasu zámorskej NHL Winnipeg Jets – Pittsburgh Penguins

Jets dokázali v druhej tretine otočiť skóre z 0:2 na 3:2, kľúčový gól strelil v 45. minúte za stavu 3:3 domáci kapitán Adam Lowry. K triumfu prispel Mason Appleton gólom a asistenciou, brankár Eric Comrie vo svojom prvom tohtosezónnom štarte vykryl 39 striel. “V druhej tretine sme hrali trochu ľahkovážne. Nehrali sme v nej nijako oslnivo, ale dokázali sme nájsť cestu, ako sa vrátiť do zápasu. V tretej časti sme na súpera vybehli, hrali tak, ako chceli a napokon sa mohli tešiť z víťazstva,” hodnotil duel tréner domácich Scott Arniel. Penguins nepomohli ani dva presné zásahy Larsa Ellera. Prekvapujúcimi zdravými náhradníkmi boli brankár Tristan Jarry a útočník Michael Bunting, ktorí sledovali zápas len z tribúny. “Predviedli sme niekoľko dobrých akcií, no celkovo sme súperovi dovolili príliš veľa. Potom nie je možné, aby sme konštantne víťazili. Z hľadiska defenzívy musíme dostať našu hru na vyššiu úroveň,” zdôraznil kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Winnipeg je posledný nezdolaný tím ligy, v riadnom hracom čase neprehrali ešte aj Calgary, Minnesota a NY Rangers. Jets majú na konte 10 bodov a vedú Západnú konferenciu spoločne s Dallasom. S bilanciou 5-0-0 vstúpili do sezóny za uplynulých 30 rokov už len štyri iné kanadské kluby – Quebec (1994/95), Ottawa (2005/06 a 2007/08), Montreal (2019/20) a Edmonton (2019/20 a 2021/22).

.

San Jose prehralo aj šiesty duel ročníka, keď nestačilo doma na Colorado. Avalanche nasmeroval za triumfom 4:1 dvoma gólmi Ross Colton. Dvadsaťosemročný útočník potvrdil výbornú streleckú formu, v uplynulých troch stretnutiach dal päť gólov. “Snažím sa hrať moju hru, ponúkať sa spoluhráčom na prihrávky. Ak si vytvoríte priestor, hráči ako Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen vás nájdu. Je zábavné s nimi hrať,” povedal pre zámorské médiá Colton, ktorý pri zranení viacerých ofenzívnych opôr dostáva šancu v prvom útoku Colorada. Víťazstvo spečatil do prázdnej bránky Cale Makar, ktorý pridal aj dve asistencie. K druhej výhre za sebou po štvorzápasovej sérii prehier výrazne pomohol aj Justus Annunen, fínskeho brankára z 26 striel prekonal len William Eklund. Sharks majú po šiestich zápasoch na konte len dva body za prehry po predĺžení, resp. nájazdoch.

V kalifornskom derby medzi Anaheimom a Los Angeles (1:4) čakali diváci na úvodný gól až do tretej tretiny. V nej Kings zlomili domácich presnými zásahmi Adriana Kempeho a Alexa Laferrierea a v závere skórovali ešte dvakrát do prázdnej bránky. Obranca Mikey Anderson sa na úspechu podieľal gólom a asistenciou. Z českého brankárskeho miniduelu vyšiel víťazne David Rittich, ktorému stačilo na výhru 14 úspešných zákrokov, Lukáš Dostál zneškodnil 33 z 35 striel. Anaheim prehral tretí zápas z uplynulých štyroch. Slováci sa v troch zápasoch na ľadoch nepredstavili.

.

 

NHL – sumáre:

Winnipeg Jets – Pittsburgh Penguins 6:3 (0:0, 3:2, 3:1)

Góly: 33. Connor (Ehlers, Miller), 38. Scheifele (Miller, Stanley), 40. Namestnikov (Ehlers), 45. Lowry (Appleton, Morrissey), 48. Appleton (Pionk), 58. Niederreiter (Morrissey, DeMelo) – 22. Hayes (Rakell, Puljujärvi), 26. Eller (Karlsson, Glass), 42. Eller. Brankári: Comrie – Nedeljkovic, strely na bránku: 37:42.

 

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

.

Góly: 19. Eklund (Granlund, Toffoli) – 7. Colton (MacKinnon, Makar), 17. Colton (Rantanen, Makar), 50. Kiviranta (Manson, Ludvig), 59. Makar (MacKinnon, Girard). Brankári: Vaněček – Annunen, strely na bránku: 26:22.

 

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1:4 (0:0, 0:0, 1:4)

Góly: 59. Strome (Terry, Vatrano) – 44. Kempe (Kopitar, Anderson), 49. Laferriere, 59. Fiala (Danault, Gavrikov), 60. Anderson (Turcotte). Brankári: Dostál – Rittich, strely na bránku: 15:37.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:22

Basketbalistky New Yorku Liberty zvíťazili v rozhodujúcom piatom stretnutí finálovej série WNBA nad Minnesotou Lynx 67:62 po predĺžení a získali prvýkrát v histórii titul. Sériu vyhrali 3:2 na zápasy.

New York Liberty
Tím New York Liberty drží majstrovskú trofej po tom, čo porazil Minnesota Lynx v 5. zápase finálovej série basketbalovej WNBA v nedeľu 20. októbra 2024 v New Yorku
09:18

Izrael minulý týždeň odovzdal Spojeným štátom dokument obsahujúci jeho podmienky na ukončenie vojny v Libanone. Uviedol to spravodajský portál Axios, odvolávajúci sa na dvoch amerických a dvoch izraelských predstaviteľov.

09:17

Celkový deficit verejnej správy SR v roku 2023 dosiahol 6,4 miliardy eur, čo predstavovalo 5,21 % z hrubého domáceho produktu Slovenskej republiky. Oproti prvému odhadu z jari (tzv. jarnej notifikácii) to bolo zhoršenie o takmer 400 miliónov eur. Deficit na jar bol vyčíslený na 4,89 % HDP. Dlh verejnej správy v roku 2023 dosiahol 68,9 miliardy eur, čo zodpovedalo 56,05 % HDP. 

08:46

Najmenej 12 ľudí utrpelo zranenia pri útoku ruských síl navádzanými bombami na východoukrajinské mesto Charkov. Rusko podniklo útoky aj na Kyjev, kde ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila desať bezpilotných lietadiel. Zranenia utrpela jedna osoba.

07:49

Hokejisti Winnipegu zvíťazili v noci na pondelok v NHL nad Pittsburghom 6:3. Sezónu tak odštartovali piatimi výhrami, čo sa im dosiaľ nikdy v histórii klubu nepodarilo.

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins
Na snímke hráč Adam Lowry (17) z Winnipegu Jets strieľa gól brankárovi Alexovi Nedeljkovicovi z Pittsburghu Penguins počas zápasu zámorskej NHL Winnipeg Jets – Pittsburgh Penguins
07:36

Austrálska domorodá senátorka Lidia Thorpeová zvýšila hlas na britského kráľa Karola III., čím šokovala zhromaždených zákonodarcov a ďalších hodnostárov v pléne austrálskeho parlamentu v Canberre.

Britský kráľovský pár na návšteve Austrálie
Na snímke britský kráľ Karol III.
07:07

V Moldavsku má po sčítaní takmer 98 % hlasov prezidentka Sanduová 41,83 %, zatiaľ čo jej najbližší súper Stoianoglo 26,36 %.

Prezidentské voľby a referendum v Moldavsku
Na snímke moldavská prezidentka Maia Sanduová
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Perzská mačka Willow je odetá za lekára počas halloweenskej oslavy pre domácich miláčikov v nákupnom centre v meste Valenzuela na Filipínach

Autor: TASR/AP-Aaron Favila

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali