Veľké prekvapenie na kandidátke Republiky. Poznáme detaily

❚❚

Bratislava 6. marca 2024 (HSP/Foto: Screenshot Facebook)

Aktualizované 6. marca 2024

Strany uzatvárajú svoje kandidátky do eurovolieb a oznamujú svojich kandidátov. Rovnako aj hnutie Republika už oznámila, že na jej kandidátke do Eurovolieb bude kandidovať youtuberka Lívia, ktorá stranu dlhodobo podporuje na sociálnych sieťach, najmä cez projekt Kulturblog. Dnes však presiakli informácie o ďalšej veľmi zaujímavej osobnosti, ktorá sa objaví na kandidátke

Milan Uhrík
Na snímke Milan Uhrík

Dnes sa redakcia Hlavných správ dozvedela, že kandidátku hnutia Republika podporí známa politička, bývalá predsedníčka SNS a poslankyňa NR SR Anna Belousovová.

.

Má to byť ďalšia posila z nečlenov Republiky. Republika sa snaží na kandidátke spojiť všetkých vlastencov a národne orientované osobnosti, ktoré nepodporujú SNS, ktorá v ich očiach dávno neplní tú funkciu a nerobí tú politiku, ktorú by mala takáto strana robiť.

Na to, kto ďalší obsadí miesta na kandidátke Republiky, si ešte budeme musieť počkať. Posledný termín, keď možno prakticky kandidátku podať, je však piatok.

.

Anna Belousovová poskytla Hlavným správam nasledujúce vyjadrenie:

Myslím si, že tieto voľby do EP budú veľmi dôležité nielen pre Slovensko, ale aj pre ďalšie smerovanie EÚ. Stále jasnejšie tu máme dva smery. Tzv. liberálny a konzervatívny. Ten tzv. liberálny ponúka svetu stále viac chorých, nenormálnych hodnôt. Ja chcem žiť v normálnom svete.

EÚ by sa mala zamerať na zlepšenie života vlastných občanov a nemala by sa správať ako kolónia USA.

Svojou účasťou vo voľbách do EP chcem podporiť národnú stranu. Ja názory nemením a neviem byť iná. Národná politika je pre mňa jediná alternatíva. No a na slovenskej politickej scéne príliš na výber nie je. Myslím si, že Republika je v súčasnosti jediná voľba pre mňa. Národná politika nesmie byť biznisom cez politiku.

Je potrebné zabojovať za Slovensko, za normálny svet, aby sme si potom niekedy nevyčítali, že sme nezabránili ZLU.”

.

Na margo svojej pozície na kandidátke dodala:

“Naše rokovania s predstaviteľmi Republiky neboli vôbec o dohadovaní o poradí na kandidátke. Hneď na začiatku som im povedala, že mne to je v podstate jedno. Po prvé je to ich kandidátka a po druhé, ak ma niekto bude chcieť voliť, tak si ma tam nájde.”

Milan Uhrík predseda strany Republika potvrdil informácie Hlavných správ a spresnil, že Anna Belousovová bude kandidovať z 11-teho miesta.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:16

Slovensko sa podľa plánu vrátilo na medzinárodné trhy, pričom si v konkurenčnej časti aukcie štátnych dlhopisov požičalo 512 miliónov eur. Pozitívom je, že v porovnaní s predchádzajúcou aukciou v júni si investori od Slovenska vypýtali nižší výnos, poukázal v komentári analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

14:15

Prípravy na ochranu proti povodniam sú “stopercentné” na celom území Maďarska, uviedol tamojší minister vnútra Sándor Pintér.

13:28

Koalícia sa zatiaľ nedohodla na konsolidačnom balíčku, preto nie je vhodné komentovať s ním súvisiace špekulácie. Uviedla to riaditeľka komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Karolína Ducká v reakcii na tvrdenia poslanca opozičného hnutia Slovensko Igora Matoviča. Ten vyhlásil, že vládny kabinet chce údajne rodičovský dôchodok v súčasnej podobe zrušiť a namiesto toho zaviesť pre ľudí možnosť poskytnúť rodičom dve percentá z dane z príjmu.

13:23

Maďarský premiér Viktor Orbán sa rozhodol odložiť svoj plánovaný stredajší prejav v Európskom parlamente (EP). Dôvodom sú záplavy, ktoré postihli aj jeho krajinu.

13:21

Poľské ministerstvo životného prostredia prisľúbilo v pondelok pomoc 21 miliónov zlotých (4,9 milióna eur) pre oblasti zasiahnuté záplavami v dôsledku extrémnych dažďov.

13:21

Do katedrály Notre Dame v Paríži sa vrátilo osem zvonov v rámci prípravy na slávnostné otvorenie 7. decembra – päť rokov po ničivom požiari.

13:21

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová prijala rezignáciu francúzskeho európskeho komisára Thierryho Bretona. Uviedla to hovorkyňa EK Arianna Podesta.

13:06

Európska centrálna banka (ECB) si v súvislosti s nadchádzajúcimi rozhodnutiami o úrokových sadzbách ponecháva otvorené všetky možnosti. Vyhlásil to v pondelok viceprezident ECB Luis de Guindos. Inflácia v septembri pravdepodobne klesne, ale vo štvrtom štvrťroku sa opäť zvýši a tento vývoj podlieha veľkej neistote, povedal de Guindos na konferencii v Madride.

13:06

Využívanie plynu ostáva najpreferovanejším spôsobom vykurovania slovenských domácností, pričom až 91 % ľudí by si tento spôsob vybralo znova. Vykurovanie plynovým kondenzačným kotlom je zároveň vo väčšine prípadov lacnejšie ako alternatíva tepelného čerpadla. Informovala o tom v pondelok spoločnosť SPP-distribúcia.

13:02

Francúzsko navrhne ako kandidáta na eurokomisára odchádzajúceho ministra zahraničných vecí Stéphana Séjourného, oznámil v pondelok Elyzejský palác. Blízky spojenec prezidenta Emmanuela Macrona tak nahradí Thierryho Bretona, ktorý stiahol kandidatúru.

13:02

Hladina rieky Labe naďalej stúpa, uviedli v pondelok predstavitelia východonemeckého mesta Drážďany. Zároveň vydali varovanie pred možnými záplavami v obývaných oblastiach.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali