V kauze obžalovaného Róberta Lališa vypovedá niekdajší člen sýkorovcov Martin Kováč

V kauze obžalovaného Róberta Lališa vypovedá niekdajší člen sýkorovcov Martin Kováč

Pezinok 3. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v stredu hlavné pojednávanie s obžalovaným Róbertom Lališom, považovaným za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov, v kauze viacerých mafiánskych vrážd. Na svedecký výsluch sa dostavil bývalý vysoko postavený člen gangu Martin Kováč, prezývaný Rybička

Róbert Lališ
Na snímke odsúdený Róbert Lališ prichádza na súdne pojednávanie v budove Špecializovaného trestného súdu v Pezinku

Kováča odsúdili vo februári 2018 na 20-ročné väzenie. Obžaloba ho vinila z účasti na vražde Romana Deáka a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Na stredajšom hlavnom pojednávaní vypovedal, že členom skupiny sýkorovcov sa stal v roku 1999 a najskôr robil obžalovanému šoféra a ochrankára.

Reklama

Pôvodne Róberta Lališa v roku 2018 odsúdili na doživotie spolu s ďalším členom skupiny Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko. Odsúdené boli aj ďalšie osoby. Najvyšší súd v závere marca Róbertovi Lališovi doživotie zrušil. Svoje rozhodnutie zdôvodnil zistením porušenia zákona v neprospech obvineného. Stíhaný je vo väzbe. Vinu odmieta.

Obžaloba súvisí s vraždami z rokov 1998 a 1999 – Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara i so zločinom založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Reklama

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:19

Slovenskí vodní slalomári do 23 rokov nepostúpili do finále K1 na MSJ v Liptovskom Mikuláši. K najlepšej desiatke mal v semifinále najbližšie Filip Stanko, ktorému chýbalo 47 stotín sekundy a skončil štrnásty. Jeho krajanka Kristína Ďurecová bola na šestnástej priečke.

Ivana Chlebová
Na snímke slovenská vodná slalomárka Ivana Chlebová počas semifinálovej jazdy v kategórii K1 počas Majstrovstiev sveta juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome v piatok 5. júla 2024 v Liptovskom Mikuláši
13:01

Slávnostnou svätou omšou na Svätoplukovom námestí v Nitre sa začali trojdňové oslavy Nitra, milá Nitra, ktorých súčasťou je celonárodná Cyrilo-metodská púť. Omšu celebroval arcibiskup Nicola Girasoli, apoštolský nuncius Svätej stolice na Slovensku. Jeho slová o potrebe jednoty a súdržnosti národa si na námestí vypočuli tisícky veriacich z celého Slovenska vrátane prezidenta SR Petra Pellegriniho, podpredsedu Národnej rady (NR) SR Petra Žigu (Hlas-SD), povereného výkonom právomocí predsedu NR SR, členov vlády, poslancov, predstaviteľov spoločenského, kultúrneho a cirkevného života.

Nicola Girasoli
Slávnostnou svätou omšou na Svätoplukovom námestí v Nitre sa 5. júla 2024 začali trojdňové oslavy Nitra, milá Nitra, ktorých súčasťou je celonárodná Cyrilo-metodská púť. Omšu celebroval arcibiskup Nicola Girasoli (na snímke v strede), apoštolský nuncius Svätej stolice na Slovensku
11:43

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v máji 2024 vykonali 3522 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradná kontrola bola vykonaná u 1269 právnych subjektov a 1977 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 202 kontrolách, z uvedeného počtu bolo zistených 674 nedostatkov. Uviedla to v aktuálnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

11:42

Návšteva Viktora Orbána v Moskve má bilaterálny charakter a maďarský premiér nemá pre ňu mandát Európskej únie. V piatok to v Bruseli povedal šéf európskej diplomacie Josep Borrell. TASR informuje podľa agentúry AFP.

“Premiér Orbán nedostal od Rady EÚ žiadny mandát na návštevu Moskvy,” uviedol vo vyhlásení Josep Borrell.

11:24

Zvyšovanie minimálnej mzdy nevplýva na mieru nezamestnanosti. Problém s nezamestnanosťou a mzdami však súvisí s ekonomikou štátu, ktorá neponúka vhodné podmienky pre podnikateľov a samotný trh práce. Vyplýva to z aktuálnej analýzy vývoja minimálnej mzdy a nezamestnanosti od roku 1993, ktorý pripravil Inštitút sociálnej demokracie (ISD).

11:08

Podľa posledného predvolebného prieskumu pravicové Národné združenie (RN) nezíska väčšinu v novozvolenej dolnej komore francúzskeho parlamentu. Napriek tomu analytici a časť politikov nabádajú v posledný deň predvolebnej kampane na opatrnosť.

10:50

V porovnaní s minulosťou záujem mužov o rodičovskú dovolenku vzrástol, slovenské firmy evidujú nárast o 40 %. Zároveň sa vek odchodu na rodičovskú dovolenku posunul v priemere o sedem rokov neskôr. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Schreiber group, ktorý sa uskutočnil od januára do júna 2024 na vzorke 1000 respondentov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na archívnej snímke z 2. júla 2018 podobizeň takmer kompletnej kostry fosílie, ktorú objavili v Namíbii. Vedci predstavili fosíliu obrovskej salamandrovitej šelmy s ostrými tesákmi, ktorá vládla vodám ešte pred príchodom prvých dinosaurov

Autor: TASR/AP-Claudia Marsicano via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali