V zásielke s detskou stavebnicou našli colníci marihuanové šišky

V zásielke s detskou stavebnicou našli colníci marihuanové šišky

Košice 4. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

V poštovej zásielke z Thajska našli košickí colníci drogy. Odosielateľ z ázijskej krajiny deklaroval dovoz známej detskej stavebnice, ale namiesto nej zistili príslušníci finančnej správy marihuanové šišky. Poštová zásielka smerovala do rúk súkromnej fyzickej osoby na Slovensku. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Košice Katarína Daňková

marihuana
Ilustračné foto

Poštová zásielka z Thajska sa na Slovensko dostala cez internetovú objednávku, ako deklarovaný tovar mala hračku v hodnote 25 eur. Preverili ju počas výkonu colnej kontroly na pobočke colného úradu Pošta.

Reklama

“Príslušníkom finančnej správy sa na základe vykonanej RTG kontroly nepozdával jej obsah, preto urobili úplnú vnútornú kontrolu zásielky. V originálnom balení známej plastovej stavebnice sa okrem farebných kociek objavili aj vákuovo zabalené marihuanové šišky s hmotnosťou 514 gramov,” uviedla Daňková. Názov odosielateľa pritom budil dojem, že ide o firmu súvisiacu s detskými hračkami.

Hovorkyňa colného úradu informovala aj o ďalších prípadoch. Ozbrojení príslušníci finančnej správy pri zásahu vo štvrtok krátko po polnoci zastavili na Alejovej ulici v Košiciach osobné motorové vozidlo. Pri kontrole v príručnej taške vodiča sa nachádzalo uzatvárateľné plastové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky. Použitím špeciálnej technológie na identifikáciu látok sa potvrdilo, že ide o metamfetamín.

Reklama

V predchádzajúcich dňoch príslušníci finančnej správy so služobným psom pri kontrole osobného auta v Moldave nad Bodvou (okr. Košice – okolie) našli v príručnej batožine na sedadle vozidla zelenú sušinu s hmotnosťou 110 gramov.

V ďalšom prípade vodič kontrolovaného vozidla javil známky požitia alkoholu alebo inej návykovej látky. “Počas kontroly artikuloval nezrozumiteľne a tvrdil, že biela kryštalická látka nachádzajúca sa v čiernej uzatvárateľnej kovovej nádobe je jeho kĺbová výživa. Použitím špeciálnej technológie na identifikáciu nebezpečných, toxických a zakázaných chemikálií sa potvrdilo podozrenie príslušníkov finančnej správy, že ide o 40,5 gramu drogových prekurzorov,” uviedla Daňková. Prípady odovzdali colníci na ďalšie konanie Policajnému zboru.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:48

Čínski vojaci letecky pricestovali do Bieloruska, kde sa zúčastnia na spoločnom protiteroristickom cvičení, ktoré sa bude konať od 8. do 19. júla, oznámilo bieloruské ministerstvo obrany.

07:47

Ukrajina plánuje potlačiť ruský vplyv v západnej časti Čierneho mora prostredníctvom novej národnej námornej stratégie, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo videopríhovore.

07:46

Nemecká armáda ukončí operácie na svojej leteckej základni v Nigeri do konca augusta po zlyhaní rozhovorov s vládnucou juntou tejto sahelskej krajiny, uviedlo nemecké ministerstvo obrany.

07:44

Novovymenovaný britský minister zahraničných vecí David Lammy pricestoval do Nemecka na svoju prvú zahraničnú návštevu, len deň po drvivom víťazstve labouristov v parlamentných voľbách, a vyzval na “obnovenie” vzťahov s európskymi spojencami.

07:43

Francúzske krajne pravicové Národné združenie nedovolí Ukrajine použiť ďalekonosné zbrane francúzskej výroby proti okupačným ruským silám v prípade, že sa táto strana po súčasných parlamentných voľbách dostane do vlády, uviedla bývalá predsedníčka RN Marine Le Penová. 

06:34

Najmenej 16 ľudí zahynulo a viac ako 50 utrpelo zranenia pri izraelskom útoku na školu poskytujúcu úkryt pre vysídlené palestínske rodiny, ktorá sa nachádza v Pásme Gazy v utečeneckom tábore Nusajrát.

06:29

Absolútnym víťazom 58. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch sa stal film Náhly záblesk hlbších vecí (A Sudden Glimpsa to Deeper Things) o maliarke Wilhelmine Barns-Grahamovej, ktorej vnímanie sveta sa zmenilo po výstupe na ľadovec. Víťazný esejistický portrét nakrútil britský dokumentarista Mark Cousins.

Včera 19:21

Dánska ľudová strana (DF) sa pripojí do novovznikajúcej frakcie v Európskom parlamente (EP) Patrioti pre Európu, ktorú zakladá český expremiér Andrej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán. V sobotu to oznámil na sociálnej sieti X europoslanec a člen DF Anders Vistisen. Aliancia tak má v súčasnosti dostatok národných delegácií na vytvorenie politickej skupiny v EP, píše TASR.

Včera 19:20

Japonsko a Kambodža budú spolupracovať na odstraňovaní nášľapných mín z územia Ukrajiny a ďalších vojnou zasiahnutých krajín. V kambodžskej metropole Phnom Penh to v sobotu uviedla japonská ministerka zahraničných vecí Joko Kamikawová, informuje agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá maľujú slona v predvečer osláv festivalu Rath Yatra v indickom Ahmadabáde

Autor: TASR/AP-Ajit Solanki

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali