Venezuelský prezident tvrdí, že Biely dom dal Kolumbii za úlohu zavraždiť ho

❚❚

Caracas 12. októbra 2018 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Ariana Cubillos)

 

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vo štvrtok vyhlásil, že Spojené štáty nariadili Kolumbii jeho fyzickú likvidáciu. Informuje o tom agentúra DPA

Na snímke venezuelský prezident Nicolás Maduro

“Biely dom dal Bogote za úlohu zabiť Madura,” povedal venezuelský prezident vo vyhlásení odvysielanom v rozhlase i televízii. “Preto ma volajú diktátor, pretože všetko ide proti diktatúre,” dodal Maduro.

.

Svoje tvrdenia však doposiaľ nepodložil dôkazmi. Už predtým obvinil Washington z napomáhania páchateľom útoku dronom, ku ktorému voči nemu došlo 4. augusta v hlavnom meste Caracas, ako aj z vedenia hospodárskej vojny proti Venezuele.

V reakcii bezprostredne po spomínanom augustovom útoku Maduro obvinil aj kolumbijského prezidenta Juana Manuela Santosa, že je zaň zodpovedný.

.

Maduro vo štvrtkovom prejave nástojil na tom, že Boh a ľudia ho ochraňujú. Ako dodal, v prípade, že by sa mu čokoľvek stalo, pracujúca trieda vo Venezuele musí vstúpiť do generálneho štrajku a uskutočniť povstanie.

Venezuelský prezident nespomenul smrť uväzneného opozičného politika Fernanda Albána, člena mestskej rady v metropole Caracas, ktorý v pondelok zomrel po páde z okna na desiatom poschodí sídla venezuelskej tajnej služby SEBIN. Vláda tvrdí, že Albán, ktorého zadržiavali pre údajnú účasť na augustovom útoku dronom, spáchal samovraždu, venezuelská opozícia však s takýmto vysvetlením nesúhlasí.

Spojené štáty už predtým odmietli akýkoľvek podiel na tomto útoku. V septembri rozšírili sankcie voči vnútornému okruhu Madurových ľudí, pričom americký prezident Donald Trump povedal, že “ohľadne Venezuely sú na stole všetky možnosti”.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:00

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v piatok odletel do ruského Petrohradu. Uviedol to v piatok server mfor.hu s odvolaním sa na status Szijjártóa na Facebooku. Server v tejto súvislosti pripomenul, že Ukrajina v piatok ráno oznámila, že od 1. januára 2025 zastaví prevádzku ropovodu Družba, ktorý zásobuje Maďarsko, Českú republiku a Slovensko ruskou ropou.

13:59

Slovenská pošta zmodernizuje sieť BalíkoBOXov. V 72 BalíkoBOXoch pribudne nový informačný systém, ktorý umožní okrem výdaja aj podaj zásielok. Pre modernizáciu však budú služby BalíkoBOXov dočasne obmedzené. Od 31. augusta nebude možné zásielky do týchto schránok objednávať a po 9. septembri budú BalíkoBOXy pre inštaláciu nového informačného systému odstavené z prevádzky. V piatok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

13:31

Ukrajina od 1. januára 2025 zastaví prevádzku ropovodu Družba, ktorý zásobuje Maďarsko, Českú republiku a Slovensko ruskou ropou. Podľa servera hvg.hu to povedal v piatok poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

13:29

V najväčšom chemickom závode v Česku v Litvínove pyrotechnici riadenou detonáciou zlikvidovali nevybuchnutú leteckú bombu z 2. svetovej vojny, píše TASR podľa agentúry DPA. Odpálenie bomby, ktorú našli ešte minulý týždeň pri výkopových prácach, uskutočnila trojica policajných pyrotechnikov v spolupráci s hasičmi.

13:28

Kremeľ sa neobáva, že dôjde k zatknutiu ruského prezidenta Vladimira Putina počas jeho návštevy Mongolska, ktorá sa uskutoční budúci týždeň. Uviedol jeho hovorca Dmitrij Peskov. Pôjde o prvú návštevu Putina do krajiny, ktorá uznáva jurisdikciu Medzinárodného trestného súdu, ktorý na Putina vydal zatykač.

13:25

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová bude mať vo svojom novom kabinete komisára s portfóliom týkajúcim sa obrany. Vyhlásila to v Prahe na úvod 19. ročníka bezpečnostnej konferencie Globsec.

13:03

Zriadiť web na porovnanie cien potravín je nehospodárne a neefektívne. Lacnejšie potraviny budú len niektoré, pričom zdražie iný tovar. Uviedla to opozičná SaS v reakcii na novelu zákona o cenách, ktorú do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo financií SR.

13:02

Regionálna veterinárna a potravinová správa Púchov upozorňuje chovateľov ošípaných na zmeny týkajúce sa chovov registrovaných v centrálnej evidencii hospodárskych zvierat. 

13:01

Slovenská sporiteľňa od nedele 1. septembra znižuje úročenie všetkých ponúkaných fixácií hypoték. V tomto roku tak znižuje úrokové sadzby úverov na bývanie už štvrtýkrát, informovala banka.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke umelecký zbor spieva hymnu SR na centrálnych oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici vo štvrtok 29. augusta 2024

Autor: TASR-Martin Baumann

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali