Výťažok z behu Skalicou podporí liečbu, rehabilitáciu i detský domov

❚❚

Skalica 6. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Finančné prostriedky získané zo štartovného na nedeľnom behu mestom Skalica podporia liečbu a rehabilitáciu dvoch chlapcov i deti v skalickom centre pre deti a rodiny. TASR o charitatívnom behu Skalická osmička informovala Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK

Ilustračné foto

“Chlapci bojujú s vážnymi diagnózami a každý deň prekonávajú prekážky, ktoré pre nás, zdravých ľudí, môžu byť nepredstaviteľné,” priblížila Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady Nadácie Agel, ktorá podujatie organizovala. Nadácia sumu štartovného znásobila, a tak mohla odovzdať každému z detí po 2500 eur a deťom z centra pre deti a rodiny venovať 2000 eur.

.

Trasa osemkilometrového behu viedla od skalického Námestia slobody k Baťovmu kanálu a spať. Organizátori nezabudli ani na deti a okrem trasy priamo na námestí na nich čakali viaceré sprievodné aktivity. Záchranári mali zas pripravenú interaktívnu ukážku poskytnutia prvej pomoci. Nielen bežci, ale aj verejnosť si mohla zmerať hladinu kyslíka v krvi, hladinu krvného cukru a krvného tlaku.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:31

Obyvateľov amerického štátu Florida upozornili, že tropická búrka Milton by sa mohla rýchlo stať silným hurikánom a v polovici budúceho týždňa zasiahnuť oblasti pri Mexickom zálive, ktoré nedávno devastoval hurikán Helene.

18:29

Rwanda začala s očkovaním proti vírusu marburg po tom, čo dostala približne 700 dávok skúšobnej vakcíny. Infekčné ochorenie v krajine prvýkrát potvrdili koncom septembra. Dosiaľ sa nakazilo 41 ľudí, pričom 12 ľudí ochoreniu podľahlo. Väčšina z nich boli zdravotníci.

17:45

Útočník Vinicius Junior z Realu Madrid vypadol pre zranenie z kádra Brazílie na októbrové zápasy juhoamerickej futbalovej kvalifikácie MS 2026 proti Čile a Peru. V sobotnom dueli La Ligy proti Villarrealu (2:0) utrpel zranenie krku.

Real Madrid-Villarreal CF
Na snímke hráč Realu Madrid Vinicius Junior
v akcii pred Kikom Femeniom z Villarrealu vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga Real Madrid- Villarreal CF v Madride
17:40
Harrisová v rozhovore pre program 60 minút: „Izrael za posledný rok zmenil niekoľko vecí – v súlade s americkými požiadavkami a krokmi.“

Dostala otázku, či je Netanjahu spojencom, a odpovedala: „Otázka znie, či existuje spojenectvo medzi Izraelom a USA – a odpoveď znie áno.“

Harrisová hovorí, že USA neprestanú „tlačiť“ na Izrael, aby dosiahol prímerie

17:08

Švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú zadržali na klimatickej demonštrácii v Bruseli spolu s ďalšími vyše 100 protestujúcimi. Demonštranti vyzývali na ukončenie dotácií na fosílne palivá.

17:03

Pápež František pred výročím útoku Hamasu na Izrael vyzval na ukončenie ľudského utrpenia v regióne Pontifik vyzval na prímerie „na všetkých frontoch, najmä v Libanone“.

Po nedeľňajšej homílii vo Vatikáne tiež požiadal medzinárodné spoločenstvo, aby „ukončilo špirálu pomsty a útokov“, ktorá „by mohla priviesť región do ešte vážnejšieho konfliktu“.

16:46

Pri streľbe v izraelskom meste Beer Ševa prišiel v nedeľu o život jeden človek a ďalších najmenej desať utrpelo zranenia. Došlo k tomu iba deň pred prvým výročím začiatku vojny medzi militantným hnutím Hamas a Izraelom.

16:45

Plán Európskej únie (EÚ) zaviesť clá na čínske elektromobily poškodí vzájomné ekonomické vzťahy aj ekologické ambície, varovala čínska tlačová agentúra Sin-chua.

16:14

Ruský opozičný aktivista Iľdar Dadin údajne zahynul vo východoukrajinskej Charkovskej oblasti počas bojov za Kyjev, informovali v sobotu večer tamojšie médiá. Kyjev jeho smrť nepotvrdil.

16:13

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu navštívil vojenské jednotky na hraniciach s Libanonom, uviedla kancelária premiéra.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali