V kontaktnej zoo v Jasení našli v leopardej voliére mŕtveho muža

❚❚

Bratislava 23. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

V kontaktnej zoologickej záhrade v obci Jasenie v okrese Brezno našli v leopardej voliére muža bez známok života. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková

leopard
Ilustračné foto

“Telo nebohého muža bolo nájdené bez známok života vo voliére, v ktorej bol chovaný leopard. Privolaná ohliadajúca súdna lekárka nariadila s cieľom stanovenia presnej príčiny jeho smrti súdnu pitvu,” uviedla.

.

Vyjadrovať sa k akýmkoľvek ďalším okolnostiam prípadu by bolo podľa jej slov v tejto chvíli predčasné. “To bude možné až po riadnom vyšetrení a preverení všetkých podrobností,” dodala Kováčiková.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:00

Medziročný rast výrobných cien v USA sa v auguste 2024 spomalil. A viac, ako ekonómovia očakávali. To ukazuje, že veľkoobchodné ceny v USA pokračovali minulý mesiac v ochladzovaní.

18:00

Slovenská pošta predáva svoj areál na Tomášikovej ulici v Bratislave. Dôvodom predaja je nevyhovujúci stav budov, ktoré boli postavené v roku 1973. Ročne si ich prevádzka a opravy vyžiadajú viac ako jeden milión eur. Minimálna kúpna cena bola znaleckým posudkom stanovená na 15,6 milióna eur. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

18:00

Vrchol vplyvu sprísňovania menovej politiky Európskej centrálnej banky (ECB) na hrubý domáci produkt (HDP) eurozóny už bol dosiahnutý. Uviedla to vo štvrtok na tlačovej konferencii prezidentka ECB Christine Lagardová.

17:58

Celosvetový predaj elektromobilov sa minulý mesiac zvýšil medziročne až o pätinu napriek tomu, že v Európe sa o tretinu prepadol. Situáciu však zachránil vývoj na automobilovom trhu v Číne, kde objem predaja elektromobilov vzrástol na rekordnú úroveň.

17:57

Spoločnosť ZSE Energia upozorňuje spotrebiteľov, aby neotvárali podvodný email z adresy ayla@eurodetach.com vystupujúcej pod aliasom ZSE, ktorého predmetom je údajná pripomienka platby za elektrinu, pričom príloha emailu obsahuje škodlivý softvér. Neznámy útočník využíva v tele emailu platnú emailovú adresu spoločnosti, upozornila vo štvrtok hovorkyňa ZSE Katarína Šulíková.

17:54

Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR očakáva, že tohtoročná letná sezóna bola úspešná a čísla návštevnosti mali rastúci trend. Zamerať sa však chcú viac na prilákanie zahraničných návštevníkov, ich počty podľa štatistík z júla 2024 totiž klesli. Menej bolo najmä turistov z Českej republiky. Uviedol to vo štvrtok na tlačovej konferencii počas stretnutia zástupcov krajských a oblastných organizácií cestovného ruchu (KOCR a OOCR) v Šamoríne štátny tajomník MCRŠ SR Marek Harbuľák.

17:53

Klub akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) víta záujem a potrebu štátu riešiť chýbajúce investície do vodárenskej štruktúry. Vyzýva pritom predstaviteľov vlády, aby sa štát neobmedzoval len na avizované predkupné právo v prípade, že niektorý z akcionárov bude mať záujem predať svoje akcie vodární, ale aby zvážil významnejší akcionársky vstup do vodárenských spoločností, a to celoslovensky. Za združenie Klub akcionárov VVS, ktoré združuje mestá a obce – akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a. s., o tom informovala jeho riaditeľka Miroslava Hančaková.

16:20

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo štvrtok prijal predsedu vlády Luxemburska Luca Friedena, s ktorým sa podľa agentúry MTI zhodli poklese konkurencieschopnosti Európskej únie.

16:19

Hlavná jordánska opozičná strana Islamský akčný front (IAF) získala 31 zo 138 kresiel v parlamente a strojnásobila tým svoje doterajšie zastúpenie. Oficiálne výsledky volieb potvrdili predbežné výsledky zverejnené v stredu.

16:18

Katarálna horúčka oviec (choroba modrého jazyka) nebola doposiaľ napriek výskytu v Európe aj v ČR potvrdená. Informovala o tom Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

16:18

Jediná škótska ropná rafinéria Grangemouth sa na budúci rok zatvorí, výsledkom čoho bude zrušenie približne 400 pracovných miest. Uviedla to vo štvrtok spoločnosť Petroineos, ktorá Grangemouth prevádzkuje a podľa ktorej ukončenie činnosti storočnej rafinérie je súčasťou plánu zmeniť ju na terminál na dovoz palív.

16:16

Počet Američanov, ktorí minulý týždeň požiadali o podporu v nezamestnanosti, mierne vzrástol. Ale prepúšťanie zostáva na historicky nízkej úrovni, napriek vysokým úrokovým sadzbám centrálnej banky Fed. Ukázali to vo štvrtok údaje amerického ministerstva práce.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke z NASA ruská kozmická loď Sojuz MS-26 s trojčlennou posádkou v zložení Alexej Ovčinin, Ivan Vagner (obaja Rusi) a Donald Pettit (Američan) na palube počas jej štartu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane

Autor: TASR/AP-Bill Ingalls

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali