Midtjylland srší sebavedomím, Thomasberg: “Obavy nie sú namieste”

❚❚

Bratislava 27. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

Aktualizované 27. augusta 20:17

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava majú po minulotýždňovej remíze 1:1 v Dánsku na dosah historický úspech v podobe premiérovej účasti v hlavnej fáze Ligy majstrov. Podľa ich trénera Vladimíra Weissa musia hrať v stredajšej domácej odvete play off proti FC Midtjylland s vášňou, zároveň však nesmú byť premotivovaní.

Vladimír Weiss
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss

Pokiaľ Slovan uspeje, bude mať Slovensko po 1. FC Košice, Artmedii Petržalka a MŠK Žilina štvrtého zástupcu v LM a prvého po štrnástich rokoch. V ročníku 2010/2011 účinkoval medzi smotánkou žilinský klub, ktorý v konkurencii Chelsea Londýn, Olympique Marseille a Spartaka Moskva nebodoval a obsadil posledné štvrté miesto v F-skupine. Žreb ligovej fázy LM, v ktorej bude premiérovo účinkovať 36 tímov, je na programe vo štvrtok 29. augusta o 18.00 h v Nyone.

.

“Vieme, aký zápas očakávame. Ľudia nám fandia a chcú sa s nami fotiť, nemôžeme si ísť ani sadnúť na kávu, celé mesto žije zajtrajškom. Ľudia sú fantastickí, celá Bratislava a možno aj Slovensko nám fandia. Cítime obrovskú vášeň a očakávania, ale ja ako tréner to beriem s čistou hlavou, aby som hráčov čo najlepšie pripravil na zápas. Musia sa na neho tešiť, ale nesmú byť premotivovaní,” povedal Weiss na predzápasovej tlačovej konferencii. Slovanisti odchádzajú v utorok popoludní na sústredenie do Šamorína, vo výprave chýbajú zranení Sharani Zuberu a Lukáš Pauschek.

“Dvaja-traja hráči majú virózu. Niečo je v ovzduší, ale ja dúfam, že zajtra budú môcť nastúpiť. Neberiem zajtrajšok ako zápas desaťročia alebo dvadsaťročia, ale ako šancu priniesť to, čo som sľúbil po mojom príchode do Slovana. Uvidíme, či na Tehelné pole zavítajú Barcelona, Real Madrid alebo iné silné tímy v rámci Európskej ligy v prípade, že by sme zajtra neuspeli. Midtjylland rešpektujem, má dobrú kvalitu a výborné individuality, moderné a rýchlostné typy hráčov. My sme zasa skúsenejší a starší. Zajtra môžu rozhodovať vášeň ľudí a práve spomínané skúsenosti, ale aj fyzička, jedna chyba či vydarená strela do vinkla. Neviem, ako to dopadne, ale sľubujem našim fanúšikom, že do toho dáme všetko. Dúfam, že nás dotlačia do takého tranzu, že budeme mať viac síl a po zápase nás vytlieskajú,” dodal Weiss.

.

Čoskoro 60-ročný kormidelník už zažil skupinovú fázu s Artmediou Petržalka. Legendárne zápasy so Celticom Glasgow či play off proti Partizanu Belehrad zo sezóny 2005/2006 mu však nevíria hlavou. “Bolo to krásne obdobie mojej kariéry, rád naň spomínam. Je to však minulosť a z tej sa nedá žiť, v hlave mám len spomienky na to nádherné obdobie.”

Tigran Barseghjan
Na snímke futbalista ŠK Slovan Bratislava Tigran Barseghjan

Slovan poženie v stredu za postupom vypredané Tehelné pole, hostí príde povzbudiť 250 priaznivcov. “Pre každého hráča je radosť hrať pred vypredaným štadiónom. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí zajtra prídu, s ich podporou sa nám hrá lepšie. Ľahšie sa nám behá a máme viac energie. Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do hlavnej fázy a dotiahli sem veľké kluby. Je to veľká šanca, lebo iba málo hráčov z nášho kádra si ju v minulosti zahralo,” uviedol Tigran Barseghjan.

Arménsky krídelník patrí medzi ofenzívnych lídrov úradujúceho slovenského šampióna. Do sezóny vstúpil vo vynikajúcej forme, keď zaznamenal päť gólov a dve asistencie. Celkovo však Slovan pôsobí kompaktne, v tomto ročníku ešte neokúsil pocit prehry. “Sme dobre nastavení a chceme sa pobiť o postup. Po prvom zápase vieme, že musíme dať viac gólov ako oni a potom budeme úspešní, to je jasné. Máme dobré mužstvo, ideme správnym smerom,” dodal Barseghjan.

Thomas Thomasberg
Na snímke tréner dánskeho klubu FC Midtjylland Thomas Thomasberg

Tréner Midtjyllandu Thomas Thomasberg je presvedčený o kvalitách svojho tímu, ktorému verí, že kľúčový zápas zvládne. “Ideme do neho skôr s vierou, že môžeme vyhrať. Obavy nie sú namieste. Vždy sme si hovorili, že naším snom je účasť v Lige majstrov a teraz sme blízko k jeho splneniu. Aj keď sme v prvom zápase nedosiahli výsledok, aký sme chceli, veríme, že to tu dotiahneme do konca. Zajtra budeme hrať ofenzívne, potrebujeme vyhrať, sme si toho vedomí,” uviedol Thomasberg na oficiálnej tlačovej konferencii.

Oliver Sorensen
Na snímke dánsky futbalista FC Midtjylland Oliver Sorensen

Úradujúci dánsky majster si v prípade úspechu na Tehelnom poli zabezpečí druhú účasť v skupinovej fáze najprestížnejšej klubovej súťaže. V sezóne 2020/2021 získal dva body v šiestich dueloch a skončil štvrtý v D-skupine za Liverpoolom, Atalantou a Ajaxom. “Máme niekoľko individualít v tíme, ktoré vedia rozhodovať ťažké zápasy. Myslím si, že je v našich silách v Bratislave vyhrať. Verím, že nájdeme kľúč k prekonaniu súperovej defenzívy,” konštatoval stredopoliar Oliver Sorensen.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:43

Severná Kórea po prvýkrát zverejnila zábery svojho zariadenia na obohacovanie uránu, na ktorých je vidieť, ako si ho vodca krajiny Kim Čong-un prezerá. Severokórejský líder vyzval na výstavbu ďalších centrifúg, ktoré posilnia jadrový arzenál krajiny.

06:41

Technologický magnát Elon Musk prirovnal austrálsku vládu k “fašistom” v súvislosti s navrhovanou legislatívou, ktorá má ukladať pokuty spoločnostiam vlastniacim sociálne médiá za to, že nezastavili šírenie dezinformácií. 

06:40

Bývalý americký prezident a nominant republikánov na post prezidenta Donald Trump vylúčil ďalšiu debatu so svojou demokratickou rivalkou Kamalou Harrisovou pred novembrovými voľbami.

06:37

Vnučka talianskeho vojnového diktátora Benita Mussoliniho vyhlásila, že opúšťa stranu Bratia Talianska premiérky Giorgie Meloniovej, pretože považuje tento politický subjekt za príliš pravicový. Rozhodla sa tak po tom, ako nedávno vyjadrila nesúhlas s postojom FdI k právam menšín.

06:35

V Drážďanoch v spolkovej krajine Sasko na východe Nemecka sa začala demolácia časti mosta Carolabrücke, ktorá sa zrútila do rieky Labe. 

06:33

Senegalský prezident Bassirou Diomaye Faye rozpustil parlament kontrolovaný opozíciou a stanovil dátum nových parlamentných volieb na 17. novembra. 

06:29

Sudca dohliadajúci na prípad zasahovania do prezidentských volieb v americkom štáte Georgia v roku 2020 zamietol dve obvinenia proti republikánskemu prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi a jedno ďalšie proti spojencom bývalého prezidenta.

Včera 20:24

Dve nemecké environmentálne organizácie vo štvrtok podali na Ústavný súd v Karlsruhe sťažnosť na vládnu politiku v oblasti klímy.

Včera 20:09

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok stretol s hlavným prokurátorom Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karimom Khanom. Rokovali o tom, ako vymôcť medzinárodné zatykače ICC na ruských predstaviteľov pre vojnové zločiny na Ukrajine.

Včera 20:08

Ceny ropy vo štvrtok vzrástli o viac ako 2 % po tom, ako sa Mexickým zálivom prehnal hurikán Francine, ktorý narušil ťažbu, predtým ako sa dostal na pevninu v Louisiane.

Včera 19:38

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa možno stane predsedom Mníchovskej bezpečnostnej konferencie (MSC). Uviedla to vo štvrtok tlačová agentúru DPA s odvolaním sa na viaceré zdroje.

Včera 19:38

Predstavitelia Európskej centrálnej banky (ECB) považujú zníženie úrokových sadzieb v októbri za nepravdepodobné, s výnimkou výrazného zhoršenia vyhliadok na hospodársky rast eurozóny. Uviedli to tri zdroje, ktoré nechceli byť menované.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali