Vzťahy medzi tímami Kamaly Harrisovej a Joea Bidena sa v posledných týždňoch mimoriadne vyostrili

❚❚

Washington 14. októbra 2024 (HSP/Foto:Foto:TASR/AP-Susan Walsh)

 

Vzťahy medzi tímami Kamaly Harrisovej a Joea Bidena sa v posledných týždňoch pred americkými voľbami mimoriadne vyostrili, uviedol Axios s odvolaním sa na osoby oboznámené so situáciou

Joe Biden, Kamala Harrisová
Na snímke vľavo Joe Biden a vpravo Kamala Harrisová

Bidenovci chcú, aby Harrisová voľby vyhrala, ale mnohí prezidentovi asistenti sú zničení, že bol z kampane vyradený. A Harrisovej ľudia tvrdia, že asistenti Bieleho domu dostatočne nekoordinujú Bidenov program, aby viceprezidentke uľahčili kampaň. Napríklad Biden mal v piatok tlačovú konferenciu v Bielom dome práve v čase, keď sa Harrisová chystala usporiadať podujatie v Michigane, čo spôsobilo, že jej podujatiu venovali novinári menej pozornosti.

.

A predtým Harrisová kritizovala floridského guvernéra Rona DeSantisa za to, že jej neodpovedal na telefonát týkajúci sa nedávnych hurikánov. Biden však vzápätí DeSantisa pochválil za to, že bol „láskavý“ a „ochotný spolupracovať“. Pravda, zdroj reportérov Axiosu ubezpečil, že Biden nebol o Harrisovej komentári informovaný.

„V Bielom dome chýba človek, ktorý by ako prvý premýšľal o tom, ako to všetko ovplyvní kampaň,“ povedal človek z Kamalinho tímu.

.

Harrisová tiež chcela rozšíriť personál v kancelárii viceprezidenta, aby zvládol zvýšenú pracovnú záťaž. A Kamala zostala frustrovaná z tempa, akým jej Biely dom prideľuje ľudí.

 

Niekoľko Bidenových asistentov sa pripojilo k Harrisovej kampani, ale zvyšok prezidentovho tímu ich označil za nelojálnych, pretože odišli alebo ešte len uvažujú o odchode.

Napokon, v prvých týždňoch po neúspešnej júnovej prezidentskej debate Biden verejne tvrdil, že Harrisová je menej populárna ako šéfka Bieleho domu.

„Prejdeme na kandidátov, ktorí majú podľa prieskumov menšiu šancu vyhrať ako Joe Biden, jediný človek, ktorý kedy porazil Donalda Trumpa,“ napísal po debate zástupca šéfa kampane Rob Flaherty podporovateľom demokratov s odvolaním sa na údaje z prieskumov.

.

Nie je to prvýkrát, čo sa to stalo: napätie bolo zjavné medzi Alom Gorom a Billom Clintonom v roku 2000 a Georgeom Bushom starším a Ronaldom Reaganom v roku 1988.

Napriek zraneným pocitom medzi niektorými Bidenovými spolupracovníkmi veľká časť prezidentovho štábu aktívne podporuje Harrisovú a snaží sa pracovať na jeho víťazstve, uzatvára publikácia.

Biely dom oficiálne popiera napätie medzi zamestnancami.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:34

Spolupráca medzi Ruskom a Čínou vo vojenskej oblasti je dôležitým faktorom pri udržiavaní globálnej a regionálnej stability, Moskva očakáva úzku a plodnú interakciu, povedal Belousov.

13:26

Najmenej traja pakistanskí policajti zahynuli v pondelok počas útoku islamistických militantov na okresné policajné veliteľstvo v okrese Bannu v provincii Chajbar Paštúnchwá na severe krajiny.

13:25

Bývalého príslušníka východonemeckej tajnej služby Stasi v pondelok odsúdili na 10 rokov za vraždu z roku 1974 na hraničnom priechode do vtedajšieho Západného Berlína.

13:25

Poľská vízová politika voči občanom Ruska patrí medzi najprísnejšie, uviedlo na sociálnej sieti X poľské ministerstvo vnútra a správy.

13:23

Predĺženie akreditácie Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) zďaleka nezažehná veľké problémy slovenských poľnohospodárov. Uviedol to poslanec Národnej rady (NR) SR Marián Čaučík za opozičné KDH, v reakcii na piatkové (11. 10.) oznámenie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richarda Takáča (Smer-SD) o predĺžení akreditácie PPA do polovice októbra 2027.

13:07

Spoločnosť SHP Group, ktorá vyrába papierovú hygienu pod značkou Harmony, pomohla obyvateľom Bosny a Hercegoviny v čase katastrofálnych záplav, ktoré krajinu nedávno postihli. Jej závod SHP Celex v Banja Luke je súčasťou holdingu ECO – INVESTMENT a.s. pod vedením priemyselníka Milana Fiľa. Pomoc obsahovala niekoľko kamiónov papierovej hygieny a finančnú podporu.

13:07

Afganské ministerstvo pre prevenciu neresti a šírenie cnosti sa v pondelok zaviazalo k tomu, že postupne začne uplatňovať zákon zakazujúci médiám zverejňovať zábery všetkých živých tvorov.

12:43

Španielsky premiér Pedro Sánchez v pondelok vyzval ostatné členské krajiny EÚ, aby reagovali na žiadosť Španielska a Írska o pozastavenie dohody EÚ o voľnom obchode s Izraelom z dôvodu vojenských operácií izraelskej armády v Pásme Gazy a Libanone.

12:29

Počet elektronických PN (dočasnej pracovnej neschopnosti) presiahol jeden a pol milióna. Ide o najvyšší počet vypísaných elektronických PN od spustenia tejto služby v júni 2022 až doteraz. Nárok na nemocenskú dávku vznikol viac ako 1,45 milióna Slovákom. V pondelok o tom informoval hovorca SP Martin Kontúr.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke pohľad na jazero v tvare srdca v Rodgau neďaleko Frankfurtu nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

Zdeno Drdol

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali