Vo veku 79 rokov zomrel bývalý švédsky útočník Bo Larsson

❚❚

Malmö 19. decembra 2023 (TASR/HSP/Foto:Twitter)

 

Niekdajší švédsky futbalista Bo Larsson zomrel vo veku 79 rokov. Jeho smrť oznámila v utorok Švédska futbalová asociácia (SvFF), pričom ďalšie podrobnosti nezverejnila

Bo Larsson
Na snímke Bo Larsson

Larsson, ktorý hrával v strede poľa a rovnako aj na poste útočníka, si počas svojej kariéry pripísal približne 70 štartov za národný tím. Švédsko reprezentoval na troch svetových šampionátoch v rokoch 1970, 1974 a 1978. Zároveň je považovaný za jedného z najlepších hráčov klubu Malmö FF v histórii.

.

Odohral za neho 546 zápasov, v ktorých strelil 289 gólov. Šesťkrát pomohol tímu k zisku ligového titulu a trikrát sa stal najlepším strelcom súťaže. V rokoch 1966-69 hral za nemecký Stuttgart, odtiaľ sa vrátil do Švédska, pripomenula agentúra AP.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:42

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump vyhlásil, že ak uspeje vo voľbách, spustí najväčší deportačný program v americkej histórii a deportuje migrantov, ktorých označil za zlomyseľných a krvilačných zločincov. Na predvolebnom mítingu v Madison Square Garden o demokratickej kandidátke Kamale Harrisovej tiež povedal, že je jedincom s veľmi nízkym IQ. 

08:39

 V centre Šanghaja boli cez víkend nasadené policajné hliadky, aby zabránili verejným oslavám Halloweenu. Miestne úrady sa tým zrejme snažili predísť situácii z minulého roka, keď si ľudia v kostýmoch robili žarty z čínskeho akciového trhu, nezamestnanosti mladých ľudí či prísnej politiky voči ochoreniu COVID-19.

08:22

Po sčítaní 90 percent hlasov v uruguajských prezidentských voľbách zvíťazil opozičný kandidát Yamandú Orsi zo strany Frente Amplio (Široký front). Získal podporu 43 percent hlasov pred druhým provládnym kandidátom Álvarom Delgadom z Partido Nacional (Národnej strany), ktorý získal 26 percent hlasov. Kandidáti sa stretnú v druhom kole, ktoré sa uskutoční o mesiac. 

1. kolo prezidentských volieb v Uruguaji
Na snímke opozičný prezidentský kandidát Yamandú Orsi zo strany Frente Amplio (Široký front) zdraví svojich sympatizantov pred hotelom v Montevideu
08:21

Voľby prezidenta Spojených štátov amerických sa uskutočnia 5. novembra. Američania si po šesťdesiaty raz budú voliť hlavu štátu na ďalšie štyri roky. Vyberať si budú medzi demokratkou Kamalou Harrisovou a republikánom Donaldom Trumpom.

07:50

Bojovník za nezávislosť Katalánska a bývalý premiér tohto regiónu na úteku Carles Puigdemont sa ujal vedenia strany Junts per Catalunya (Spolu za Katalánsko). 

07:35

Američania sa 5. novembra vyberú k volebným urnám, aby odovzdali svoj hlas v prezidentských voľbách.

“Nie je to však voľba prostredníctvom obyčajných ľudí, teda voličov, a ani prostredníctvom zastupiteľského zboru. Prezidenta volí zvláštne volebné kolégium,” uviedol pre TASR politológ Branislav Kováčik z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

VoľbyUSA24:Prezidenta volia rovnako od 18. storčiia a nie vždy zvíťazí hlas ľudí
Nálepky “Volil som!” sú vystavené vo volebnom sklade vo Filadelfii
07:15

Americký prezident Joe Biden odovzdá svoj hlas v prezidentských voľbách v predstihu.

Biden bude hlasovať v prezidentských voľbách v predstihu
Na snímke americký prezident Joe Biden (vpravo)
06:48

Hereckú kariéru začal už ako osemročný v televíznom seriáli, v ktorom si zahral spolu so starším bratom a mladšou sestrou. Po niekoľkých filmoch z druhej polovice 80. rokov minulého storočia kariéru prerušil. Vrátil sa v roku 1995 a medzi popredných hollywoodskych hercov sa definitívne zaradil po účinkovaní v historickej dráme Gladiátor z roku 2000.  V pondelok 28. októbra bude mať Joaquin Phoenix, americký herec a producent 50 rokov.

06:46

Víťazom parlamentných volieb v Litve sa po druhom kole hlasovania stali opoziční sociálni demokrati. Podľa oficiálnych predbežných výsledkov obsadia 52 z celkovo 141 kresiel v parlamente, oznámila volebná komisia po sčítaní hlasov z takmer všetkých volebných obvodov.

Voľby v Litve
Na snímke uroposlankyňa a predsedníčka opozičnej Litovskej sociálnodemokratickej strany (LSDP) Vilija Blinkevičiúté
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali