Veerman nepomôže Holandsku pre zranenie, nahradí ho Kluivert

❚❚

Amsterdam 3. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:X/PSV Fans)

 

Holandský futbalista Joey Veerman vypadol pre zranenie z nominácie národného tímu na zápasy Ligy národov proti Bosne a Hercegovine a Nemecku. Namiesto neho sa k “Oranjes” pripojí Justin Kluivert z Bournemouthu

Joey Veerman
Na snímke holandský futbalista Joey Veerman

Dvadsaťpäťročný Veerman nastúpil na všetkých šesť duelov na ME v Nemecku. V nedeľu prispel gólom k víťazstvu PSV Eindhoven nad Go Ahead Eagles (3:0), ale po 65 minútach odstúpil z hry pre zranenie nohy. Hlavný tréner Roland Koeman urobil aj ďalšiu vynútenú zmenu, keď zraneného obrancu Mickyho van de Vena z Tottenhamu nahradil Jan Paul van Hecke z Brightonu & Hove Albion.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:11

Štrajk zamestnancov amerického výrobcu lietadiel Boeing “môže chvíľu trvať”. Sú totiž presvedčení, že môžu dosiahnuť väčšie zvýšenie miezd a lepší dôchodok. Povedal to v sobotu (14. 9.) v rozhovore pre National Public Radio (NPR) odborový predák Jon Holden. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

14:09

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu varoval jemenských povstalcov pred odvetou za ich nedeľňajší raketový útok na strednú časť Izraela. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Naprieč centrálnym Izraelom vrátane Tel Avivu sa v reakcii na prichádzajúci útok rozozvučali v nedeľu ráno aj sirény a ľudia sa utekali ukryť.

14:08

Hlava katolíckej cirkvi pápež František počas nedeľňajšej omše vo Vatikáne zopakoval výzvy na zastavenie bojov na Blízkom východe a inde vo svete. Uviedol taktiež, že súcití s rodinami izraelských rukojemníkov, ktorých militanti z hnutia Hamas držia v Pásme Gazy. TASR informuje podľa agentúry ANSA.

14:06

Jordánsky premiér Bišár Chasawna v nedeľu niekoľko dní po parlamentných voľbách podal svoju demisiu. Uviedli to nemenovaní predstavitelia oboznámení so záležitosťou, ktorých vo svojej správe citovala agentúra Reuters.

14:05

Irán plánuje svoju notoricky známu väznicu Evín pretvoriť na budovu, ktorá bude súčasťou neďalekej univerzity, oznámila v sobotu vláda v Teheráne. TASR informuje podľa agentúry DPA.

14:03

Povodne si v Poľsku vyžiadali svoju prvú obeť, potvrdil v nedeľu tamojší premiér Donald Tusk. Aj pri záplavách v rakúskej spolkovej krajine Dolné Rakúsko, ktorú vyhlásili za oblasť katastrofy, prišiel v nedeľu o život počas zásahu jeden z hasičov. TASR informuje podľa agentúr DPA a APA.

10:21

Pri pokuse prekročiť Lamanšský prieliv z Francúzska do Británie v nedeľu ráno zahynulo osem ľudí, keď sa preťažený nafukovací čln s 50 migrantmi na palube prevrátil krátko po nalodení. Pre agentúru AFP to uviedol nemenovaný zdroj z francúzskej polície.

Francúzske námorné úrady v sobotu oznámili, že v priebehu 24 hodín zachránili 200 ľudí na palube štyroch rôznych plavidiel.

10:20

Spolkovú krajinu Dolné Rakúsko, ktorá obklopuje hlavné mesto Viedeň, vyhlásili za oblasť katastrofy v súvislosti s dramatickým vzostupom hladín viacerých riek z dôvodu neutíchajúceho silného dažďa. TASR informuje podľa nedeľňajšej správy agentúry DPA.

Dážď podľa predpovedí v krajine neustane skôr než v pondelok.

09:59

Od začiatku júla platí na Slovensku nová regulácia v oblasti ochrany spotrebiteľa, ktorá sa okrem iného týka zliav produktov a dvojitej kvality tovarov v rámci členských štátov Európskej únie. Až teraz však zainteresované orgány začali vydávať potrebné stanoviská k danej legislatíve, upozornila advokátska kancelária Havel & Partners.

09:32

Do neobývanej oblasti v centrálnej časti Izraela dopadla v nedeľu ráno balistická raketa dlhého doletu, ktorú zrejme vypálili povstalci z Jemenu. Na niektorých miestach vrátane Tel Avivu a medzinárodného letiska Bena Guriona sa krátko pred útokom rozozvučali sirény, zranených nateraz nehlásia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Israel Palestinians Yemen Palestína Jemen raketa dopad požiar
Na snímke policajt kontroluje okolie požiaru po tom, ako armáda oznámila, že vystrelila záchytné strely na raketu vypálenú z Jemenu, ktorá dopadla do stredného Izraela
08:20

Povodňových stupňov na tokoch v Česku stále pribúda. Približne o 06.00 h v nedeľu evidoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) 256 takýchto lokalít. TASR o tom informuje podľa Českej televízie (ČT) a webového portálu Novinky.cz.

Takmer na tretine z miest platí najvyšší – tretí – stupeň alebo dokonca stav extrémnej povodne. Najhoršia situácia je v Jeseníkoch a v Moravskosliezskom kraji, kde aj naďalej prší a hladiny riek stále stúpajú.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke západ slnka nad budovami bankovej štvrte , vpravo budova Európskej centrálnej banky v nemeckom Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali