V Smere odmietajú zodpovednosť za prepustenie Kovačiča: Zneužil vlastnú reláciu na pirátske vysielanie

V Smere odmietajú zodpovednosť za prepustenie Kovačiča: Zneužil vlastnú reláciu na pirátske vysielanie

Bratislava 29. júna 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Podpredseda vlády a minister obrany Róbert Kaliňák (Smer-SSD) sa v parlamente vyjadril, že prepustený moderátor mainstreamovej TV Markíza Michal Kovačič (ktorého Kaliňák priamo nemenoval) momentálne len žne výsledky svojej práce

Robert Kaliňák
Na snímke vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD)

Strana Smer-SSD na svojej stránke na Facebooku k prípadu avizovaného prepustenia moderátora Markízy uviedla, že osočovanie, účelové klamstvá a dvojitý meter sú praktiky charakteristické pre politicky motivovaných novinárov a predstaviteľov niektorých krajín, ktorí nesúhlasia s tým, že súčasní vládni politici majú vlastné videnie sveta. “Vieme sa pozrieť na veci triezvo a nezaujato. Aj keď to nekorešponduje s ich “ jediným správnym názorom”.

Reklama

Vládna strana takto okomentovala video s príhovorom ministra obrany, a pri neprítomnosti zraneného predsedu vlády Roberta Fica aj zastupujúceho premiéra, Róberta Kaliňáka. Ten v NR SR pripomenul hoaxy, ktoré mainstream vrátane televízie Markíza šíril o strane Smer a ktoré sa stali aj podnetom na následné masové protesty organizované opozíciou. Kalinák hovoril najmä o opakovaných článkoch mainstreamu, ktoré spájali Smer s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a dokonca sa snažili nájsť prepojenie s organizovaným zločinom v Taliansku.

“To všetko sa ukázalo ako absolútna lož. Povedzte mi, ktoré z médií, ktoré tieto všetky veci dávali na svoje titulné strany, sa kedy ospravedlnili? Nikdy!”

Reklama

Potom Róbert Kaliňák bližšie popísal vzťah Smeru s televíziou Markíza. Vyhlásil, že Smer sa cítil zo strany Markízy “obmedzovaný”. Následne tak aj po ďalších okolnostiach došlo k bojkotu vládnych politikov voči tomuto médiu. “My sme prestali chodiť do tých relácii. A čo sa stalo? Postupne prestali chodiť aj ostatní až nemali hlavnú debatnú reláciu pred voľbami – teda tú najpodstatnejšiu debatu, akú kedy televízia môže mať.”

Odmietol zodpovednosť za výpoveď, ktorú tento týždeň dostal moderátor Michal Kovačič známy z diskusnej relácie Na telo. “My sme sa len slobodne rozhodli, že jeho reláciu nebudeme z hľadiska propagácie našej strany ďalej potrebovať. Urobil niekoľko podrazov počas dohadovania si diskusií. Vôbec nebola pravda, že by sme odmietli diskusiu s pánom Šimečkom. Len jednoducho nám nevyhovoval termín 3. septembra a žiadali sme 15. septembra. Jednoduchá matematika. To on zneužil, aby politicky zaútočil, že Smer si chcel vyberať a nechcel chodiť do debaty s Progresívnym Slovenskom.”

Podľa názoru Kaliňáka toto správanie Kovačiča a bojkot politikov spôsobilo televízií finančné problémy. “Ukončili mu pracovný pomer, keď zneužil vysielanie na pirátske vysielanie. To už je vec zamestnávateľa. Ale jeho obvinenie smerom k vláde, že za to môže vláda, je absurdné. Nás prestal zaujímať ešte v polovičke augusta 2023 presne preto, lebo nehral fér hru.”

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:03

Návštevníci folklórneho festivalu vo Východnej sa môžu na miesto dopraviť niektorým z 34 expresných vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktoré jazdia na trase Košice – Bratislava a späť. Zastaví tam aj rýchlik z Košíc do Žiliny.

15:02

Eurokomisárka pre vnútorné záležitosti Ylva Johanssonová v pondelok odcestovala do Lisabonu, aby asistovala pri spustení novej Európskej agentúry pre drogy (EUDA), ktorá nahradí Európske monitorovacie centrum pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA).

15:02

Ruské ministerstvo obrany v pondelok informovalo o dobytí ďalších dvoch dedín na východe Ukrajiny – Novopokrovske v Doneckej oblasti a Stepova Novoselivka v Charkovskej oblasti.

15:01

Prvá a zatiaľ jediná vakcína proti vírusu spôsobujúcemu ochorenie chikungunya získala od Európskej komisie povolenie na uvedenie na trh v krajinách Európskej únie. Oznámil to v pondelok jej výrobca, francúzska biotechnologická spoločnosť Valneva.

14:50

Mestečko Götene v západnom Švédsku pozastavilo predaj pozemkov po tom, čo ho zahltili žiadosti o kúpu pozemkov za menej ako desať eurocentov za meter štvorcový. Záujem o ne prejavilo mnoho ľudí z celého sveta, uviedol v pondelok pre agentúru AFP o nečakaných následkoch marketingovej kampane starosta Johan Mansson.

14:42

Lesné požiare, ktoré počas uplynulého víkendu sužovali predmestie Atén, sú už podľa pondelkového vyhlásenia miestnych hasičov pod kontrolou.

14:40

Bidenov štáb uviedol, že jeho výmena vo voľbách povedie k “chaosu” a víťazstvu Trumpa.

Napísal to časopis Rolling Stone s odvolaním sa na list, ktorý štáb poslal novinárom a priaznivcom Demokratickej strany.

V ňom tvrdia, že ostatní potenciálni kandidáti vrátane Kamaly Harrisovej majú menšie šance na víťazstvo ako Biden.

Prieskumy v Bielom dome pritom ukazujú, že väčšina voličov nechce Bidena na druhé funkčné obdobie kvôli jeho veku a domnieva sa, že je potrebná jeho výmena.

14:24

Hlavným mestom juhoamerického štátu Ekvádor v pondelok otriaslo zemetrasenie s magnitúdou 4,2, ktoré v niektorých štvrtiach prerušilo dodávku elektriny, ale nespôsobilo žiadne bezprostredné obete ani výrazné škody. Oznámil to ekvádorský geofyzikálny inštitút.

14:24

Klimatickí aktivisti z hnutia Letzte Generation (Posledná generácia) zablokovali v pondelok jednu z hlavných dopravných tepien neďaleko Kráľovského zámku vo Varšave.

14:23

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu júna deficit vo výške 4,012 miliardy eur. Hospodárenie štátu sa tak medziročne zhoršilo o 1,216 miliardy eur alebo 43,5 %. V pondelok o tom informovalo Ministerstvo financií (MF) SR.

14:23

Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka sa na Slovensko doviezlo 31.409 automobilov, väčšina z nich bola ojazdených. V júni bolo dovezených 5052 vozidiel, čo je medzimesačne pokles o takmer 500 áut. Vyplýva to z údajov spoločnosti Aures Holdings, pod ktorú patrí sieť predajní AAA Auto a Mototechna.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali