Valentínsky darček pre čitateľov

❚❚

Košice 9. februára 2021 (HSP/Foto:Knižnica pre mládež mesta Košice)

 

Knižnica pre mládež mesta Košice sa rozhodla potešiť svojich čitateľov. Na sv. Valentína im pripravila prekvapenie v podobe pilotného čísla nového časopisu Svet (z) kníh

Knižnica pre mládež mesta Košice
Plagát

Časopis prinesie nielen novinky zo sveta kníh a ich tvorcov, ale poodhalí tiež zaujímavosti z diania za “knižničnou oponou“

S myšlienkou podeliť sa o svoje skúsenosti, vedomosti, novinky či dianie vo svete literatúry sa začali v knižnici zaoberať, práve počas zavedených obmedzení a opakovaného otvárania, či zatvárania knižníc. „Akosi spoločne sme dospeli k názoru, že absencia priameho kontaktu s našimi používateľmi nám veľmi chýba. Počas týchto nemilých obmedzení im možno nevieme v takej miere, akej by sme chceli, sprostredkovať našu knižničnú činnosť, či podeliť sa s nimi o naše najnovšie poznatky a zároveň im posunúť svoje praktické odporúčania z oblasti knižného sveta,“ informuje Kamila Prextová, riaditeľka c si tiež možné problémy s distribúciou k adresátom, či potreby chrániť našu planétu, budeme časopis vydávať zatiaľ len on-line. Myslíme, že takto to bude pre všetkých jednoduchšie a záujemcKnižnice pre mládež mesta Košice. Aj preto sa v knižnici rozhodli vydávať vlastný časopis Svet (z) kníh. „Vzhľadom

.

na financie, uvedomujúovia sa k nemu môžu dostať kedykoľvek a vždy veľmi jednoducho. Zverejňovať ho budeme na webovej stránke knižnice www.kosicekmk.sk. Neostáva nám len veriť, že tie najčerstvejšie novinky z diania vo svete kníh, ktoré budeme v časopise ponúkať, si rýchlo získajú okruh stálych fanúšikov.“

 

.
Redakčná rada je zostavená z knihovníkov, šéfredaktorkou je „knihopísačka“

Celé dianie okolo zostavovania a vydávania časopisu zastrešuje, koriguje a vymýšľa Michaela Ella Hajduková, knihovníčka a spisovateľka. „Práce je dosť. No všetko sa dá, ak to robíte s láskou a navyše máte okolo seba skvelých a správne nabudených ľudí. Ja mám pri sebe redakčnú radu, s ktorou spoločne tvoríme takú správnu päťku,“ prezrádza Michaela Ella Hajduková, autorka štrnástich kníh a dodáva, že okrem redakčnej rady, v ktorej sú redaktorky, jazyková korektorka, grafička aj marketingová poradkyňa, bude časopis mať tiež stálych prispievateľov a knižných blogerov, ako inak, pochádzajúcich z rodu “hrdých knihomilov“.

 

Knižničný časopis bude dvojmesačník

„Dôvod je veľmi jednoduchý,“ hovorí Michaela Ella Hajduková, „za dva mesiace nazhromaždíme zaujímavosti, ktoré budú naozaj stáť za to, aby sme sa o nich podelili. Nalejeme ich do kvalitného a zaujímavého čísla a to potom vydáme. Tým nehovorím, že sa toho nedeje dosť, deje, ale nikdy netreba veci znásilňovať. Radšej uprednostníme kvalitu ako kvantitu.“ Čo sa týka štruktúry časopisu, vyhrali tieto stále rubriky: Naša – vaša knižnica, To si myslím ja!, Diagnóza: Čitateľ, Listovanie, Túry do náučnej literatúry, Knihopísači, Pod lupou odborníka, Reportáže, V knižnom brlohu, Novinky z našich poličiek, Hlavička, Súťaž a Záložka. Ale možno budú aj bonusové. „Ak vás to zaujalo a chcete sa o rubrikách dozvedieť viac, tak vás pozývam na zábavnú jazdu pilotným číslom tohto e-časopisu,“ pozýva Michaella Ella Hajduková a prezrádza, že nulté číslo bude akýmsi valentínskym darčekom od knižnice a tiež odkazom, že knižnica na svojich čitateľov stále myslí.

Pilotné číslo časopisu knižnica zverejní na sviatok sv. Valentína, 14. 2. 2021 a to prvé, začiatkom marca, v rámci aktivít Týždňa slovenských knižníc.

Redakciu informovala Viera Ristvejová z Knižnice pre mládež mesta Košice.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:31

Do priestorov budapeštianskeho Národného ortopedického ústavu (OMINT) vnikla spodná voda, preto v noci z piatka na sobotu museli evakuovať vyše 30 pacientov. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo ústavu.

10:19

Komunitná energetika je moderný a čoraz rozšírenejší prístup k spoločnej výrobe a zdieľaniu energie, ktorý sa však momentálne na Slovensku nevyužíva v takej miere, ako v iných krajinách Európskej únie. Na našom území ide o pomerne neznámy fenomén, ktorý čelí viacerým legislatívnym, technickým a administratívnym prekážkam. Upozornila na to Slovenská asociácia udržateľnej energetiky (SAPI), ktorá v priebehu tohto týždňa vydala príručku s cieľom rozvoja energetických komunít v SR.

09:42

Do kancelárií vo veľkých nemeckých mestách sa čoraz častejšie vracajú zamestnanci, aj keď ich počet stále nedosiahol úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázal to tento týždeň prieskum realitnej spoločnosti Jones Lang LaSalle (JLL).

09:25

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

08:46

Po celej Českej republike sa v sobotu o 8.00 h opäť otvorili volebné miestnosti a začal sa druhý deň krajských a senátnych volieb.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali