V meste Trenčín sa začala pravidelná deratizácia, potrvá do 21. októbra

❚❚

Trenčín 7. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

V Trenčíne sa v pondelok začala deratizácia priestorov verejnej zelene. Potrvá do 21. októbra. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová

potkan
Ilustračné foto

“V období od 7. do 21. októbra budú v našom meste prebiehať deratizačné práce. Upozorňujeme majiteľov domácich a spoločenských zvierat, aby zvýšili kontrolu ich pohybu na verejnej zeleni a zabránili kontaktu s návnadami,” informovala hovorkyňa.

.

Mesto Trenčín podľa zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia zabezpečí deratizáciu priestranstiev verejnej zelene. Ide o približne 110 hektárov vrátane stojísk odpadových nádob na verejnej zeleni a objektov v majetku mesta. V rovnakom termíne sa bude deratizovať verejná kanalizácia, ktorú má v správe spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie.

“Vyzývame všetky povinné osoby, bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky, prevádzky podnikania a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta Trenčín, ako aj vlastníkov bytových domov a objektov, užívateľov nehnuteľností a pozemkov, aby si splnili povinnosť vyplývajúcu zo zákona a zabezpečili vykonanie regulácie živočíšnych škodcov vo svojich objektoch, ich okolí a prípojkách kanalizácie pred objektmi,” zdôraznila Ságová.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:15

Francúzsky prezident Emmanuel Macron si pri príležitosti prvého výročia útoku palestínskeho radikálneho hnutia Hamas na Izrael uctil obete tohto bezprecedentného vyčíňania militantov, ktoré viedlo k vojne v Pásme Gazy.

12:15

Maďarská vládna strana Fidesz a ani Maďarsko nie sú v žiadnej kríze, avšak svet má nepochybne veľké problémy. Vyhlásil to v rozhovore pre denník Magyar Nemzet predseda parlamentu a zakladateľ Fideszu László Kövér.

12:13

 Nobelovu cenu za fyziológiu alebo medicínu za rok 2024 získali spoločne Američania Victor Ambros a Gary Ruvkun za “objav mikroRNA a jej úlohu v posttranskripčnej génovej regulácii”. Laureátov vybralo Nobelovo zhromaždenie Karolínskeho inštitútu v Štokholme, ich mená oznámil generálny tajomník zhromaždenia Thomas Perlmann.

12:02

V budúcom roku by mali daňovo-odvodové príjmy štátu medziročne vzrásť výrazne rýchlejšie (10,1 %) ako vybrané výdavky (2,9 %). Pôjde tak o výraznú zmenu oproti aktuálnemu roku, kedy výdavky ešte rastú o 20,2 %, kým príjmy len o 8,4 %. V aktuálnej októbrovej daňovej prognóze to predpokladá Inštitút finančnej politiky ministerstva financií, ktorý zlepšil svoju predchádzajúcu júnovú prognózu.

11:59

Združenie krajín juhovýchodnej Ázie musí zohrávať kľúčovú úlohu pri ukončení občianskej vojny v Mjanmarsku, uviedla thajská premiérka Pethongthán Šinavatrová pred stretnutím lídrov desaťčlennej skupiny v Laose.

11:57

Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas sa prihlásilo k zodpovednosti za raketový útok na izraelské mesto Tel Aviv.

11:56

Bývalý vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Chálid Mišál vyhlásil, že vpád palestínskych kománd na juh Izraela vrátil židovský štát do bodu nula.

11:30

Spotreba domácností na Slovensku by do konca roka, respektíve začiatkom budúceho roka mohla vykazovať známky spomaľovania rastu.

11:28

Český premiér Petr Fiala v deň prvého výročia rozsiahleho útoku Hamasu na Izrael zopakoval, že ČR stojí na strane Izraela, ktorý je podľa jeho slov opakovane napádaný a musí mať právo brániť sa.

11:27

Juhokórejský prezident Jun Sok-jol a filipínsky prezident Ferdinand Marcos sa dohodli na posilnení obrannej spolupráce na úroveň strategického partnerstva.

11:26

 Nehoda autobusu počas dopravnej špičky si v meste Drážďany v nemeckej spolkovej krajine Sasko vyžiadala 30 zranených.

11:25

Online vysielanie a interné služby ruského štátneho mediálneho holdingu VGTRK prestali fungovať kvôli hackerskému útoku. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá útok označila za bezprecedentný.

10:44

Ukrajinská protivzdušná obrana odrazila ruský útok nad metropolou Kyjev, do ktorej troch štvrtí dopadli – počas dopravnej špičky – úlomky z rakiet. Nijaké obete ani rozsiahlejšie materiálne škody dosiaľ hlásené neboli, oznámil šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nadšenci lietajúcich šarkanov počas podujatia Šarkaniáda na lúke pod Jedľovinou vo Varíne

Autor: FOTO TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali