Veľká Británia púšťa väzňov na slobodu – do hotela

❚❚

Bratislava 15. septembra 2024 (HSP/ Facebook/Foto: Screenshot Facebook video)

 

Vláda vo Veľkej Británii prepúšťa tisíce trestne stíhaných osôb z väzenia na slobodu – avšak nie len tak na ulicu, trestancom poskytne ubytovanie v hoteli. K správam zo Spojeného kráľovstva sa vyjadril poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (Republika, ESN)

Na snímke poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika,ESN)
Na snímke poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (Republika, ESN)

„Počuli ste, čo vymyslela ľavicovo-progresívna vláda vo Veľkej Británii?,“ pýta sa Uhrík vo videu na sociálnej sieti.

.

Vysvetlil, že britská vláda na čele s novozvoleným premiérom Keirom Starmerom sa rozhodla prepustiť 1 700 väzňov, prevažne drogových dílerov. „Na ulicu – na slobodu!,“ hovorí Uhrík a dodáva : „Namiesto väzníc im za štátne peniaze budú platiť hotely!“

„Áno, hotely..!,“ zdôraznil.

.

Europoslanec konštatuje, že keď človek číta takéto správy zo zahraničia, tak sa ani nemôže čudovať, že na tom Západe to postupne upadá. „Prosím vás, čo iné sa dá čakať od toho, keď prepustíte 1 700 nejakých narkomanov alebo dílerov drog na ulicu? (Čo iné) ako to, že vám stúpne kriminalita?,“ pýta sa Uhrík.

Europoslanec pokračoval : „Je mi akurát tak ľúto všetkých tých slušných ľudí a detí, ktorí musia v takejto spoločnosti na Západe neustále žiť… Ktorí musia tolerovať a rešpektovať rozhodnutia týchto progresívnych vlád – ktoré ničia svoje vlastné krajiny, svoje vlastné národy.“

V závere videa uviedol, že vo frakcii ESN, ktorej je v Európskom parlamente členom hnutie Republika, pripravujú množstvo zaujímavých legislatívnych aktivít.

„Keby boli strany z frakcie Európy suverénnych národov (ESN) pri moci, či už na Slovensku alebo aj v jednotlivých európskych štátoch, tak verte tomu, že v žiadnom prípade by sme drogových dílerov na slobodu nepúšťali ! A už v žiadnom prípade by sme im neplatili za štátne peniaze nejaké dovolenky a hotely!,“ zakončil europoslanec.

 

.

Prečítajte si tiež :

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:54

Bežné potravinárske farbivo dokáže dočasne spriehľadniť kožu a svaly. Postup ešte nebol vyskúšaný na ľuďoch, v prípade úspechu by však mohol pomôcť pri lokalizácii zranení či nádorov.

18:44

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava do 19 rokov vstúpili do mládežníckej Ligy majstrov hladkou prehrou. Vo svojom úvodnom vystúpení v ligovej fáze UEFA Youth League podľahli škótskemu Celticu Glasgow na jeho pôde 0:4. V rovnaký deň od 21.00 h čakala premiéra v najprestížnejšej klubovej súťaži aj A-tím “belasých” v Celtic Parku.

18:37

Dvoch mŕtvych a sedem zranených osôb si v stredu vyžiadala streľba v moskovskej kancelárii najväčšieho ruského internetového predajcu Wildberries. Podľa agentúry Reuters ide zjavne o eskaláciu v spore o budúce smerovanie spoločnosti.

18:36

Vládna koalícia v utorok (17. 9.) odprezentovala balíček konsolidačných opatrení, ktorý už dnes neplatí. Za tento daňový chaos najviac zaplatia obyvatelia Slovenska. Uviedli to v stredu predstavitelia opozičného hnutia Igora Matoviča.

18:35

Ministerstvo financií USA v stredu uvalilo sankcie na 12 občanov Iránu, ktorí sú podľa neho spojení s “pokračujúcimi násilnými represiami Teheránu voči iránskemu ľudu” a “brutálnym potlačením pokojných protestov”. Sankcie USA koordinovali spolu s Kanadou a Austráliou.

18:33

Pri druhej vlne výbuchov osobných komunikačných zariadení v Libanone prišli v stredu o život najmenej deviati ľudia a vyše 300 osôb utrpelo zranenia, informovalo libanonské ministerstvo zdravotníctva.

18:12

Britská železničná spoločnosť Great Western Railway (GWR) zrušila vlakový spoj, pretože do nej prenikla veverica, ktorú nebolo možné z vlakovej súpravy dostať, uviedla v stredu GWR.

18:11

Na severe Nórska aj Fínska v blízkosti hraníc s Ruskom boli v ovzduší zaznamenané zvýšené koncentrácie hladiny rádioaktívneho cézia-137. Nórsky úrad pre radiačnú a jadrovú bezpečnosť (DSA) v stredu uviedol, že pravdepodobne pochádzajú z lesného požiaru, ktorý nedávno vypukol na Ukrajine pri Černobyľskej atómovej elektrárni.

18:10

Na konsolidačné opatrenia vlády najviac doplatia tí najzraniteľnejší, a teda domácnosti s jedným rodičom. Uviedla to v stredu opozičná poslankyňa Národnej rady (NR) SR Veronika Šrobová (Progresívne Slovensko).

18:08

Plnoleté tehotné absolventky strednej alebo vysokej školy nebudú mať nárok na mesačný príspevok vo výške 200 eur. Počítal s ním návrh zákona o príspevku pre tehotné absolventky štúdia, ktorý do Národnej rady (NR) SR predložili poslanci z klubu hnutia Slovensko, Za ľudí a KÚ Anna Záborská a Richard Vašečka. Zákonodarcovia ho však v stredu neposunuli do druhého čítania.

18:07

Limity príjmu pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) i limit príjmu týkajúci sa nezaopatrených detí s ŤZP zostanú. Ich zrušenie navrhli poslankyne opozičného KDH Martina Holečková a Andrea Turčanová. Návrh na zmenu zákona o peňažných príspevkoch z dielne KDH však v parlamente neprešiel, poslanci Národnej rady (NR) SR ho v stredu neposunuli do druhého čítania.

18:06

Asociácia mobilných operátorov Slovenska (ASMOS) vníma zvyšovanie osobitného odvodu pre telekomunikačných operátorov ako najvýznamnejšie negatívum nedávno predstavených konsolidačných opatrení, pričom pri jeho plánovaní neprebehla potrebná diskusia so zainteresovanými subjektmi. Toto opatrenie by mohlo ďalej znížiť konkurencieschopnosť domácej ekonomiky, uviedli v stredu predstavitelia asociácie.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali