V lome pri obci Rudník sa utopili dvaja ľudia

V lome pri obci Rudník sa utopili dvaja ľudia

Rudník 30. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

Aktualizované 30. júna 14:14

Dvaja ľudia sa utopili v lome pri obci Rudník v okrese Košice-okolie. Ako pre TASR uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint, operačné stredisko prijalo v sobotu (29. 6.) pred 16.00 hod oznámenie, že dve osoby vošli do vody a následne sa spod hladiny nevynorili. Ako informoval denník Korzár, išlo o 20-ročnú ženu a 14-ročného tínedžera

policajná páska
Ilustračné foto

“Na mieste udalosti zasahovalo desať príslušníkov HaZZ z hasičských staníc Moldava nad Bodvou, Košice a záchrannej brigády v Humennom,” doplnil.

Reklama

Košická krajská polícia na sociálnej sieti uviedla, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. “Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania,” doplnili s tým, že predbežne cudzie zavinenie vylúčili a bola nariadená pitva, ktorá určí príčinu úmrtia.

 

Reklama

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:27

Americký prezident Joe Biden v pondelok ostro skritizoval rozhodnutie Najvyššieho súdu USA o prezidentskej imunite. Rozhodnutie sa považuje za víťazstvo Donalda Trumpa, jeho pravdepodobného súpera v novembrových prezidentských voľbách, píše TASR podľa agentúr AFP a Reuters.

07:26

Austrálska polícia v utorok oznámila, že zadržala 14-ročného chlapca po útoku nožom na univerzite v Sydney. TASR o tom informuje na základe agentúry Reuters.

Na mieste zasahovali záchranári, ktorí ošetrili a následne previezli do nemocnice s vážnymi zraneniami 22-ročného muža. Jeho stav je však stabilizovaný, uviedla tamojšia polícia. V súčasnosti podľa úradov nehrozí pre verejnosť nebezpečenstvo.

07:25

Nemecká Alternatíva pre Nemecko (AfD) sa môže vďaka novej aliancii Patrioti pre Európu predstavenej Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ), maďarským Fideszom a českým hnutím ANO dostať z politickej izolácie. V pondelok o tom napísali portály Euractiv.de a Euractiv.cz.

07:24

Ruský vojenský súd v pondelok v neprítomnosti odsúdil populárneho ukrajinského blogera a novinára Dmytra Gordona z platformy YouTube za verejné výzvy na zabitie ruského prezidenta Vladimira Putina.

06:38

Holandsko čoskoro dodá Ukrajine prvé z 24 sľúbených stíhačiek F-16, uviedla v pondelok odchádzajúca holandská vláda. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Holandská ministerka obrany Kajsa Ollongrenová v liste adresovanom parlamentu pred utorkovou výmenou vlády uviedla, že potrebné povolenia na dodávku stíhačiek na Ukrajinu boli udelené. Z bezpečnostných dôvodov však neuviedla termín ich dodania a počet stíhačiek v prvej várke.

06:38

Pri násilnom strete dvoch drogových gangov v juhomexickom štáte Chiapas zahynulo najmenej 19 ľudí, informovali v pondelok tamojšie úrady.

06:35

Severná Kórea oznámila, že v pondelok úspešne otestovala novú balistickú raketu schopnú niesť 4,5-tonovú super veľkú hlavicu, informovala v utorok tamojšia tlačová agentúra KCNA.

06:35

Hurikán Beryl vo východnom Karibiku zosilnel v pondelok večer na najvyššiu piatu kategóriu. Sprevádza ho vietor s maximálnou rýchlosťou až 260 kilometrov za hodinu a je na “úrovni potenciálne katastrofickej kategórie“, uviedlo americké Národné centrum pre hurikány (NHC).

hurikán Beryl

Na snímke vietor hurikánu Beryl zasiahol záliv Carlisle v Bridgetowne na Barbadose v pondelok 1. júla 2024

06:33

V poradí 16. americký prezident Abraham Lincoln podpísal zákon o zrušení otroctva v Spojených štátoch amerických (USA) vo februári 1865. Napriek tomu v USA bola diskriminácia či segregácia obyvateľov čiernej pleti na mnohých miestach v krajine oficiálne prítomná a tolerovaná takmer 100 rokov.

06:32

Portugalská krajne pravicová strana Chega je odhodlaná stať sa členom novej aliancie Patrioti pre Európu, ktorú v nedeľu predstavili lídri Slobodnej strany Rakúska (FPÖ), maďarského Fideszu a českého hnutia ANO.

06:30

Chorvátski záchranári našli v nedeľu v oblasti letoviska Drvenik telo nezvestnej českej občianky. Tamojší horskí záchranári, hasiči a policajti ju hľadali od piatka. TASR sa odvoláva na portál Novinky.cz.

“Napriek úsiliu a obetavej práci všetkých účastníkov pátracej akcie je výsledok veľmi smutný a tragický,” uviedol v nedeľu portál Dnevnik.hr.

06:29

Maďarský premiér Viktor Orbán pricestuje v utorok na návštevu do Kyjeva, kde sa stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Uviedli to portály The Guardian a Financial Times s odvolaním sa na osoby oboznámené s touto záležitosťou.

Včera 20:00

Konflikt na Ukrajine nie je možné vyriešiť za jeden deň. Uviedol to v pondelok ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia v reakcii na vyhlásenia exprezidenta USA Donalda Trumpa pred novembrovými americkými prezidentskými voľbami.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali