VRANOV NAD TOPĽOU: Pri dopravných nehodách v okrese vyhasli dva ľudské životy

VRANOV NAD TOPĽOU: Pri dopravných nehodách v okrese vyhasli dva ľudské životy

Vranov nad Topľou 14. augusta (TASR) – Dve dopravné nehody v okrese Vranov nad Topľou si v pondelok a utorok (13.8. a 14.8.) vyžiadali dva ľudské životy a škodu na havarovaných vozidlách vo výške viac ako 30.000 eur. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

K prvej smrteľnej nehode došlo v pondelok približne o 19.25 h. V smere od Strážskeho na Nižný Hrabovec viedol v tento deň 51-ročný muž z tej istej obce osobné auto BMW 730. "Pri prechádzaní ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, vozidlom zišiel do priekopy vpravo a narazil do stromu," priblížil Džobanik.

Ako dodal, vozidlo následne pokračovalo ďalej po priekope, pričom narazilo do ďalšieho stromu. V dôsledku nárazu došlo k odtrhnutiu agregátu a prevodovky spomínaného auta, ako aj jeho predného kolesa.

"Po náraze do druhého stromu vozidlo vyhodilo z priekopy do protismeru a odtiaľ šmykom prešlo až do priekopy vľavo, kde sa prevrátilo na strechu. Pri nehode vodiča vymrštilo z auta, pričom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste skonal," doplnil Džobanik.

Reklama

Telo nebohého bude podľa slov hovorcu podrobené pitve. Polícia začala v súvislosti s vyšetrovaním tejto dopravnej nehody trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Škoda na havarovanom vozidle predstavuje 25.000 eur.

K druhej smrteľnej nehode došlo o niekoľko hodín neskôr na ceste medzi obcami Majerovce a Sedliská. Približne o 1.40 h viedol po spomínanom úseku kamión 26-ročný štátny príslušník Rumunska.

Reklama

"Na priamom úseku cesty vodič pravdepodobne v dôsledku mikrospánku zišiel do priekopy vpravo v smere svojej jazdy, kde sa s jazdnou súpravou prevrátil na pravý bok. Predtým však z ťahača vypadol cez otvorené bočné okno spolujazdec vo veku 33 rokov, ktorého na zemi pritlačila kabína ťahača," ozrejmil okolnosti nehody policajný hovorca.

Ako ďalej uviedol, zranenia spomínaného muža boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol. K zraneniu vodiča počas nehody nedošlo. Dychová skúška na zistenie alkoholu v krvi dopadla v jeho prípade s negatívnym výsledkom.

"Na jazdnej súprave vznikla škoda približne 5100 eur. V prípade vyšetrovania dopravnej nehody už polícia obvinila 26-ročného vodiča z prečinu usmrtenia a stíha ho na slobode," uzavrel Džobanik.

UPOZORNENIE: TASR vydá k správe fotoreportáž.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali