V Sýrii v dôsledku ostreľovania zo strany teroristov zomreli dvaja ruskí vojaci a ďalší boli zranení

❚❚

Moskva 28. mája 2018 (HSP/Sputnik/Foto:Sputnik-Natalia Seliverstova)

 

Štyria ruskí vojaci zomreli v Sýrii v dôsledku ostreľovania, uviedlo Ministerstvo obrany RF.

Ilustračné foto

„V Sýrskej arabskej republike boli v dôsledku ostreľovania zabití ruskí vojaci… V sýrskej provincii Dajr az-Zaur v nočných hodinách napadlo delostreleckú batériu sýrskych vládnych síl niekoľko mobilných skupín teroristov. Dvaja ruskí vojenskí poradcovia, ktorí mali na starosti kontrolu streľby sýrskej batérie, zomreli na mieste. Ďalších päť ruských vojakov bolo zranených a boli okamžite prevezení do ruskej vojenskej nemocnice,” uvádza sa vo vyhlásení.

.

Uvádza sa tiež, že vojenskí lekári bojovali až do konca za život dvoch zranených vojakov, ale nemohli ich zachrániť. Všetkým veliteľom ruských vojakov bude udelené štátne ocenenie.

Ako už bolo uvedené, sýrska armáda sa spoločne s vyslanými vojenskými poradcami ruskej vojenskej jednotky rozhodli pre boj. V priebehu boja, ktorý trval asi hodinu, vojaci zabili 43 teroristov a zničili 6 terénnych vozidiel, na ktorých boli nainštalované zbrane s veľkou rážou.

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:02

Slovensko i Maďarsko budú naďalej odoberať ruskú ropu od spoločnosti Lukoil aj napriek ukrajinským sankciám, akurát sa im to predraží. Zmluva medzi maďarskou MOL a ruskou spoločnosťou Lukoil by mala platiť od tohtoročnej jesene. Uviedol to hlavný ekonóm Trinity Bank Lukáš Kovanda.

16:57

Sedem ľudí zahynulo a 11 utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol vo štvrtok v hoteli v juhokórejskom meste Pučchon.

16:49

Európska únia aj tento rok vzdáva hold všetkým tým, ktorí sa stali obeťami totalitných režimov na celom svete. Vo štvrtok to v spoločnom vyhlásení pri príležitosti Európskeho dňa pamiatky obetí všetkých totalitných a autoritárskych režimov uviedli podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová, eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders a eurokomisárka pre rovnosť Helena Dalliová.

16:39

Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že EÚ uvoľnila ďalších 122 miliónov eur na humanitárnu pomoc pre oblasť Afrického rohu, lebo tento región aj naďalej čelí dôsledkom vojnových konfliktov a prírodných katastrof v podobe sucha a záplav.

16:38

Alžírsky ropný tanker vo štvrtok vyplával smerom k Libanonu, ktorý je od uplynulého víkendu bez elektriny. Z Alžírska tam teraz mieri prvá dodávka približne 30.000 ton paliva.

16:34

S takou bombou, aká sa včera našla v areáli chemického závodu v Litvínove-Záluží, sa českí pyrotechnici ešte nestretli. Podľa policajnej hovorkyne Ireny Pilařovej ide o unikátny nález, ktorý je nebezpečný najmä pre spúšťací systém, ktorý môže byť nastavený až na 144 hodín. Prísne bezpečnostné opatrenia sú preto podľa polície namieste. O ďalšom postupe sa českí pyrotechnici radia s nemeckými kolegami. Uviedli to vo štvrtok na svojom webe.

16:33

Ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) navštívila Čínu, pretože ide o významnú svetovú ekonomickú veľmoc, ktorá je aktívna v investíciách po celom svete. Čína zohráva stále významnejšiu úlohu aj vo výrobe automobilov, čo je pre Slovensko kľúčový sektor. Uviedol to pre TASR Peter Podstupka, riaditeľ tlačového odboru Ministerstva hospodárstva (MH) SR v reakcii na vyjadrenia opozičného KDH ohľadom Sakovej pracovnej cesty v Číne.

16:32

Austrália vo štvrtok predstavila dohodu o výrobe rakiet na domácom území, čím sa snaží posilniť vojenské spôsobilosti v čase regionálnych pretekov v zbrojení. Protilodné strely Naval Strike Missile (NSM) a viacúčelové strely s plochou dráhou letu Joint Strike Missile (JSM), ktoré sú ešte vo vývoji, sa budú vyrábať v meste Newcastle severne od Sydney, oznámil austrálsky minister obranného priemyslu Pat Conroy.

16:04

Európska únia vo štvrtok poslala na portugalskýostrov Madeira dve hasiace lietadlá zo Španielska, oznámil hovorca Európskej komisie. Portugalsko v stredu požiadalo EÚ o pomoc pri boji s lesným požiarom, ktorý v oblasti zúri už týždeň a ohrozuje aj lesy zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO.

15:46

Taiwanský vyšší súd vo štvrtok poslal ôsmich vojakov do väzenia za špionáž pre Čínu. Jeden z nich bol odsúdený až na 13 rokov odňatia slobody. V prospech Pekingu podľa súdu konali v záujme osobného finančného obohatenia.

15:38

Predstavitelia Európskej centrálnej banky (ECB) na svojom zasadnutí minulý mesiac zvolili v otázke zníženia úrokových sadzieb zdržanlivý postoj a naznačili, že svoj postoj môžu prehodnotiť v septembri. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na vo štvrtok zverejnený protokol z júlového zasadnutia.

15:31

Na Pražský hrad sa v piatok vráti každodenné slávnostné striedanie hradnej stráže pred Bránou gigantov. Brána bola od začiatku júla uzavretá z dôvodu rekonštrukcie bezpečnostných prvkov. Vo štvrtok jej znovuotvorenie oznámil Hrad.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia v nafukovacích kolesách sa plavia po chladnej rieke Comal, keď teploty v južnom Texase extrémne hodnoty

Autor: TASR/AP-Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Milan Šupa

René Pavlík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali