V Linzi úspešný štart Slovákov vo štvorhrách

❚❚

Linz 17. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Úspešný úvod majstrovstiev Európy jednotlivcov v rakúskom Linzi zaznamenali slovenské deblové páry v mixe. Do ďalšej fázy turnaja postúpili Samuel Arpáš s Barborou Balážovou, ktorí zdolali anglický pár Samuel Walker a Ho Tin-Tin 3:1 na sety. Hladký triumf bez straty setu zaznamenali v 1. kole aj Ľubomír Pištej s Tatianou Kukuľkovou proti srbskej dvojici Aleksa Gacev a Sabina Šurjanová. Vo štvorhre mužov uspel aj jediný nasadený Slovák na turnaji Jang Wang. Čínsky rodák uspel spolu s Grékom Kostantinosom Angelakisom proti nórskej dvojici Martin Froseth a Noah Khai Lam

stolny tenis
Ilustračné foto

Víťazný vstup do ženskej dvojhry zaznamenala aj Nikoleta Puchovanová po boku Rakúšanky Karoline Mischekovej. Spoločne zdolali slovinsko-dánsky pár Lara Opeková a Emma Clementová 3:1.

.

Úspešnú rozlúčku s turnajom zaznamenala vo dvojhre debutantka Adriana Illášová, ktorá zdolala Jocefinu Haagensenovú z Dánska 3:0. Šancu na postup však stratila po dvoch prehrách.

Wanga s gréckym spoluhráčom čaká vo štvrtok súboj proti anglickému páru Samuel Walker, Liam Pitchford. V rovnaký deň čaká osemfinále Arpáša s Balážovou, stretnú sa so švédskym duom Kristian Karlsson, Christina Kallbergová. Pištej a Kukuľková vyzvú v boji o štvrťfinále Chorvátov Ivora Bana, Hanu Arapovičovú.

.

 

Výsledky – ME jednotlivcov v Linzi:

muži:

dvojhra – skupinová fáza:

Georgios Stamatouros (Gréc.) – Alexander VALUCH (SR) 3:1 (8, 12, -8, 6)

 

.

štvorhra

2. kolo:

Jang WANG, Kostantinos Angelakis (SR/Gréc.) – Martin Froseth, Noah Khai Lam (Nór.) 3:1 (6, -8, 7, 6)

 

mix:

.

1. kolo

Samuel ARPÁŠ, Barbora BALÁŽOVÁ (SR) – Samuel Walker/Ho Tin-Tin (Angl.) 3:1 (10, -9, 5, 3)

Ľubomír PIŠTEJ, Tatiana KUKUĽKOVÁ (SR) – Aleksa Gacev, Sabina Šurjanová (Srb.) 3:0 (5, 9, 8)

 

ženy:

dvojhra – skupinová fáza:

Adriana ILLÁŠOVÁ (SR) – Jocefina Haagensenová (Dán.) 3:0 (11, 1, 10)

Tatiana KUKUĽKOVÁ (SR) – Maria Yovková (Bul.) 3:1 (3, 8, -7, 3)

Ozge Yilmazová (Turec.) – Ema LABOŠOVÁ (SR) 3:2 (5, 7, -6, -9, 7),

Ema LABOŠOVÁ (SR) – Natalia Bogdanowiczová (Poľ.) 3:1 (-9, 8,, 9, 11)

.

 

štvorhra:

Nikoleta PUCHOVANOVÁ, Karoline Mischeková (SR/Rak.) – Emma Clementová, Lara Opeková (Dán./Slovin.) 3:1 (-2, 5, 10, 5)

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:33

Polícia v Humennom vyšetruje podvod, ktorého sa dopustila doposiaľ nestotožnená osoba vystupujúca ako štatutárny orgán miestneho múzea. V jeho mene podpisovala objednávky, ktorých celková hodnota presiahla 17.300 eur. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k protiprávnemu konaniu došlo vo februári. “Polícia v Humennom sa prípadom intenzívne zaoberá,” dodala hovorkyňa.

13:32

Na osobné auto spadol počas jazdy medzi obcami Rohožník a Jablonica v okrese Senica odlomený strom. Nikto sa nezranil. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov, ale aj nemotorových účastníkov premávky na opatrnosť v dôsledku avizovaného silného vetra počas najbližších dní.

12:55

Vo štvorhre žien na ME v stolnom tenise v rakúskom Linzi sa z postupu do 2. kola tešili v tandemoch so zahraničnými partnerkami Ema Labošová, Tatiana Kukuľková i Barbora Balážová. Svoj štvrtkový súboj prehrala iba Nikoleta Puchovanová s Rakúšankou Karoline Mischekovovu, ktoré podľahli francúzskemu duu Nina Kuo Čeng, Leana Hochartová 0:3.

12:23

Nemecký kancelár Olaf Scholz vo štvrtok žiadal rýchlejšie uskutočnenie azylovej reformy Európskej únie. Po príchode na summit EÚ, kde bude migrácia poprednou témou, vyjadril pochybnosti o dohodách o prijímacích centrách v tretích krajinách mimo Únie. TASR o tom informuje na základe správ agentúry DPA.

“V Nemecku predložíme potrebné zákony Spolkovému snemu veľmi rýchlo, no bolo by dobré, keby to všade v Európe mohlo byť zavedené rýchlejšie,” uviedol kancelár.

nemecký kancelár Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
12:20

Pred štvrtkovým zasadnutím ministrov obrany Severoatlantickej aliancie (NATO) v Bruseli Ukrajinu podporili ministri Veľkej Británie, Litvy a Lotyšska. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters.

“Musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch zvýšili našu podporu pre Ukrajinu s cieľom vyvinúť tlak na Rusko, a tak zabezpečili, aby Ukrajina mohla získať prevahu, pretože obrana Európy sa začína na Ukrajine,” povedal britský minister obrany John Healey.

12:18

V rámci Plánu obnovy a odolnosti SR je z pohľadu zelených cieľov viacero opatrení, ktoré sa nepodarí naplniť na 100 % pre nedostatok prostriedkov. Jedným z nich je program Obnov dom. Uviedol to Peter Kmec (Hlas-SD), podpredseda vlády SR pre plán obnovy a znalostnú ekonomiku, na konferencii Next Green Generation EU: Energetika budúcnosti, ktorá nezabúda na ľudí. Konferenciu zorganizovala Slovenská klimatická iniciatíva spolu s Friedrich Ebert Stiftung.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali