Vláda má v stredu prerokovať plnenie plánu obnovy či vojenské misie na 2. polrok

Vláda má v stredu prerokovať plnenie plánu obnovy či vojenské misie na 2. polrok

Bratislava 26. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) identifikovala niekoľko kritických míľnikov v pláne obnovy. Vyplýva to z aktualizovanej Správy o pokroku v implementácii plánu obnovy z dielne podpredsedu vlády Petra Kmeca (Hlas-SD), ktorú má v stredu prerokovať vláda. NIKA plnenie plánu obnovy monitoruje na mesačnej báze s cieľom eliminovať riziká súvisiace s možným nenaplnením stanovených míľnikov a cieľov

Robert Kaliňák Matúš Šutaj Eštok
Na snímke uprostred zľava vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)

Kabinet sa má zaoberať aj materiálom Ministerstva obrany (MO) SR, podľa ktorého sa slovenskí vojaci v druhom polroku 2024 plánujú zapojiť do 60 vojenských cvičení mimo územia Slovenskej republiky. Na Slovensku by sa malo v tomto období uskutočniť 43 cvičení s účasťou zahraničných ozbrojených síl.

Reklama

Ministerstvo financií (MF) SR má informovať ministrov o výsledkoch Analýzy cenového vývoja základných druhov potravín 4/2024. S poklesom inflácie začali podľa materiálu domácnosti v tomto roku zvyšovať svoju spotrebu. Reálne tržby v supermarketoch v 1. kvartáli 2024 vykázali priaznivé výsledky, čo signalizuje, že dostupnosť a spotreba základných potravín nie sú ohrozené.

Členovia vlády majú prediskutovať aj vyhodnotenie plnenia stratégie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) v predchádzajúcom roku vrátane návrhu na jej prípadnú aktualizáciu z dielne ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas-SD). Podľa dokumentu sa plán v oblasti BOZP priebežne plní, pričom vlani bolo napríklad zaznamenaných menej smrteľných pracovných úrazov.

Reklama

Hlavným cieľom Národného akčného plánu pre podporu pohybovej aktivity na roky 2024 až 2030, o ktorom má kabinet v stredu tiež rokovať, je zlepšenie úrovne verejného zdravia prostredníctvom podpory pohybovej aktivity naprieč sektormi. Plán obsahuje návrh viacerých úloh a aktivít pre jednotlivé rezorty.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:41

Izraelský minister obrany Joav Galant vyhlásil, že Izrael si nepraje vojnu s libanonským šiitským hnutím Hizballáh, ale jeho armáda je na ňu pripravená. 

07:39

Štyria ľudia zahynuli po tom, čo do nechtového a kozmetického štúdia na newyorskom ostrove Long Island nabúral minivan, pričom ďalší deviati ľudia utrpeli zranenia. 

07:38

Samosprávy v USA budú môcť po novom zakázať ľuďom bez domova prespávať na verejných priestranstvách. Počet ľudí bez domova pritom v USA dlhodobo narastá a nové pravidlá sa môžu dotknúť viac ako 650.000 ľudí, zatiaľ čo kapacity nocľahární nepostačujú.

07:37

Americké sily zlikvidovali v priebehu posledných 24 hodín sedem dronov a ich mobilné riadiace centrum na území Jemenu ovládanom húsíami.

07:36

Zástupcovia iránskej stálej misie pri OSN v New Yorku vyhlásili, že pokiaľ Izrael pristúpi k “plnoformátovej vojenskej agresii” voči Libanonu, jej následkom bude “vyhladzovacia vojna”. 

07:34

Trinásťročné dievča zomrelo po tom, ako ju na pláži na severe Grécka zasiahol blesk počas letnej búrky.

07:33

Rusko protestuje proti plánom Japonska usporiadať v júli na ostrove Hokkaido vojenské cvičenia s Nemeckom a Španielskom. Japonského premiéra Fumia Kišidu zároveň obvinilo z toho, že svoju krajinu stavia “na cestu nebezpečnej eskalácie”.

07:32

Päť ľudí zahynulo pri požiari, ktorý vypukol v nocľahárni v ruskom meste vzdialenom približne 25 kilometrov od Moskvy.

07:31

Americký prezidentský kandidát Donald Trump vyhlásil, že jeho podporovatelia, ktorí 6. januára 2021 zaútočili na Kapitol, by mali byť oslobodení a ich trestné stíhania zastavené, pričom sa odvolával na rozhodnutie Najvyššieho súdu v prípade muža, ktorý sa úspešne odvolal voči obvineniam z marenia volieb.

07:26

Litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis privítal nomináciu estónskej premiérky Kaji Kallasovej za novú šéfku diplomacie Európskej únie. 

Lídri na summite rozhodli o obsadení najvyšších pozícií v inštitúciách EÚ
Na smnímke sprava predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, predseda Európskej rady Charles Michel a estónska premiérka Kaja Kallasová
07:25

Vládnuca Mongolská ľudová strana si podľa predbežných výsledkov parlamentných volieb v zákonodarnom zbore zachovala tesnú väčšinu. Opozičná Demokratická strana však zaznamenala významné zisky. 

07:23

Americká vláda prezidenta Joe Bidena poskytne Ukrajine zbrane a muníciu v hodnote 150 miliónov dolárov (139 miliónov eur), vrátane protivzdušného systému HAWK a delostreleckej munície kalibru 155 milimetrov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vynovený Park Legionárska v bratislavskom Starom Meste

Autor: FOTO TASR-Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali