Weiss chce domácich v Celtic Parku prekvapiť: “Atmosfére nepodľahneme”

❚❚

Glasgow 18. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Martin Baumann)

 

Hlavný tréner futbalistov Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. si uvedomuje kvality prvého súpera jeho tímu v Lige majstrov, no verí, že “belasým” sa v premiérovom zápase v hlavnej fáze môže podariť prekvapenie. V stredajšom stretnutí v Celtic Parku bude podľa jeho slov dôležitý dobrý vstup a mentálna stránka

Tréning ŠK Slovan Bratislava pred stredajším zápasom 1. kola ligovej fázy LM proti Celticu FC
Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava, zľava Róbert Mak, Matúš Vojtko, kapitán Vladimír Weiss ml. a Dávid Strelec počas tréningu pred stredajším zápasom 1. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti Celtic FC

“Aj najlepší hráči sveta povedali, že tu je najlepšia atmosféra na svete. Ja s tým súhlasím, ale myslím si, že naše mužstvo je natoľko skúsené, že tomu nepodľahne,” povedal na tlačovej konferencii v predvečer stredajšieho súboja. Slávny štadión, ktorý postavili už pred 136 rokmi, no prešiel viacerými rekonštrukciami a momentálne má kapacitu 60.411 divákov, bude zaplnený do prasknutia. “Nesmieme robiť lacné chyby pod tlakom,” prízvukoval Weiss st. a pokračoval: “Určite budeme väčšinu zápasu pod ich tlakom, pretože tí ľudia vás k tomu doženú. Tak, ako dávajú ľudia doma emóciu nám, tak ju tu dávajú Celticu. Takže musíte byť nebezpeční, sebavedomí, ale hlavne disciplinovaní, aby ste tu niečo uhrali. Je to Liga majstrov, najlepšia súťaž sveta a na to sa musíme tešiť.”

.

 

Weiss: “Pokúsime sa prekvapiť”

Aj samotný tréner má na štadión a jeho atmosféru spomienky. Pred 19 rokmi po domácej výhre v 2. predkole LM s Artmediou Petržalka 5:0 prehral na pôde Celticu 0:4 a nakoniec postúpil až do skupinovej fázy.

.

“Samozrejme, tie spomienky vám nikto nevymaže, ale dnes je to už úplne iný tím. Hrá veľmi rýchlo a iný futbal ako vtedy. Brendan Rodgers sem priniesol iné videnie futbalu. Hrajú pekný futbal, rýchly futbal, ale to vieme aj my. Zabojujeme, čo nám budú sily stačiť, pokúsime sa domácim ukradnúť nejaký bod a možno prekvapiť. Vo futbale je možné všetko a už neraz sme to dokázali,” uviedol.

Slovan pricestoval do Glasgowa v plnom zložení a bez zdravotných problémov v tíme. Lepšie sa cíti aj hlavný tréner, ktorého v uplynulých dňoch trápila chrípka. Vynechal pre ňu aj víkendový duel v Dunajskej Strede. Jeho tím tam pod vedením asistenta Borisa Kitku vyhral 2:1 po obrate vďaka dvom gólom Tigrana Barseghjana. Domáci navyše v 10. minúte nadstavenia nepremenili penaltu. “Boli to veľmi dôležité tri body, za čo som hráčom i môjmu štábu poďakoval. Tri body z Dunajskej nie sú ľahká vec, je to emočný zápas. Otočili sme ho a v závere bola aj tá nepremenená penalta,” povedal Weiss st.

Skúsenosti so skupinovou fázou Ligy majstrov má viacero hráčov Slovana, jedným z nich je aj krídelník Róbert Mak. “Už som zažil tú atmosféru. Pre hráča je to vždy niečo výnimočné, je to najlepšia súťaž na svete. Je skvelé, že sme sa sem dostali so Slovanom. Odohrali sme si to od prvého predkola, čo je super a veľmi sa na to tešíme. No neprišli sme si to sem iba užiť, ale aj zabojovať o dobrý výsledok,” povedal Mak, ktorý si v Škótsku zahral so slovenskou reprezentáciou. “Atmosféra je tu vynikajúca a je tu veľmi ťažké hrať. Škóti veľmi milujú futbal. Ten reprezentačný zápas bol už dávno, teraz hrajú úplne iný futbal, nie nakopávaný, ale technický. Musíme mať rešpekt, ale aj my musíme byť nebezpeční,” dodal.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:57

Na obmedzenie nelegálnej migrácie sú potrebné drastické opatrenia. Preto Maďarsko požiada o výnimku z uplatňovania azylových a migračných pravidiel Európskej únie, ako to avizovalo aj Holandsko. Podľa servera hirado.hu to oznámil v Štrasburgu minister zodpovedný za záležitosti Európskej únie János Bóka.

11:56

Izraelská polícia zadržala izraelského občana, ktorého údajne naverbovala iránska rozviedka, aby zosnoval vraždy izraelských politikov vrátane premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta. 

11:54

Ničivé záplavy v dôsledku prudkých dažďov zasiahli aj severotaliansky región Emilia-Romagna. Stovky ľudí muselo opustiť svoje domovy a školy ostali zatvorené.

11:50

Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell uznal dôležitosť rezolúcie, ktorú väčšinou hlasov prijalo Valné zhromaždenie OSN a ktorá vyzýva Izrael, aby do roka ukončil okupáciu palestínskych území. 

11:47

Hladina rieky Odra v poľskom meste Vroclav dosiahla svoj vrchol a očakáva sa, že zostane zvýšená niekoľko dní. Oznámil to poľský meteorologický úrad.

10:46

Porucha motora v lietadle Airbus A350, pre ktorú začiatkom septembra aerolínie Cathay Pacific zrušili desiatky letov, mohla prerásť do “rozsiahlych škôd”. Vyplýva to zo správy Úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd v Hongkongu.

10:25

Izraelské lietadlá a delostrelectvo zasiahli viaceré ciele v južnom Libanone, uviedla izraelská armáda. Útoky sa uskutočnili v atmosfére rastúceho napätia po nedávnom hromadnom útoku na komunikačné zariadenia hnutia Hizballáh.

10:24

Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na úspešné skúšky dvoch typov rakiet, z ktorých je jedna zrejme určená pre jadrové hlavice. Zároveň nariadil posilnenie schopností severokórejskej armády.

10:00

Šéf Pentagónu sa obáva, že Izrael môže čoskoro začať pozemnú operáciu v Libanone.

Podľa denníka The Wall Street Journal môže byť „predohrou“ k tomu séria výbuchov komunikačných zariadení. Predtým sa objavila správa, že IDF presunuli na sever krajiny jednotku, ktorá predtým bojovala v pásme Gazy.

Americkí predstavitelia zároveň zatiaľ nezaznamenali žiadne náznaky, že by sa ofenzíva blížila.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali