Vláda bude rokovať o eurofondoch, nákupe vrtuľníka či kompetenciách ÚDZS

❚❚

Bratislava 11. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Aktuálny stav implementácie eurofondov a plánu obnovy, dodatok k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18 pre ministerstvo vnútra, ale aj rozšírenie kompetencií Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). To sú niektoré z tém, ktorými sa bude v stredu zaoberať vláda

vláda rokovanie
Ilustračné foto

Jedným z bodov rokovania kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) bude aj novela zákona o dorovnávacej dani. Jej hlavným cieľom sú technické upresnenia, ktoré dopĺňajú už zavedené inštitúty.

.

Vláda sa má zaoberať dodatkom k zmluve o nákupe vrtuľníka Leonardo AW 18, ktorý spresňuje lehoty dodania vrtuľníka a vybavenia k nemu. Vrtuľník, ktorý kúpilo bývalé vedenie ministerstva vnútra, by mal rezort zaviesť do prevádzky do konca októbra.

Ministri by mali riešiť aj novelu zákona z dielne ministerstva zdravotníctva, podľa ktorého by sa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou mali rozšíriť kompetencie súvisiace s ozdravným plánom. Zdravotnej poisťovni by ho mohol nariadiť aj v prípade straty, v dôsledku ktorej výška jej vlastného imania klesla pod minimálnu hodnotu základného imania.

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:29

Autobus v Karlových Varoch sa zrazil s osobným autom a potom zišiel z niekoľko metrov vysokého násypu na železničnú trať. Podľa prvotných informácií utrpelo zranenia 17 ľudí.

07:43

Ruský prezident Vladmir Putin prijal návrh na podpísanie dohody o strategickom partnerstve s Iránom, ktorý mu predložilo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Vyplýva to z dokumentu zverejneného na oficiálnej webovej stránke prezidentskej kancelárie.

07:42

Najmenej jedna osoba zahynula a ďalšie dve utrpeli zranenia pri ruskom útoku v Záporožskej oblasti na Ukrajine, oznámil tamojší gubernátor Ivan Fedorov.

07:40

Počas operácie francúzskych bezpečnostných síl v Novej Kaledónii bol zabitý jeden muž. Počet obetí počas štyroch mesiacov nepokojov na tomto francúzskom tichomorskom území sa tak zvýšil na 12.

07:20

Na následky zranení zomrel v juhočínskom meste Šen-čen desaťročný chlapec japonského pôvodu, ktorého nožom napadol útočník.

07:17

Austrálska polícia rozbila skupinu obchodníkov s drogami nazývanú “Komisia”. V priebehu niekoľkých mesiacov skupina doviezla do krajiny viac ako tonu kokaínu. 

07:01

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu obvinil britskú vládu z “vysielania zmiešaných signálov” v súvislosti s podporou Izraela a “podkopávania” práva jeho krajiny na sebaobranu. Netanjahu kritizoval vládu britského premiéra Keira Starmera aj za pozastavenie niektorých zbraní do Izraela.

06:52

Haitská vláda vytvorila dočasnú volebnú radu, čo predstavuje prvý krok k uskutočneniu volieb do roku 2026. Voľby sa v tomto karibskom ostrovnom štáte spustošenom násilnosťami gangov naposledy konali v roku 2016. 

06:50

Kolumbijská vláda po útoku, pri ktorom zahynuli dvaja vojaci a viac ako 20 ľudí utrpelo zranenia, prerušila mierové rokovanie s povstaleckou skupinou Národná oslobodzovacia armáda, oznámila vládna mierová delegácia.

06:38

Iránski hackeri v lete poslali ľuďom spojeným s predvolebnou kampaňou prezidenta Joe Bidena informácie ukradnuté z kampane Donalda Trumpa, v rámci snáh o ovplyvnenie novembrových prezidentských volieb, oznámili americkí vyšetrovatelia.

06:37

Venezuelský opozičný líder Edmundo González Urrutia, ktorý bol kandidátom v júlových prezidentských voľbách vyhlásil, že bol nútený podpísať list, v ktorom akceptoval rozhodnutie venezuelského najvyššieho súdu a uznal víťazstvo súčasného prezidenta Nicolása Madura. Uviedol však, že dokument podpísal pod nátlakom a je preto neplatný.

06:35

Sociálna sieť X sa stala pre mnohých používateľov v Brazílii prístupnou, vďaka novej aktualizácii, ktorá obišla príkaz na zablokovanie siete vydaný minulý mesiac tamojším Najvyšším súdom.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali