Wimmer po prvom góle za Slovan: “Vymenil by som ho za body”

❚❚

Glasgow 19. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

Aktualizované 19. septembra 2024 o 08:48 h.

Futbalistom Slovana Bratislava nevyšiel vstup do Ligy majstrov, keď si z pôdy glasgowského Celticu odniesli vysokú prehru 1:5. Ich premiérový gól v hlavnej fáze najprestížnejšej súťaže strelil Kevin Wimmer, no aj keď bol jeho vôbec prvý v “belasom drese”, radšej by ho vymenil za lepší výsledok

Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava
Na snímke gólová radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava

“Samozrejme, že som rád, že som skóroval, navyše v Lige majstrov a bol to môj vôbec prvý gól za Slovan. Ale radšej by som zobral ten jeden alebo tri body,” povedal po nevydarenom zápase.

.

Tridsaťjedenročný rakúsky zadák, ktorý nehral na svojom tradičnom mieste v strede obrany, ale na ľavom kraji, sa presadil v 60. minúte po ojedinelej útočnej akcii Slovana.

Po zlom odkope Liama Scalesa vo vlastnej šestnástke letela lopta vysoko nad, Marko Tolič ju šikovne spracoval a stiahol pre Wimmera a ten vonkajším priehlavkom trafil ponad Kaspera Schmeichela do horného rohu bránky a znížil na 1:3.

.

“Bol to pre mňa krásny moment. Marko mi to pekne sklepol a priťukol. Mal som pred sebou iba hráčov Celticu, tak som sa pokúsil skórovať ľavačkou a keď som videl, že to zapadlo do siete, bol to dobrý pocit. Bolo to 1:3 a pomyslel som si, že ak dáme ešte jeden, mohli by sme zápas ešte zdramatizovať. No v druhom polčase sme robili príliš veľa chýb,” uviedol.

Celtic bol od úvodu lepší a Slovanu robil problémy najmä dôrazným celoplošným pressingom a svojou rýchlosťou. Po prvej polovici viedol tesne 1:0, no hneď v 47. minúte pridal druhý gól a za burácajúceho davu v Celtic Parku nakoniec aj ďalšie tri.

“Vedeli sme, že Celtic je skvelý tím a špeciálne u seba doma a že to pre nás bude veľmi ťažké. V úvode prvého polčasu sme odviedli dobrú prácu, no dostali sme hlúpy gól po rohovom kope. No myslím si, že sme mali aj dobré momenty a dobre sme bránili. Ale ten druhý polčas… V prestávke sme sa rozprávali, ako máme hrať, ale potom sme vybehli na ihrisko a neboli sme takí kompaktní. Ľahko sme strácali lopty pri našej rozohrávke a výstavbe a na tejto úrovni vaše chyby vždy potrestajú. Proti tímom v Lige majstrov proste musíte byť kompaktní všetci hráči, nemôže brániť len naša štvorica vzadu. Majú skvelú pozičnú hru a ich krajní obrancovia i stredopoliari majú výborné nábehy,” dodal.

Aj Vladimír Weiss ml. si predstavoval lepší vstup do súťaže.

“Očakávali sme náročný zápas pri neuveriteľnej atmosfére, čo sa potvrdilo. Sme sklamaní, chceli sme niečo uhrať. Musíme sa z toho poučiť, musíme sa poučiť, že keď prídu šance, musíme ich premieňať,” povedal a sypal si popol aj na vlastnú hlavu, keďže za stavu 0:1 sa ocitol v dobrej možnosti, ale dotykom navyše si zmaril možnosť na strelu: “Možno by ten zápas bol iný. Mrzí ma to, ale pred zápasom som chalanom povedal, že či vyhráme alebo prehráme, ale necháme tam všetko, tak si to treba vážiť. Aj keď je kvalita na strane domácich, myslím si, že chalani hrali naplno, no bohužiaľ, nestačilo to.”

.

Kapitán Slovana verí, že so spoluhráčmi v ďalších zápasoch dokážu vylepšiť svoje výkony a zabojovať o body.

“Ako sme veľakrát povedali, do Ligy majstrov sme si to prišli užiť, ale určite budeme naďalej bojovať. Viem, ako sú chalani nastavení, v kabíne nás to všetkých mrzí za nás, za ľudí v klube, fanúšikov. Tie zápasy nebudú o nič ľahšie, takže musíme byť ešte o čosi silnejší a rýchlejší,” dodal.

 

Weissa mrzí prehra, no pochválil mužstvo: “Krutý výsledok”

Tréner futbalistov Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. bol po prehre v úvodnom vystúpení v Lige majstrov sklamaný z výsledku. Zároveň bol však hrdý na mužstvo, ktoré podľa neho podalo v stredu večer v Celtic Parku dobrý a bojovný výkon. Kvalita však bola na strane domáceho výberu, čo odzrkadľuje aj výsledok 1:5.

“Samozrejme, gratulujem Celticu k zaslúženému víťazstvu, aj keď pre nás krutému. Hralo sa vo fantastickej atmosfére. Prvý polčas sme zvládli dobre, Vlado mal šancu na vyrovnanie, žiaľ, neskórovali sme. V druhom dejstve sme chceli rozumne brániť a prežiť úvodný tlak, na čo sme upozorňovali v kabíne. Bohužiaľ, dva rýchle góly rozhodli o priebehu zápasu,” povedal hlavný tréner na pozápasovej tlačovke.

.

Slovan sa predstavil premiérovo v hlavnej fáze Ligy majstrov. Proti domácim, ktorých hnal plný štadión, sa ťažko presadzoval a nedokázal sa vyrovnať s ich pressingom a rýchlosťou. Do polčasu prehrával 0:1, no ihneď po zmene strán inkasoval ďalší gól a rozbehnutých domácich už nedokázal zastaviť ani pekný zásah Kevina Wimmera zo 61. minúty.

“Dali sme kontaktný gól, potom sme začali hrať otvorený futbal, čo bola voda na mlyn domácich. Videli sme, že majú veľmi rýchle brejky, čo potvrdili. Prehrali sme 1:5, samozrejme nemôžem byť spokojný s výsledkom, no nie som sklamaný z výkonu. Celtic bol veľmi efektívny. My sme chceli hrať futbal a myslím si, že sme zanechali slušný dojem, aj keď sme prehrali rozdielom triedy,” pokračoval.

Celtic potvrdil skvelý vstup do novej sezóny, v ktorej vyhral aj siedmy duel vo všetkých súťažiach a inkasoval iba druhý gól. Svoju sériu bez prehry natiahol už na 19 súťažných zápasov, pričom doma neprehral od decembra 2023 už 18. duel za sebou.

“Chýbal nám rýchlejší prechod zozadu do útoku. Niekedy nám trvá dlho rozohrávka, čo je v modernom futbale najťažšie pod tlakom a ich veľmi dobrým pressingom. Ale naše mužstvo zo seba vydalo všetko, na čo máme. Vedeli sme, že ideme hrať s najlepšími tímami na svete, o dva týždne k nám príde to najlepšie mužstvo na svete s najlepším trénerom na svete a tešíme sa na to. Bude to pre nás ďalšia výzva. Dnes sme prehrali, no neodchádzam odtiaľto sklamaný,” uviedol Weiss st. a pripomenul aj najbližší duel Ligy majstrov, v ktorom Slovan už 1. októbra privíta na Tehelnom poli Manchester City s trénerom Pepom Guardiolom.

Poklonu zložil aj svojmu stredajšiemu náprotivkovi Brendanovi Rodgersovi. Severoírsky kouč Celticu pred duelom so Slovanom povedal, že on a jeho tím nikdy nebol pripravenejší na štart Ligy majstrov: “Treba oceniť kvalitu súpera, výborných hráčov aj vynikajúceho trénera Rodgersa. Za tie tri a pol roka so Slovanom to bol určite najťažší zápas z pozície intenzity, fanúšikov a že je to Liga majstrov. Bol pre nás veľmi poučný. Boli sme pripravení na všetko, ale tá kvalita sa ukázala.”

Trénera mrzela nepremenená šanca jeho syna Vladimíra Weissa ml., ktorý po polhodine za stavu 0:1 v dobrej príležitosti urobil kľučku a obrana ho zablokovala.

“Keby dal Vlado gól, možno by to bol iný zápas. Ale to je všetko keby. Chcel to vymyslieť ešte o niečo lepšie. Ešte si to musím pozrieť, ale hovoril mi, že mu nevyšiel dobre krok. Ale myslím, že z tej pozície mal strieľať,” dodal.

 

Celtic vyhral prvýkrát otvárací duel, Rodgers: “Boli sme dominantní”

Glasgowský Celtic vyhral prvýkrát v histórii hlavnej fázy Ligy majstrov hneď svoj otvárací duel sezóny a zároveň dosiahol najvyššie víťazstvo. V stredu večer zdolal úradujúceho slovenského majstra Slovan Bratislava 5:1. Futbalisti trénera Brendana Rodgersa tak dvoma míľnikmi potvrdili jeho slová, že sú na najprestížnejšiu súťaž pripravení viac ako kedykoľvek predtým.

Severoírsky kouč doteraz vybojoval s Celticom len dva triumfy v 18 dueloch Ligy majstrov. V stredu pridal tretí a po zápase v elektrizujúcej atmosfére Celtic Parku žiaril radosťou.

.

“Dosiahnuť takéto skóre na tejto úrovni je obrovská ukážka sily hráčov a ich mentality. V prvom polčase sme si vytvorili niekoľko dobrých šancí a išli sme do vedenia, no neboli sme takí rýchli s loptou a pri našej pozičnej hre. Trochu nám chýbala synchronizácia. No v druhej polovici – páni,” povedal na tlačovej konferencii.

Celtic udrel už v 17. minúte po hlavičke Liama Scalesa, no kanonádu rozbehol až po zmene strán, keď skórovali postupne Kjogo Furuhaši, Arne Engels z penalty, Daizen Maeda a striedajúci Adam Idah.

“Tá intenzita, hlad a aj kvalita gólov bola absolútne vynikajúca, takže to bol skvelý večer pre všetkých. Aj štatistiky duelu potvrdzujú skóre. V každom aspekte hry sme boli skvelí,” pokračoval.

“The Bhoys” ovládli držanie lopty pomerom 58:42, vyslali dokopy 17 striel z toho až jedenásť na bránu, kým Slovan len dve do priestoru troch žrdí.

“No napriek tomu, ako sme dominovali, musíte rešpektovať, že je to Liga majstrov. Takže musíte očakávať, že budete drieť, bojovať, musíte byť odvážni a hráči to zvládli úžasne. Všetci sa podieľali na skvelom výkone a tá atmosféra – práve preto je známa, ako najlepšia na svete,” dodal.

.

Celtic sa najbližšie predstaví 1. októbra na ihrisku Borussie Dortmund.

 

“Päťhviezdičkový Celtic” – ohlasy médií na triumf nad Slovanom

Ohlasy svetových médií na triumf Celticu Glasgow v otváracom zápase hlavnej fázy Ligy majstrov nad Slovanom Bratislava 5:1:

heraldscotland: “Päťhviezdičkový Celtic dokonale odštartoval tohtoročnú Ligu majstrov. V rušnom Celtic Parku rozstrieľal Slovan Bratislava 5:1.”

dailyrecord.co.uk”Celtic si nemohol vysnívať lepší štart do novej sezóny Ligy majstrov.”

.

“form-group smaller”>thenational.sco: “Dôležité víťazstvo Celticu v Lige majstrov.”

“form-group smaller”>theguardian.com: “Celtic nadelil Slovanu Bratislava päť gólov v úvode Ligy majstrov.”

skysports.com: “Celtic po prvý raz zvíťazil v otváracom zápase hlavnej fázy Ligy majstrov.”

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:09

Udržateľnosť cestovného ruchu a jeho infraštruktúry na Slovensku má od budúceho roka podporovať nový verejnoprávny fond. Disponovať bude sumou minimálne 20 miliónov eur ročne, ktorú mu poskytne zo svojho rozpočtu Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR. Vyplýva to z návrhu zákona o Fonde na podporu cestovného ruchu, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania.

19:02

Krajiny strednej Európy vrátane Slovenska, ktoré v posledných dňoch postihli povodne, budú môcť čerpať peniaze na odstraňovanie ich následkov z Fondu solidarity EÚ aj kohézneho fondu. Z kohézneho fondu je na tento účel možné využiť desať miliárd eur. Vo štvrtok to uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová po stretnutí so šéfmi vlád Poľska, SR, ČR a Rakúska v poľskom meste Vroclav.

19:01

Jeden z najvplyvnejších amerických odborových zväzov, International Brotherhood of Teamsters (IBT), prvýkrát od roku 1996 odmietol vyjadriť podporu jednému z kandidátov na post prezidenta Spojených štátov.

19:00

Obnova škôd spôsobených povodňami zaťaží český rozpočet 40 miliardami Kč (1,59 miliardy eur). Povedal to vo štvrtok po prvom rokovaní špeciálne vytvorenej pracovnej skupiny český minister financií Zbyněk Stanjura.

18:43

Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin vo štvrtok vyhlásil, že ukrajinské údery na ruské územie prostredníctvom Západom dodaných rakiet by viedli k svetovej jadrovej vojne. Reagoval tak na štvrtkové uznesenie Európskeho parlamentu (EP), v ktorom europoslanci vyzvali na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajine bránia používať západné zbraňové systémy proti legitímnym vojenským cieľom v Rusku.

18:36

V dôsledku augustového útoku nožom v nemeckom Solingene sprísnia bezpečnostné opatrenia na Oktoberfeste. Úrady varovali návštevníkov, aby rátali s dlhšími radmi pred vstupmi, keďže po prvý raz v 189-ročnej histórii bavorského pivného festivalu použijú detektory kovov.

18:36

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vystúpi s prejavom v Európskom parlamente 9. októbra, aby predstavil priority aktuálneho maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie. Pôvodne mal vystúpiť tento týždeň, avšak vzhľadom na povodňovú situáciu zrušil všetky svoje zahraničné cesty.

18:35

Grécko začne rokovania o nákupe štvrtej fregaty Belharra od Francúzska s cieľom posilniť svoje námorníctvo v čase, keď sa krajina zotavuje z vyše desaťročnej dlhovej krízy. Vo štvrtok to uviedol grécky minister obrany Nikos Dendias.

18:34

Za “vyhlásenie vojny” označil vo štvrtok vodca libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh koordinované výbuchy komunikačných zariadení používaných touto šiitskou organizáciou v uplynulých dvoch dňoch, ktoré si vyžiadali najmenej 37 mŕtvych a okolo 3000 zranených a o ktorých sa predpokladá, že je za nimi Izrael.

18:33

Vladislava Bakaľčuka, manžela najbohatšej Rusky Taťjany Bakaľčukovej, vo štvrtok zatkli a obvinili z vraždy a pokusu o vraždu, informovali jeho advokáti.

18:32

Európska lieková agentúra (EMA) vo štvrtok schválila používanie vakcíny Imvanex proti vírusu opičích kiahní (mpox) od dánskej spoločnosti Bavarian Nordic aj pre osoby vo vekovej skupine od 12 do 17 rokov.

18:31

Útoky na výcvikový tábor malijskej polície a vojenskú leteckú základňu, ktoré skupina džihádistov podnikla v utorok v hlavnom meste Bamako, si vyžiadali 77 obetí a vyše 250 zranených. Pre agentúru AFP to vo štvrtok uviedol nemenovaný bezpečnostný zdroj.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali