WHO je nebezpečnejšia ako kedykoľvek predtým, aj napriek padlej Pandemickej dohode

❚❚

Bratislava 4. júna 2024 (HSP/ Life Site News/ Foto: TASR/AP-Salvatore Di Nolfi/Keystone via A)

 

Generálny riaditeľ 

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Na snímke generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus
Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Ghebreyesus na rokovaní Svetového zdravotníckeho zhromaždenia neustále obhajoval, prečo je nevyhnutné posilnenie ťažiska koordinácie a moci vo  WHO. To samé o sebe vypovedá o probléme, ktorému čelíme: WHO je naďalej nebezpečná, nespôsobilá na svoj účel a odtrhnutá od reality. Na tému sa pozrela redakcia Life Site News

Bolo by jednoduchšie ignorovať rokovania Svetového zdravotníckeho zhromaždenia (WHA), ktoré sa konali minulý týždeň v Ženeve, ale úvodný prejav generálneho riaditeľa Tedrosa Ghebreyesusa si zaslúži reakciu. WHO aj jej riaditeľ sa úplne odtrhli od reality – čo ilustruje, aká nebezpečná a nespôsobilá na svoj účel sa organizácia WHO stala.

.

Generálny riaditeľ WHO Tedros Ghebreyesus v prejave kládol osobitný dôraz na problematiku pandémií a nefunkčné dohody určené na riešenie ich rizika, novú dohodu o pandémiách a zmeny a doplnenia Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR). Aj keď sú tieto opatrenia oslabené a Pandemická dohoda sa možno ani nedostane na hlasovanie, jeho pokračujúce odôvodňovanie, prečo je potrebné sústrediť väčšinu koordinácie právomocí vo WHO hovorí o probléme, ktorému čelíme.

Ako Tedros uvádza vo svojom prejave, obdobie COVID-19 malo za následok až 20 miliónov ďalších úmrtí. 20 miliónov úmrtí dosiahli politiky podporované WHO, a to v prípade vírusu, ktorého úmrtnosť sa väčšinou vyskytovala u chronicky chorých ľudí starších ako 75 rokov.

.

WHO konštatuje, že niečo vyše 7 miliónov úmrtí možno priamo pripísať tomuto vírusu. Mnohé z ďalších 13 miliónov sa vyskytli v krajinách s nízkymi a strednými príjmami a v populáciách, kde je menej ako 1 % ľudí starších ako 75 rokov a polovica populácie mladšia ako 20 rokov, napríklad v krajinách subsaharskej Afriky.

Je to ohromujúci, desivý, nekompetentný a úplne predvídateľný úspech. Bude to však ešte oveľa horšie.

 

Vplyv rastúcej chudoby

Politiky, ktoré WHO presadzovala, uzavreli zásobovacie linky, zatvorili pracoviská desiatkam miliónov robotníkov, zastavili príjmy z cestovania a cestovného ruchu, na ktoré sa spoliehajú milióny ľudí s nízkymi príjmami, uzavreli trhy a uvrhli viac ako stovky miliónov ľudí do ťažkej chudoby. Zvýšili zadlženosť štátov na celom svete, čo malo priamy vplyv na detskú úmrtnosť a schopnosť rastu budúcich ekonomík.

Ako predpovedá samotná WHO, úmrtnosť na maláriu a tuberkulózu sa zvýšila a zostane vyššia, keďže sa prejavuje vplyv rastúcej chudoby. Financovanie základných hygienických a výživových programov sa znížilo, pretože WHO presadzovala presun financovania na masové očkovanie v krajinách, v ktorých bolo vysoké zastúpenie mladých obyvateľov, ktorí voči ochoreniu už mali byť imúnni. A očkovanie len podporili idiotské slogany, ktoré majú viac spoločného s reklamou ako s verejným zdravím. „Nikto nie je v bezpečí, kým nie sú v bezpečí všetci“, napríklad.( “No one is safe until everyone is safe.”)

.

 

“COVID sa skutočne dotkol všetkých”

Zatvorením škôl, v niektorých krajinách až na dva roky, sa svet utvrdil v medzigeneračnej chudobe a nerovnosti, čo v drvivej miere poškodilo stovky miliónov detí, ktoré sú v budúcnosti najviac ohrozené.

V chudobných krajinách bol zaznamenaný nárast detskej práce a ďalších až 10 miliónov dievčat bolo (a je) nútených vstúpiť do manželstva s ” chudobou a zneužívaním “, ktoré so sebou toto manželstvo prináša.

Keď Tedros vo svojom otváracom prejave na WHA uvádza, že „celý svet sa stal rukojemníkom“, mal by mať na mysli práve toto. Ohavní ľudia si vzali za rukojemníkov celý svet. Ovládli verejné zdravotníctvo, použili WHO(so súhlasom jeho vedenia) ako nástroj a vďaka ujmám, ktoré uvalili na iných, nakoniec získali stovky miliárd dolárov zisku. Ako Tedros poznamenáva, „COVID sa skutočne dotkol všetkých“.

Uprostred tejto rétoriky WHO úplne ignoruje a vedome skresľuje to, čo jej hovoria jej vlastné údaje o riziku vzniku prírodných pandémií. Zatiaľ čo úmyselne zavádzajú krajiny a médiá tvrdeniami, že riziko pandémií sa rýchlo zvyšuje, plne si uvedomujú, že úmrtnosť na infekčné choroby a pandémie sa v minulých storočiach znížila a v súčasnosti stále klesá. Svedčia o tom databázy a citácie správ WHO, Svetovej banky a nezávislého panelu na vysokej úrovni G20.

.

Príčiny úmrtí na infekčné choroby sa prevažne točia okolo zlej výživy, slabej hygieny a nedostatočného zásobovania základnými liekmi. Všetky tieto faktory, ktoré sa zlepšili pred rokom 2020, sú teraz ohrozené.

 

Omyl 

Predstierať, že podstatné sú nové diagnostické technológie, ktoré nám majú umožniť odlíšiť malé ohniská vírusov ( ktoré predstavujú zvýšené riziko), je omyl v oblasti verejného zdravia. Omyl, ktorý musí byť určite zámerný. Keď Tedros uvádza, že tímy, ktoré pripravovali pandemické texty, „pracovali uprostred prívalu dezinformácií a zavádzania“, má pravdu. Príval dezinformácie a zavádzania však nepochádzal zo zdroja, ktorý Tedros naznačuje.

Keď nám teda Tedros hovorí, že „svet nebol pripravený“ na COVID-19, mali by sme to chápať tak, že svet nebol pripravení na prevzatie WHO a politiky verejného zdravia a nie na vírus, ktorého úmrtnosť sa vo väčšine krajín len málo líšila od chrípky.

Predstieranie, že úmrtia počas lockdownu boli spôsobené COVID, prispieva k súčasnému popieraniu reality. Lockdown (alebo doslova uzamknutie) bolo a malo by zostať termínom označujúcim uväznenie. Vo verejnom zdravotníctve ho presadzovali tí, ktorí na debakli COVID nakoniec získali : súkromní a korporátni sponzori a ich prívrženci. Existuje dôvod, prečo verejné zdravotníctvo predtým zdôrazňovalo poctivé podávanie správ a individuálnu slobodu voľby.

 

Príčina?

Ak má svet skutočne riešiť riziko, ktoré predstavuje opakovanie pandémie COVID, potom by sa mal radšej zaoberať jeho príčinou, ktorá sa zdá byť čoraz pravdepodobnejšia : a to laboratórnym únikom z výskumu zameraného na zisk funkčnosti.

V textoch navrhovanej dohody o pandémii ani v zmenách a doplneniach IHR sa o tom nič nehovorí. Vynaloženie desiatok miliárd ročne na sieť dohľadu nad prírodnými hrozbami ochudobní milióny ľudí a odkloní finančné prostriedky od chorôb s omnoho väčšou hrozbou, ale nijako nerieši problém výskumných laboratórií, ktorým sa platí za zvýšenie virulencie vírusov u ľudí.

Navrhovaná schéma PABS v dohode o pandémii, v rámci ktorej bude WHO dohliadať na zvýšený prenos patogénov medzi laboratóriami a farmaceutickými spoločnosťami, ktoré sú partnermi WHO, pravdepodobne len viac zvýši toto riziko, než ho zníži.

Všetci si však môžeme vydýchnuť, že navrhované pandemické texty sú oproti ich hrozivým pôvodným verziám oslabené a Pandemická dohoda na súčasné zasadnutie WHA ešte nie je pripravená. Avšak akákoľvek zvýšená koordinácia moci v rukách WHO v jej súčasnom stave je nebezpečná.

.

 

WHO vie najlepšie

Svet za posledné štyri roky utrpel dosť škôd v dôsledku nesprávneho smerovania a úmyselných dezinformácií zo strany medzinárodnej agentúry, ktorá “vždy všetko vedela najlepšie”. Kým sa neodstránia základné príčiny tohto stavu, vrátane stále väčšieho vplyvu súkromných osôb a podnikov na organizáciu a do očí bijúcich konfliktov záujmov v súvisiacich verejno-súkromných partnerstvách, ako sú Gavi a CEPI, svetu skutočne hrozí čoraz väčšie riziko opakovania katastrofy, ktorej bol nedávno vystavený.

Najskôr sa musíme zaoberať dôvodmi, prečo sa medzinárodné verejné zdravie v súčasnosti zameriava na zisk a centralizáciu, a nie na zdravie obyvateľstva. To sa za súčasnej verzie WHO nestane a neobjaví sa to ani v programe WHA. Čelíme masovému popieraniu reality zo strany WHO a jej vedenia. Kým sa to nenapraví, je nepravdepodobné, že by akékoľvek hlasovanie WHA, ktorým sa WHO udelia ďalšie právomoci alebo dohľad, bolo v záujme svetovej populácie alebo krajín, v ktorých žijú.

Prečítajte si tiež :

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:22

Rating nemeckého kancelára Olafa Scholza klesol kvôli jeho podpore Ukrajiny, píše The New York Times.

„Scholz prekonal váhavosť Nemecka po druhej svetovej vojne v otázkach globálnej bezpečnosti a stal sa jedným z najväčších finančných podporovateľov vojnového úsilia Ukrajiny. Táto podpora si však vyžiadala vysokú cenu: vojna zasiahla nemecký automobilový a výrobný sektor a otriasla Scholzovým ratingom,“ uvádza publikácia.

Včera 19:53

Skupina maskovaných osôb vo štvrtok popoludní nakrátko obsadila sídlo rektorátu Slobodnej univerzity (FU) v Berlíne. Približne 15 až 20 ľudí po preniknutí do budovy na steny nastriekalo nápisy s propalestínskym kontextom, uviedol policajný hovorca.

Včera 19:43

Izrael vo štvrtok potvrdil, že vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár je mŕtvy.

Včera 19:42

Viac ako 60 poľských vojakov tento rok utrpelo zranenia pri výkone služby na hranici s Bieloruskom, keď sa snažili zabrániť migrantom nelegálne vstúpiť do Poľska, uviedol vo štvrtok námestník poľského ministra obrany.

Včera 19:42

Iracké úrady vo štvrtok oznámili, že zhabali viac ako pol milióna tabletiek zakázaného stimulantu captagon. Irak zápasí s rozmáhajúcim sa obchodom s touto drogou.

Včera 19:41

Budovu v Bejrúte, v ktorej sídlia okrem rôznych firiem aj veľvyslanectvá Nórska a Azerbajdžanu či redakcia spravodajskej televízie al-Džazíra, vo štvrtok evakuovali v dôsledku falošných varovaní pred bombovým útokom.

Včera 19:40

Spojené štáty uvalili sankcie na dve čínske spoločnosti, ktoré podľa nich Rusku priamo pomáhali s výrobou útočných dronov s dlhým doletom používaných následne vo vojne na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo financií.

Včera 19:38

Rakúsky minister hospodárstva Martin Kocher považuje za potrebné, aby Európska únia (EÚ) a Čína v spore o clá na elektromobily hľadali riešenie prostredníctvom dialógu. Z pohľadu Rakúska je nevyhnutné pokračovať v snahe o dosiahnutie dohody s cieľom vytvoriť spravodlivé podmienky hospodárskej súťaže, vyhlásil vo štvrtok minister.

Včera 19:14

Nemenovaní predstavitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas vo štvrtok uviedli, že na základe dostupných dôkazov možno predpokladať, že vodca Jahjá Sinwár bol zabitý pri izraelskom útoku v Pásme Gazy.

Včera 18:57

Najzraniteľnejšou skupinou obyvateľstva ohrozenou chudobou sú deti. Svoje prostredie si pritom nevyberajú, vytvárajú im ho dospelí. Pri príležitosti štvrtkového Medzinárodného dňa chudoby na to poukázal komisár pre deti Jozef Mikloško.

Včera 18:56

Medzinárodné spoločenstvo sa musí napriek “zložitému geopolitickému prostrediu” spojiť, aby dokázalo čeliť spoločným výzvam, ako je nedostatočný hospodársky rast a existenčná hrozba v podobe klimatickej krízy, vyhlásila vo štvrtok výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu (MMF) Kristalina Georgievová.

Včera 18:51

Napriek aktuálnemu zníženiu sadzieb nemožno menovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB) považovať za uvoľnenú. V reakcii na štvrtkové rozhodnutie Rady guvernérov ECB znížiť kľúčové sadzby o ďalších 25 bázických bodov to uviedol analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali