Sny o Lige majstrov skončili. Slovan podľahol Ferencvárosu 1:4

❚❚

Bratislava 27. júla 2022 AKTUALIZUJEME (TASR/HSP/Foto:twitter/TASR – Jakub Kotian)

 

 

Skalní priaznivci Slovana Bratislava „privítali“ futbalových fanúšikov Ferencvárosu Budapešť transparentom, ktorý sa im vôbec nebude páčiť. Odvetný zápas medzi futbalistami Slovana Bratislava a Ferencvárosom sa začal o 20.30 h

Na snímke fanúšikovia Slovana povzbudzujú počas odvetného zápasu 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava – Ferencváros Budapešť

.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa neprebojovali do ďalšej kvalifikačnej fázy Ligy majstrov. V stredajšej domácej odvete 2. predkola prehrali s Ferencvárosom Budapešť 1:4 a nevyužili náskok 2:1 z minulotýždňového úvodného stretnutia v Maďarsku.

Úradujúci slovenský šampión sa presunie do 3. predkola Európskej ligy, kde bude jeho súperom Olympiakos Pireus alebo Maccabi Haifa (prvý zápas 1:1).

.

 

Transparent o Attilovi

Počas nočného pochodu priaznivci Slovana vyvesili transparent, v ktorom Húna Attilu označili za homosexuála.

Transparent bol pravdepodobne reakciou na transparent chuligánskej frakcia Ferencvárosu pod názvom Green Monsters (zelené monštrá) s urážlivým nápisom: „Ukradnutá zem. Ukradnuté symboly. Žiadna história. Je*** Slovensko!“, ktorý sa objavil na poslednom zápase medzi Slovanom a Ferencváros Budapešť.

 

Attila, Ultras Slovan
Transparent Ultras Slovan

 

.

Ultras Slovan pripravili fanúšikom maďarského klubu ďalšie privítanie, dostali však stopku.

„UEFA = Mafia. Všetci vieme, akú choreografiu pripravili mongoli na svojom domácom zápase. Ako reakciu na ich akciu sme si pripravili celoštadiónovú kartoniádu a obrovsky banner, na ktorom sme uviedli roky 1848, 1920,1992 a 2022 spolu s textom OUR HISTORY ARE OUR VICTORIES. Tento banner sa však stal opäť tŕňom v oku mafie zvanej UEFA a zakázala nám ho, aj navzdory nasej niekoľkodňovej snahe a snahe klubu o jeho presadenie,“ zverejnili fanúšikovia na sociálnej sieti a dodali:

„Banner pridávame na fotke, aby si každý urobil názor sám. Keď už pripomenutie významných rokov pre Slovensko a jeho národ je problém pre prasce z UEFY, čo bude ďalšie, zakážu nám spievať hymnu?! Týmto vyzývame ľudí, aby sa nenechali uniesť emóciami a miesto pokrikov, ktoré nám zatvoria štadión na nasledujúce zápasy, radšej zborovo a hrdo spievali slovenskú národnú hymnu hneď po doznení klubovej hymny, spolu s kartónmi nad hlavou!“

 

Slovan, Ultras, transparent
Pripravený transparent

Aktuálne už priaznivci Ferencvárosu Budapešť dorazili do Bratislavy pred odvetou Ligy majstrov proti Slovanu Bratislava. Čakali ich policajné zložky. Privítali ich tiež kontrolami.

.

 

Na miesto dorazil aj minister vnútra Roman Mikulec a policajný prezident SR Štefan Hamran.

 

 

Dopravné obmedzenia

Vodiči budú musieť v stredu v Bratislave počítať s dopravnými obmedzeniami. Dôvodom bude príchod futbalových fanúšikov Ferencvárosu Budapešť na zápas so Slovanom. Dôjde k úplnému uzatvoreniu Tomášikovej ulice od 16.30 h, a to v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu. Informovala bratislavská krajská polícia, ktorá stredajší zápas považuje za rizikový. Môže dôjsť aj k narušeniu verejného poriadku

Obmedzenia v cestnej premávke sa budú týkať Bajkalskej ulice, od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu. Ďalej Príkopovej ulice, Viktora Tegelhoffa a Kalinčiankovej ulice.

“Uvedené ulice nachádzajúce sa v bezprostrednej blízkosti miesta konania športového podujatia budú v rámci pripravovaných bezpečnostných opatrení úplne uzavreté,” upozornili policajti. Občanov zároveň vyzývajú, aby neparkovali autá v oblasti železničnej stanice Nové Mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice.

.

V teréne budú policajti zo všetkých okresných veliteľstiev mestskej polície a z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie spolu so psami. Hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Borko priblížil, že ich úlohy sa budú viazať s okolím Národného futbalového štadióna aj s posilnením dohľadu nad verejným poriadkom v meste.

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto, na území ktorej sa štadión nachádza, zároveň rozhodla o zákaze alkoholu v okolí štadióna a na ňom. Zákaz bude platiť pred i po zápase.

Miestna samospráva tiež na svojej webovej stránke informovala, že od 15.00 h budú uzatvorené vstupy a výstupy z areálu Kuchajda od Vajnorskej ulice i od Novomestského športového klubu. Od 16.00 h uzatvoria aj detské ihrisko Nová doba. Letné kino, ktoré organizuje mestská časť každú stredu na Kuchajde, sa presúva na 28. júla.

Pre futbalový zápas bude celý deň uzavretá Grasalkovičova (Prezidentská) záhrada v centre Bratislavy.

“Fanúšikov, ktorí sa plánujú zúčastniť na tomto športovom podujatí, touto cestou vyzývame, aby sa nedopúšťali protiprávnych konaní pred, počas ani po skončení športového podujatia na štadióne alebo v jeho blízkosti a riadili sa pokynmi usporiadateľov,” apelujú policajti.

.

 

Večerný futbalový zápas obmedzí niektoré linky MHD

Stredajší večerný futbalový zápas medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave obmedzí aj niektoré linky mestskej hromadnej dopravy. Konkrétne 53, 75 a 98.

Pre uzatvorenie ulíc v okolí štadióna budú jazdiť obchádzkovými trasami. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojom webe.

 

Kusý: Slovan – Ferencváros je z hľadiska bezpečnostných opatrení zápasom roka

Možno ešte viac ako športový rámec robia zo stredajšieho večerného zápasu Slovan – Ferencváros “zápas roka” bezpečnostné opatrenia, ktoré ho sprevádzajú. Myslí si to starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý.

.

“Ak Slovan postúpi, možno sa tešiť na ďalších atraktívnych súperov, no vzhľadom na historický kontext a bezpečnostné opatrenia nás väčšie ‘manévre’ tento rok nečakajú,” uviedol na sociálnej sieti.

Uistil, že spolu s organizátormi a políciou sú pripravení ochrániť zdravie i majetok ľudí pred zápasom i po ňom. “Zvládli sme rizikový zápas Slovan – Trnava, zvládneme aj dnešok,” zdôraznil Kusý. Verí zároveň, že hoci ide o rizikový duel, väčšina ľudí si príde vychutnať futbalový sviatok.

V súvislosti so stretnutím, ktoré má začiatok o 20.30 h, vydala mestská časť už v piatok (22. 7.) zákaz predaja, podávania i požívania alkoholu na štadióne i v jeho okolí, platí od stredajšieho poludnia do štvrtkového (28. 7.) skorého rána.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:18

Na izraelské územie bolo v noci na nedeľu vyslaných približne 150 rakiet, riadených striel a dronov. Na sever krajiny prichádzali najmä z Libanonu, uviedla armáda.

Hizballáh
Na snímke príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek hasia požiar po raketovom útoku z Libanonu v meste Kirjat Bialik na severe Izraela v nedeľu 22. septembra 2024
13:17

Desiatky domácností v ukrajinskej Poltavskej oblasti zostali bez dodávok elektrickej energie po nočnom ruskom dronovom útoku. Oznámil to v nedeľu tamojší oblastný gubernátor Filip Pronin.

13:16

Iracká koalícia proiránskych ozbrojených skupín sa v nedeľu prihlásila k dronovému útoku na Izrael. Izraelská armáda pritom oznámila, že zachytila niekoľko “podozrivých vzdušných cieľov” prichádzajúcich v noci z Iraku.

13:16

V nedeľu ráno sa v meste Saviano neďaleko Neapolu zrútil dvojposchodový dom. Pod troskami zahynuli dvaja súrodenci vo veku štyri a šesť rokov.

13:15

Ceny ropy v piatok (20. 9.) klesli, celý týždeň však uzavreli so ziskom, už druhýkrát po sebe. K rastu v druhej polovici týždňa prispelo najmä zníženie úrokových sadzieb americkej centrálnej banky (Fed) a pokles zásob komodity v USA.

13:15

Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) je pripravený na diskusiu o prípadnej úprave konsolidačného balíka v rámci koalície. Ak sa však v nejakej oblasti pridá, inde sa musí ubrať a celková suma balíka musí zostať rovnaká. Zdôraznil to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Diskusia sa môže podľa neho týkať aj avizovaného zvýšenia dane z pridanej hodnoty (DPH) na knihy.

13:14

Väčšinu zaplavených áut sa neoplatí opravovať, náklady môžu prevýšiť ich cenu. Správne by po zatopení auta mala byť vymenená celá elektroinštalácia vozidla, čo znamená náklady vo výške niekoľkých tisíc eur. Uviedol to Petr Vaněček, spoločný generálny riaditeľ spoločnosti Aures Holdings, prevádzkovateľa autocentier AAA Auto a Mototechna v súvislosti s povodňami, ktoré postihli nedávno niektoré európske krajiny. Treba podľa neho počítať s tým, že po povodniach sa začnú povrchne opravené autá objavovať v inzercii a v malých autobazároch.

13:13

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v auguste 2024 vykonali 2873 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradnú kontrolu vykonali pri 1151 právnych subjektoch a 1757 prevádzkach. Nedostatky sa zistili pri 168 kontrolách. Z uvedeného počtu bolo zistených 757 nedostatkov. Uviedla to v aktuálnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

13:12

Ťažkosti s obsadzovaním pracovných miest má na Slovensku 63 % firiem, pričom 24 % z nich nedokáže obsadiť všetky plánované miesta. Pre spoločnosti je výzvou aj zamestnávanie zahraničných pracovníkov. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu personálnej spoločnosti Talent Solutions, ktorý tento týždeň prezentovala Britská obchodná komora v SR.

13:11

Každá zdravotnícka organizácia na svete čelí v priemere 2018 kybernetickým útokom týždenne, čo predstavuje medziročný nárast o tretinu. Zdravotníctvo je navyše tretím najčastejším cieľom takýchto útokov. Informoval o tom Tomáš Valenta z Check Point Software Technologies.

13:10

Pätnásť percent obyvateľov Slovenska nemá žiadne finančné rezervy a ďalších 18 % má úspory nižšie, ako je ich mesačný príjem domácnosti. Väčšina obyvateľov si mesačne dokáže z výplaty odložiť menej ako 120 eur a 15 % si neodkladá nič. Vyplýva to z prieskumu realizovaného pre spoločnosť Home Credit. Na druhej strane, pätina respondentov uviedla, že sa im finančne darí lepšie ako minulý rok.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali