Van de Zandschulp zdolal Alcaraza: “Neuveriteľný večer”

❚❚

New York 30. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Frank Franklin II)

 

Španielsky tenista Carlos Alcaraz prekvapujúco vypadol už v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Šampión z roku 2022 a tretí najvyššie nasadený prehral s Holanďanom Boticom van de Zandschulpom 1:6, 5:7, 4:6. Pre Španiela to je najhorší výsledok v New Yorku, v predchádzajúcich troch vystúpeniach sa dostal minimálne do štvrťfinále

Carlos Alcaraz - Botic van De Zandschulp
Na snímke španielsky tenista Carlos Alcaraz, ktorý reaguje po prehre s Holanďanom Boticom van de Zandschulpom v 2. kole mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku

Van de Zandschulp ukončil 15-zápasovú víťaznú sériu Alcaraza na podujatiach veľkej štvorky. Španiel naposledy prehral v januári tohto roka na Australian Open s Nemcom Alexandrom Zverevom. Vypadnutie na US Open je pre neho najhorší výsledok na granslamoch od roku 2021, keď rovnako v 2. kole vypadol na Wimbledone.

.

“Dnes som hral proti súperovi a v duchu som hral proti sebe. Mal som veľa emócií, ktoré som nedokázal kontrolovať. Myslím si, že moja úroveň hry bola celý zápas na rovnakej úrovni a nestačilo to na to, aby som vyhral zápas. Nedal som si šancu dostať sa späť do stretnutia,” uviedol Alcaraz podľa AFP a vyjadril sa aj k výkonu svojho súpera, ktorému patrí 74. miesto v rebríčku: “Nerobil veľa chýb, čo ma prekvapilo. Nevedel som, ako sa s tým vysporiadať.”

Pre Holanďana to bolo siedme víťazstvo v kariére nad hráčom z prvej desiatky.

.

“Bol to neuveriteľný večer. Myslím si, že od prvého bodu som verila, že mám šancu. Bol som trochu nervózny, ale ak chcete zdolať niektorého z najlepších hráčoc, musíte byť neuveriteľne pokojní a udržať si koncentráciu,“ povedal Van de Zandschulp.

Ďalej ide piaty nasadený Daniil Medvedev, zdolal Maďara Fabiana Marozsana 6:3, 6:2, 7:6 (5). Pokračuje aj desiatka “pavúka” Alex de Minaur z Austrálie, ktorý zvíťazil nad Fínom Ottom Virtanenom 7:5, 6:1, 7:6 (3).

 

Muži – dvojhra – 2. kolo:

Botic van de Zandschulp (Hol.) – Carlos Alcaraz (Šp.-3) 6:1, 7:5, 6:4, Nuno Borges (Portug.) – Thanasi Kokkinakis (Austr.) 6:4, 7:5, 7:5, David Goffin (Belg.) – Adrian Mannarino (Fr.) 6:7 (8), 6:3, 6:2, 7:6 (1), Jack Draper (V. Brit.-25) – Facundo Diaz Acosta (Arg.) 6:4, 6:2, 6:2, Flavio Cobolli (Tal.-31) – Zizou Bergs (Belg.) 4:6, 6:3, 7:5, 6:3, Alex de Minaur (Austr.-10) – Otto Virtanen (Fín.) 7:5, 6:1, 7:6 (3), Gabriel Diallo (Kan.) – Arthur Fils (Fr.-24) 7:5, 6:7 (3), 6:4, 6:4, Jakub Menšík (ČR) – Tristan Schoolkate (Austr.) 6:7 (4), 2:6, 6:2, 7:6 (5), 7:6 (10:3), Daniel Evans (V. Brit.) – Mariano Navone (Arg.) 6:4, 6:3, 6:3, Tommy Paul (USA-14) – Max Purcell (Austr.) 7:5, 6:0, 1:0 – skreč Purcell, Daniil Medvedev (Rus.-5) – Fabian Marozsan (Maď.) 6:3, 6:2, 7:6 (5)

 

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:30

Ruské jednotky údajne prevzali kontrolu nad obcou Želanne Perše v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Uviedla agentúra TASS s odvolaním na ruské ministerstvo obrany.

12:29

Český prezident Petr Pavel vyjadril uznanie každému, kto sa podieľa na zvládnutí aktuálnej situácie spôsobenej nepriaznivým počasím. Nasadenie zložiek a solidarita ľudí sú podľa neho predpokladom, že Česko krízu zvládne. Uviedol to na sociálnej sieti X.

12:28

Prezident afrického ostrovného štátu Komorský zväz Azali Assoumani bol ľahko zranený pri útoku nožom, ku ktorému došlo na pohrebe náboženského vodcu. 

12:26

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Jens Stoltenberg vyhlásil, že aliancia mohla urobiť viac pre vyzbrojenie Ukrajiny v snahe zabrániť ruskej invázii vo februári 2022. Uviedol to v rozhovore pre nemecký týždenník FAS.

11:20

Podľa predsedu Vojenského výboru NATO Roba Bauera je potrebné, aby krajiny Severoatlantickej aliancie navýšili výrobné kapacity v obrannom priemysle. Podotkol, že hoci armáda vyhráva boje, ekonomika vyhráva vojny. Uviedol to na výjazdovom zasadnutí v Prahe.

11:13

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev varoval, že v reakcii na použitie západných rakiet dlhého doletu Ukrajinou by Rusko mohlo zničiť ukrajinské hlavné mesto Kyjev pomocou nejadrových zbraní. V statuse zverejnenom v aplikácii Telegram Medvedev – podľa agentúry Reuters monitorovanej agentúrou TASR – napísal, že jadrový konflikt momentálne nikto vo svete nepotrebuje.

11:10

Irán tvrdí, že na obežnú dráhu Zeme úspešne vyslal svoju družicu Čamrán-1. Jej hlavným poslaním je testovanie hardvérových a softvérových systémov.

10:07

Dnešný svet už podľa českého prezidenta Petra Pavla nie je svetom, kde medzi sebou súperí Západ a Východ, ale demokracia s rôznymi druhmi autokracie. Povedal to na výjazdovom zasadnutí Vojenského výboru NATO v Prahe. Náčelníkov generálnych štábov vyzval, aby sa vyjadrovali otvorene a odvážne, pretože podľa neho nie je priestor na to, aby boli politicky korektní.

09:46

Ruská armáda zaútočila na Ukrajinu 76 bezpilotnými lietadlami. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zneškodniť 72 z týchto útočných dronov.

09:32

Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom ubezpečil, že vláda KĽDR rozšíri spoluprácu s Ruskom v duchu Zmluvy o komplexnom partnerstve, uviedla ČTK

Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom
Kim Čong-un na stretnutí so Šojguom
09:10

Úrady v americkom meste Springfield nariadili evakuáciu niekoľkých škôl, ktoré dostali bombové vyhrážky. Stalo sa tak v kontexte falošných obvinení republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa voči migrantom z Haiti žijúcim v tomto meste v americkom štáte Ohio.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke západ slnka nad budovami bankovej štvrte , vpravo budova Európskej centrálnej banky v nemeckom Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali