Vláda schválila historický prvý zákon o genderových kvótach, tvrdí Uhrík a varuje: “Rodové kvóty sú nezmysel!”

❚❚

Bratislava 28. augusta 2024 (HSP/Facebook/Foto:Screenshot Facebook video)

 

Slovenská vláda schválila historicky prvý zákon o povinných genderových (rodových) kvótach pre firmy na Slovensku. Túto genderovú hlúposť vymyslela Európska únia a slovenská vláda ju teraz poslušne potichu zavádza do praxe. Zákon však dehonestuje jednak mužov, ale aj ženy, ktoré skončia len ako nejaké kvóty ktoré nebude nikto úprimne rešpektovať. „Rodové kvóty sú nezmysel! Začínajú zákonmi vo firmách, a končia chlapmi boxujúcimi medzi ženami na olympiáde…,“ varuje poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika)

Na snímke poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika)
Na snímke poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika)

Vláda schválila historický prvý zákon o genderových kvótach, a teda povinné pohlavné kvóty pre zatiaľ najväčšie firmy, upozornil na to europoslanec Milan Uhrík (Republika) vo videu na sociálnej sieti Facebook.

.

„Myslím, že takto ten sľubovaný boj proti liberalizmu vyzerať nemal!,“ vyjadril sa.

Uviedol, že teraz nepoukazuje na nejakú bezvýznamnú slniečkársku príručku. „Hovorím o zákone, ktorý odhlasovala vláda! Vláda na svojom zasadnutí!,“ rozhorčil sa europoslanec.

.

 

Odporúčania EÚ

Podľa jeho slov sama vláda vo svojom novom zákone zdôvodňuje, že niektoré štúdie ukazujú, že spoločnosti s vyšším zastúpením žien vo vrcholových orgánoch sú úspešnejšie než spoločnosti s nižším zastúpením žien.

Vláda na základe odporúčaní EÚ tvrdí, že ak sú v procese výberu viacerí kandidáti, ktorí sú rovnako spôsobilí z hľadiska určených podmienok na obsadenie voľnej pozície, teda najmä z hľadiska vhodnosti, spôsobilosti a profesionálnych výsledkov, spoločnosť uprednostní kandidáta menej zastúpeného pohlavia. „A keď ho neuprednostní, tak ten má právo domáhať sa odškodného na súde,“ dodal Uhrík.

Účinnosťou nového genderového zákona budú mať zatiaľ tie najväčšej spoločnosti, ktoré majú akcie na burze, povinnosť zabezpečiť aspoň 40% riadiacich pracovníkov na základe rodových kvót. „Čiže nie na základe schopnosti, ale na základe toho, či má človek medzi nohami “pipíka“ alebo “pipinu“!,“ vysvetlil Uhrík.

„Priatelia, toto je zavádzanie genderových kvót v praxi!,“ vyhlásil europoslanec.

.

Pripomenul, že túto “genderovú hlúposť“ vymyslela Európska únia a slovenská vláda ju teraz poslušne potichu zavádza do praxe.

 

Zákon, ktorý dehonestuje mužov aj ženy

„Dehonestuje to jednak mužov, ale jednak aj ženy, ktoré skončia len ako nejaké kvóty ktoré nebude nikto úprimne rešpektovať!,“ myslí si europoslanec.

Uznal, že na niektorých pozíciách sú šikovnejšie ženy a inde zas muži. Rodové kvóty na základe zákona však považuje za nezmysel.

„Začínajú ako zákony vo firmách a končia chlapmi boxujúcimi medzi ženami na olympiáde,“ zdôvodnil.

.

„Pozrite, my nie sme Šimečkovci, ktorí kritizujú vládu za hocičoho, len aby zakryli fakt, že ich rodinný klan sa cez štátne dotácie na mimovládky dostáva k miliónom eur…,“ pripomenul v reakcii na to, že sa prevalilo financovanie mimovládnych organizácií rodiny Šimečkovcov, ktoré sú priamo finančne napojené na štátny rozpočet.

„My upozorňujeme na zákon o genderových kvótach, ktorý už schválila slovenská vláda a ktorý pôjde do parlamentu ! Vyzývame všetkých poslancov z vládnej koalície (najmä z SNS), aby hlasovali proti tomuto zákonu!,“ vyjadril sa Uhrík.

„Budeme ich hlasovanie pozorne sledovať !,“ odkázal v závere videa.

Krátke video europoslanca Milana Uhríka si môžete pozrieť nižšie

 

Prečítajte si tiež:

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:32

Rusko odobralo akreditáciu šiestim britským diplomatom pre podozrenie zo špionáže a “ohrozenia bezpečnosti Ruska”, oznámila ruská Federálna bezpečnostná služba.

10:09

Všetky odlety a prílety na belgické letisko Charleroi boli zrušené. Na druhom najrušnejšom letisku v krajine štrajkujú zamestnanci.

10:07

Bez ohľadu na kroky Bruselu sa z Maďarska nestane prisťahovalecká krajina, vyhlásil maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió.

09:21

Pápež František odcestoval zo Singapuru do Vatikánu, čím ukončil svoju 12-dňovú cestu po krajinách juhovýchodnej Ázie a Oceánie, počas ktorej vyzval na prijatie opatrení proti klimatickej zmene, naliehal na medzináboženský dialóg a posilnenie postavenia katolíckej cirkvi v regióne, kde je v menšine.

 

08:30

Na dvojdňové neformálne zasadnutie ministrov hospodárstva a financií členských krajín Európskej únie v Budapešti, pricestuje podľa agentúry DPA len tretina z nich.

08:14

Počet obetí tajfúnu Jagi vo Vietname stúpol na 233 po tom, ako záchranári našli ďalšie telá v oblastiach postihnutých zosuvmi pôdy a prívalovými záplavami, uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali