V hlavných kempoch sa predstaví 21 Slovákov, jednocestné zmluvy majú štyria

❚❚

New York 18. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

V hlavných prípravných kempoch zámorských klubov pred novou sezónou NHL sa predstaví dokopy 21 slovenských hokejistov. Iba štyria z nich však majú jednocestné kontrakty – obrancovia Erik Černák (Tampa Bay), Martin Fehérváry (Washington) a útočníci Martin Pospíšil (Calgary) a Tomáš Tatar (New Jersey) majú istotu stabilného miesta v kádri

Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred kvalifikáciou na ZOH 2026 Féherváry
Na snímke obranca Martin Fehérváry

Po nováčikovských kempoch štartujú v závere tohto týždňa profiligové kluby aj svoje hlavné kempy. Ich súčasťou bude séria prípravných stretnutí, najmä v druhej polovici by si v nich mali zahrať aj hlavné opory mužstiev. Slovenský hokej bude mať svoje zastúpenie v kempoch 15 tímov. Dvaja Slováci sú na súpiske v Calgary (okrem Pospíšila aj Samuel Honzek), Montreale (Juraj Slafkovský, Filip Mešár), New Jersey (okrem Tatara aj Šimon Nemec), v St. Louis (Dalibor Dvorský, Juraj Pekarčík) a Vegas (Jakub Demek, Jozef Viliam Kmec).

.

Dvadsaťročný Kmec je bez zmluvy s Golden Knights, nedraftovaný obranca však zaujal svojimi výkonmi v nováčikovskom kempe, v ktorom zaznamenal gól a dve asistencie, a dostal tak šancu vybojovať si kontrakt v hlavnom kempe. V kempe nováčika ligy Utahu sa mohli teoreticky objaviť až štyria hráči spod Tatier. Peter Repčík a Servác Petrovský, ktorí boli súčasťou nováčikovského kempu klubu, však už pozvánku do toho hlavného nedostali.

Dokopy 16 Slovákov má podpísaný v NHL dvojcestný kontrakt. Zmluvný plat tak majú garantovaný len počas pôsobenia v prvom tíme. Väčšina z nich si musí miesto v prvom tíme ešte vybojovať. Neplatí to o Jurajovi Slafkovskom, útočník Montrealu vstupuje do záverečnej sezóny nováčikovského kontraktu, ale ako etablovaný hráč a člen jadra tímu už má podpísanú novú lukratívnu na osem rokov za celkovo 60,8 milióna dolárov. Dvadsaťročný krídelník od sezóny 2025/2026 zarobí v priemere 7,6 milióna dolárov. V kempoch sa predstaví iba jeden slovenský brankár – dvojcestnú zmluvu s Minnesotou má Samuel Hlavaj, ktorý sa objavil už v nováčikovskom kempe Wild.

.

Niektorí slovenskí hokejisti boli v minulosti draftovaní klubmi NHL, ale nemajú podpísanú zmluvu v zámorí a v kempoch sa neukážu. Napríklad Maroš Jedlička (Colorado) odohrá sezónu v Komete Brno, Alex Čiernik (Philadelphia) bude obliekať dres švédskeho tímu Nybro Vikings IF. Mladíci Maxim Štrbák (Buffalo), Adam Gajan (Chicago) a Miroslav Šatan ml. (Washington) hrajú alebo plánujú nastupovať v univerzitnej NCAA, preto sa nemôžu zúčastniť v kempe profesionálneho tímu.

Slovaci v prípravných kempoch klubov NHL:
Anaheim Ducks – Pavol Regenda* (ú)
Calgary Flames – Samuel Honzek* (ú), Martin Pospíšil (ú)
Chicago Blackhawks – Martin Mišiak* (ú)
Columbus Blue Jackets – Samuel Kňažko* (o)
Florida Panthers – Oliver Okuliar* (ú)
Los Angeles Kings – Martin Chromiak* (ú)
Minnesota Wild – Samuel Hlavaj* (b)
Montreal Canadiens – Filip Mešár* (ú), Juraj Slafkovský* (ú)
New Jersey Devils – Šimon Nemec* (o), Tomáš Tatar (ú)
New York Rangers – Adam Sýkora* (ú)
St. Louis Blues – Dalibor Dvorský* (ú), Juraj Pekarčík* (ú)
Tampa Bay Lightning – Erik Černák (o)
Utah Hockey Club – Patrik Koch* (o), Miloš Kelemen* (ú)
Vegas Golden Knights – Jakub Demek* (ú), Jozef Viliam Kmec^ (o)
Washington Capitals – Martin Fehérváry (o)

* – má podpísanú dvojcestnú zmluvu
^ – je bez zmluvy (bojuje o kontrakt)

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:06

Slovenské domácnosti čaká v budúcom roku najväčší nárast cien plynu v histórii, a to o 30 %. Uviedol to poslanec Národnej rady (NR) SR za opozičné hnutie Slovensko Július Jakab spolu s lídrom hnutia Igorom Matovičom.

12:05

Poslanci Národnej rady (NR) SR začali ďalší rokovací deň 19. schôdze diskusiou o novele zákona o podpore cestovného ruchu. Hovorí o tom, že medzi nástroje podpory turizmu na Slovensku sa má od budúceho roka zaradiť nový príspevok na rozvoj cestovného ruchu.

11:59

Očarovala divákov svojím pôvabom, šarmom a zmyselnosťou a herecký talent využila na striebornom pláne naplno. Z bohatej filmografie Sophie Lorenovej sú známe najmä filmy Pýcha a vášeň, Manželstvo po taliansky, Zvláštny deň či Pret-a-porter. V roku 1962 získala Oscara za úlohu v snímke Vrchárka, v réžii Vittoria De Sica podľa románu Alberta Moraviu. Herecká hviezda sa zaradila medzi najvýraznejšie talenty talianskej kinematografie a v piatok 20. septembra sa dožíva 90 rokov.

11:57

Na obmedzenie nelegálnej migrácie sú potrebné drastické opatrenia. Preto Maďarsko požiada o výnimku z uplatňovania azylových a migračných pravidiel Európskej únie, ako to avizovalo aj Holandsko. Podľa servera hirado.hu to oznámil v Štrasburgu minister zodpovedný za záležitosti Európskej únie János Bóka.

11:56

Izraelská polícia zadržala izraelského občana, ktorého údajne naverbovala iránska rozviedka, aby zosnoval vraždy izraelských politikov vrátane premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta. 

11:54

Ničivé záplavy v dôsledku prudkých dažďov zasiahli aj severotaliansky región Emilia-Romagna. Stovky ľudí muselo opustiť svoje domovy a školy ostali zatvorené.

11:50

Vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell uznal dôležitosť rezolúcie, ktorú väčšinou hlasov prijalo Valné zhromaždenie OSN a ktorá vyzýva Izrael, aby do roka ukončil okupáciu palestínskych území. 

11:47

Hladina rieky Odra v poľskom meste Vroclav dosiahla svoj vrchol a očakáva sa, že zostane zvýšená niekoľko dní. Oznámil to poľský meteorologický úrad.

10:46

Porucha motora v lietadle Airbus A350, pre ktorú začiatkom septembra aerolínie Cathay Pacific zrušili desiatky letov, mohla prerásť do “rozsiahlych škôd”. Vyplýva to zo správy Úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd v Hongkongu.

10:25

Izraelské lietadlá a delostrelectvo zasiahli viaceré ciele v južnom Libanone, uviedla izraelská armáda. Útoky sa uskutočnili v atmosfére rastúceho napätia po nedávnom hromadnom útoku na komunikačné zariadenia hnutia Hizballáh.

10:24

Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na úspešné skúšky dvoch typov rakiet, z ktorých je jedna zrejme určená pre jadrové hlavice. Zároveň nariadil posilnenie schopností severokórejskej armády.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali