Vinicius Junior vypadol pre zranenie z nominácie Brazílie

❚❚

Rio de Janeiro 6. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Bernat Armangue)

 

Útočník Vinicius Junior z Realu Madrid vypadol pre zranenie z kádra Brazílie na októbrové zápasy juhoamerickej futbalovej kvalifikácie MS 2026 proti Čile a Peru. V sobotnom dueli La Ligy proti Villarrealu (2:0) utrpel zranenie krku

Real Madrid-Villarreal CF
Na snímke hráč Realu Madrid Vinicius Junior v akcii pred Kikom Femeniom z Villarrealu vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga Real Madrid- Villarreal CF v Madride

Vinicius Junior je už štvrtý hráč, ktorý bude chýbať z pôvodnej nominácie kouča Dorivala Juniora. Už pred ním z nej vypadli brankár Alisson a obrancovia Gleison Bremer i Guilherme Arana. Namiesto Viniciusa povolali do tímu Andreasa Pereiru z Fulhamu, informovala agentúra Reuters.

.

Brazília sa 11. októbra predstaví v kvalifikácii na pôde Čile a o päť dní neskôr si doma zmeria sily s Peru. Po ôsmich stretnutiach má na konte 10 bodov a v tabuľke jej patrí piata priečka. Priamy postup si zaistí prvých šesť z desiatky tímov.

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:10

Francúzsky prezident Emmanuel Macron viedol s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom “úprimný” rozhovor o situácii na Blízkom východe. Oznámil to Macronov úrad s tým, že obaja lídri v telefonáte prijali svoje názorové rozdiely i želanie sa lepšie pochopiť. 

20:08

Európska ľavica a bruselskí byrokrati spoločne trestajú Maďarsko za to, že nevpúšťa migrantov a chráni Európu. Povedal to predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v nedeľu na zhromaždení talianskej populistickej strany Liga vedenej vicepremiérom Matteom Salvinim v Pontide v talianskej Lombardii.

19:49

Spojené štáty nezmiernia svoj tlak na Izrael a arabských lídrov, aby dosiahli dohodu o prepustení rukojemníkov a prímerí v Pásme Gazy, uviedla viceprezidentka USA a demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová v rozhovore.

19:48

Irán oznámil dočasné zrušenie letov zo všetkých letísk v krajine od nedeľňajšieho večera do pondelkového rána. Iránsky letecký úrad to odôvodnil “prevádzkovými obmedzeniami”. Opatrenie prichádza v čase, keď Izrael sľubuje odvetu za iránsky raketový útok.

18:31

Obyvateľov amerického štátu Florida upozornili, že tropická búrka Milton by sa mohla rýchlo stať silným hurikánom a v polovici budúceho týždňa zasiahnuť oblasti pri Mexickom zálive, ktoré nedávno devastoval hurikán Helene.

18:29

Rwanda začala s očkovaním proti vírusu marburg po tom, čo dostala približne 700 dávok skúšobnej vakcíny. Infekčné ochorenie v krajine prvýkrát potvrdili koncom septembra. Dosiaľ sa nakazilo 41 ľudí, pričom 12 ľudí ochoreniu podľahlo. Väčšina z nich boli zdravotníci.

17:45

Útočník Vinicius Junior z Realu Madrid vypadol pre zranenie z kádra Brazílie na októbrové zápasy juhoamerickej futbalovej kvalifikácie MS 2026 proti Čile a Peru. V sobotnom dueli La Ligy proti Villarrealu (2:0) utrpel zranenie krku.

Real Madrid-Villarreal CF
Na snímke hráč Realu Madrid Vinicius Junior
v akcii pred Kikom Femeniom z Villarrealu vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga Real Madrid- Villarreal CF v Madride
17:40
Harrisová v rozhovore pre program 60 minút: „Izrael za posledný rok zmenil niekoľko vecí – v súlade s americkými požiadavkami a krokmi.“

Dostala otázku, či je Netanjahu spojencom, a odpovedala: „Otázka znie, či existuje spojenectvo medzi Izraelom a USA – a odpoveď znie áno.“

Harrisová hovorí, že USA neprestanú „tlačiť“ na Izrael, aby dosiahol prímerie

17:08

Švédsku aktivistku Gretu Thunbergovú zadržali na klimatickej demonštrácii v Bruseli spolu s ďalšími vyše 100 protestujúcimi. Demonštranti vyzývali na ukončenie dotácií na fosílne palivá.

17:03

Pápež František pred výročím útoku Hamasu na Izrael vyzval na ukončenie ľudského utrpenia v regióne Pontifik vyzval na prímerie „na všetkých frontoch, najmä v Libanone“.

Po nedeľňajšej homílii vo Vatikáne tiež požiadal medzinárodné spoločenstvo, aby „ukončilo špirálu pomsty a útokov“, ktorá „by mohla priviesť región do ešte vážnejšieho konfliktu“.

16:46

Pri streľbe v izraelskom meste Beer Ševa prišiel v nedeľu o život jeden človek a ďalších najmenej desať utrpelo zranenia. Došlo k tomu iba deň pred prvým výročím začiatku vojny medzi militantným hnutím Hamas a Izraelom.

16:45

Plán Európskej únie (EÚ) zaviesť clá na čínske elektromobily poškodí vzájomné ekonomické vzťahy aj ekologické ambície, varovala čínska tlačová agentúra Sin-chua.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali