V Edinburghu prejavilo záujem o presťahovanie sa do Ruska 17 ľudí do desiatich dní od Putinovho dekrétu o podpore tradičných hodnôt.”

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:50

Bývalý guvernér Európskej centrálnej banky (ECB) a taliansky expremiér Mario Draghi v utorok pred poslancami Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu načrtol svoj plán na zlepšenie konkurencieschopnosti Európy a upozornil, že EÚ hrozí rozpad alebo paralýza, pričom alternatívou je užšia integrácia.

18:41

Moldavská prezidentka Maia Sanduová v utorok požiadala zahraničné vlády o väčšiu podporu pre Moldavsko, keďže hospodársky pokrok je podľa nej rozhodujúci pre posilnenie demokracie. Uviedla to na stretnutí so zahraničnými predstaviteľmi v Kišiňove.

18:28

Neznámy muž založil v utorok požiar v priestoroch budovy rumunského parlamentu vyhradených pre verejnosť. Z budovy následne museli evakuovať približne 300 ľudí, k žiadnym zraneniam pri hasení však nedošlo. Páchateľovi sa podarilo utiecť a polícia po ňom doteraz pátra.

17:49

Európska komisia (EK) v utorok prijala odporúčanie zamerané na lepšiu ochranu ľudí pred účinkami fajčiarskeho dymu a aerosólov. Komisia v novej iniciatíve odporúča členským štátom EÚ, aby rozšírili opatrenia na ochranu nefajčiarov aj na kľúčové vonkajšie oblasti s cieľom lepšie chrániť ľudí, najmä deti a mladých ľudí.

17:47

Štát v rámci konsolidácie verejných financií na rok 2025 zavádza 10-percentné viazanie personálnych výdavkov na štátnych úradníkov a zamestnancov vo verejnej službe, čo by malo priniesť 124 miliónov eur. Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) za účasti vyjednávačov pre konsolidáciu za koaličné strany Tomáša Druckera (Hlas-SD) a Tomáša Tarabu (nominant SNS). Zavedenie troch sadzieb dane z pridanej hodnoty (DPH) (23 %, 19 % a 5 %) podľa Kamenického by malo štátu priniesť 1,019 miliardy eur.

Koalícia
Na snímke zľava minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD), minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) a podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas tlačovej konferencie na tému Konsolidácia verejných financií – splácanie účtu za bývalú vládu
17:46

Hnutie Igora Matoviča kritizuje zvýšenie základnej sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) na 23 %. Štát tak zinkasuje od priemernej rodiny za celý rok 570 eur, a to len na DPH. Uviedol to v utorok poslanec Národnej rady (NR) SR a líder opozičného hnutia Igor Matovič na tlačovej konferencii.

17:45

Zástupcovia štátu a Konfederácia odborových zväzov (KOZ) sa v štvrtom kole kolektívneho vyjednávania dohodli na valorizácii platov v štátnej a verejnej službe o 5 % od 1. januára 2026. V budúcom roku dostanú zamestnanci v štátnej a verejnej službe odmenu 800 eur. V utorok o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

17:44

Štát vyberie po zavedení nových konsolidačných opatrení menej, ako naplánoval. Najviac by pritom mali zaplatiť občania Slovenska, ktorí budú novými opatreniami postihnutí najviac. Uviedol to v utorok podpredseda opozičnej strany SaS Marián Viskupič.

17:42

Za posledný rok zmenilo prácu na Slovensku 14 % ľudí. Fluktuácia tak nie je v porovnaní s európskymi krajinami, kde sa pohybuje na úrovni 20 %, až taká bežná. Hlavným dôvodom je, že si ľudia nemôžu dovoliť zostať bez príjmu. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu JobsIndex personálnej spoločnosti Alma Career.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali