Vo veci policajného násilia na košickej polícii bolo začaté trestné stíhanie. Malo ísť o bitie ale aj sexuálne násilie

Vo veci policajného násilia na košickej polícii bolo začaté trestné stíhanie. Malo ísť o bitie ale aj sexuálne násilie

Košice 5. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Vo veci policajného násilia, ku ktorému malo dôjsť v júni na košickej polícii, bolo začaté trestné stíhanie. Pre TASR to potvrdil hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann. Na prípad upozornil Denník N

polícia bomba
Ilustračné foto

“Aktuálne sú vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V záujme dosiahnutia účelu trestného stíhania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,” uviedol Neumann.

Reklama

Podľa Denník N policajti 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedzili na slobode jedného muža. K nezákonnej brutalite zo strany viacerých policajtov malo dôjsť pri jeho vypočúvaní na obvodnom oddelení Košice – Staré Mesto na Pribinovej ulici. Muž mal utrpieť viaceré zranenia. Trestné stíhanie sa má týkať zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ublíženia na zdraví a zločinu sexuálneho násilia.

“Nadriadený útvar zároveň bude konať v zmysle metodického usmernenia o dočasnom pozbavení výkonu služby – ‘ak bolo voči policajtovi vznesené obvinenie za úmyselný trestný čin, príslušný nadriadený predloží ministrovi návrh na dočasné pozbavenie výkonu služby’,” dodal hovorca rezortu.

Reklama

Podľa jeho slov v rámci MV SR kontinuálne prebiehajú opatrenia preventívneho, kontrolného a represívneho charakteru s cieľom eliminácie protiprávneho konania zo strany policajtov, posilnenia ich odbornej a morálnej pripravenosti a zvládania záťažových situácií pri realizácií služobných zákrokov.

 

Prečítajte si tiež:

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:08

Indický premiér Naréndra Módí v pondelok pricestoval do Moskvy na dvojdňovú štátnu návštevu. Na programe má neformálnu večeru u šéfa Kremľa Vladimira Putina a spoločné rokovania.

17:06

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok vyhlásil, že Ukrajina na summite NATO, ktorý sa začne v utorok vo Washingtone, očakáva od svojich západných partnerov konkrétne kroky na posilnenie svojej protivzdušnej obrany a ochranu energetického sektora.

Volodymyr Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
17:00

Nový britský labouristický premiér Keir Starmer v pondelok prvýkrát zavítal do Severného Írska ako predseda vlády Spojeného kráľovstva. Na zámku Stormont v Belfaste rokoval s prvou ministerkou Michelle O’Neillovou z proírskej unionistickej strany Sinn Féin a s jej námestníčkou Emmou Little-Pengellyovou z probritskej Demokratickej unionistickej strany (DUP).

16:41

Aliancia v Európskom parlamente (EP) nazvaná Patrioti pre Európu, ktorú pred vyše týždňom predstavil maďarský premiér Viktor Orbán spolu s českým expremiérom Andrejom Babišom, sa v pondelok oficiálne stala europarlamentnou frakciou. S odvolaním sa na oznámenie Orbánovho hovorcu Zoltána Kovácsa na platforme X to napísala agentúra DPA.

16:40

Výsledok nedeľňajších predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku odvrátil možnosť zásadnej zmeny zahraničnej politiky krajiny, najmä vo vzťahu k Rusku. V rozhovore pre TASR to uviedol politológ Michel Perottino z Univerzity Karlovej (UK) v Prahe.

16:39

Líder francúzskeho Národného združenia (RN) Jordan Bardella, ktorý je pravou rukou Mariny Le Penovej, bude v Európskom parlamente (EP) viesť novovzniknuté zoskupenie Patrioti pre Európu. Agentúre AFP to v pondelok v Bruseli povedali nemenovaní francúzski a talianski europoslanci ešte pred očakávaním ohlásením, že z tejto skupiny sa stáva nová frakcia v EP.

16:15

Hoci od oficiálneho spustenia plynovodu z poľskej Strachociny do Veľkých Kapušian uplynuli už takmer dva roky, využíva sa zatiaľ iba okrajovo. Slovenský prepravca eustream zaznamenal v uplynulom období niekoľko dodávok zemného plynu v smere zo Slovenska do Poľska, opačným smerom sa zatiaľ plyn nedodával. Podľa informácií ZSE by sa však situácia mala v budúcom roku zmeniť.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstup lanovkou na Solisko počas letnej turistickej sezóny na Solisku vo Vysokých Tatrách

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Jackson Robert

René Pavlík

Dušan Hirjak

Marek Brna

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali