Útočník Mounie podpísal zmluvu s Augsburgom

Útočník Mounie podpísal zmluvu s Augsburgom

Augsburg 5. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Beninský futbalový útočník Steve Mounie bude pôsobiť v nemeckom Augsburgu, s ktorým podpísal zmluvu do júna 2027. K účastníkovi Bundesligy prišiel zadarmo po tom, čo mu vypršala zmluva v Stade Brest

futbal
Ilustračné foto

Mounie strelil v 162 zápasoch najvyššej francúzskej súťaže 44 gólov. V novom pôsobisku by mal nahradiť Ermedina Demiroviča, ktorý pravdepodobne zamieri do VfB Stuttgart. “Mounie je robustný útočník a k jeho prednostiam patrí aj hlavičkovanie. Má skúsenosti s najvyššou úrovňou európskeho futbalu,” uviedol podľa DPA športový riaditeľ Augsburgu Marinko Jurendič.

Reklama

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:24

Jednu obeť na živote a 20 zranených si v pondelok vyžiadal rozsiahly požiar v centre pre utečencov v severonemeckom meste Buchholz in der Nordheide ležiacom neďaleko Hamburgu.

19:23

V Spojenom kráľovstve sa v pondelok začalo súdne konanie proti Andrewovi Tateovi a jeho bratovi Tristanovi pre podozrenia z daňových únikov vo výške približne 24,8 milióna eur, ktoré údajne vznikli počas rokov 2014 až 2022. Tateovci už v súvislosti s ďalšími obvineniami čakajú na súd aj v rumunskej Bukurešti.

19:22

Primátor Kyjeva Vitalij Kličko vyhlásil 9. júl za deň smútku za najmenej 22 obetí raketových útokov na ukrajinskú metropolu, ktoré v pondelok podnikla ruská armáda. Podľa britskej stanice BBC spustia v utorok v Kyjeve vlajky na budovách mestskej správy na pol žrde a zakázané budú všetky zábavné podujatia.

19:02

V utorok sa uskutoční zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN v súvislosti s pondelkovým raketovým útokom, pri ktorom bola zasiahnutá detská nemocnica v Kyjeve. Stretnutie sa uskutoční na žiadosť Británie, Francúzska, Ekvádoru, Slovinska a Spojených Štátov. S odvolaním sa na diplomatické zdroje o tom informuje agentúra Reuters.

19:00

Prinajmenšom šesť ľudí utrpelo v pondelok zranenia počas druhého tohtoročného tradičného behu s býkmi v španielskej Pamplone. Oznámila to hovorkyňa miestnej nemocnice.

19:00

Francúzska ľavica, ktorá vyšla z predčasných volieb ako subjekt s najvyšším počtom poslancov, chce zostavovať vládu, ale pripúšťa, že povolebné rokovania budú náročné a vyžiadajú si čas. “Nebude to jednoduché a bude to chvíľu trvať,” priznala Marine Tondelierová, líderka Strany zelených, ktorá je súčasťou ľavicového bloku Nový ľudový front (NFP).

18:53

Pri obci Katovice v Juhočeskom kraji narazila vodička osobného auta do skupiny cyklistov idúcich pred ňou. Po zrážke sú štyria zranení, z toho tri deti. Na mieste zasahoval aj vrtuľník. V pondelok to na sociálnej sieti X uviedla česká polícia.

18:25

Patrioti pre Európu sa v pondelok oficiálne stali novou politickou frakciou v Európskom parlamente a zatiaľ s 84 členmi obsadili tretiu pozíciu – po konzervatívcoch z Európskej ľudovej strany (EPP) a socialistoch a demokratoch (SD). Informuje o tom spravodajca TASR, ktorý cituje portál Politico s tým, patrioti budú výzvou pre takzvané proeurópske trio strán ľudovcov, socialistov a liberálov.

18:09

Strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) sa nepridá k novej politickej frakcii v Európskom parlamente Patrioti pre Európu. V pondelok to oznámil hovorca maďarskej vlády.

18:07

Poradca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v pondelok vyhlásil, že výzvy na okamžité prímerie v už 28 mesiacov trvajúcej vojne Ruska proti Ukrajine by Moskvu len podnietili k ďalším útokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstup lanovkou na Solisko počas letnej turistickej sezóny na Solisku vo Vysokých Tatrách

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Gustáv Murín

Jackson Robert

René Pavlík

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali