USA sa vďaka Južnej Kórei stali lídrom v dodávkach munície na Ukrajinu

❚❚

Washington 24. októbra 2024 (HSP/Foto:Twiiter)

 

Uvádza sa to v správe o situácii na svetovom trhu so zbraňami, ktorú vypracovalo ruské Centrum pre analýzu stratégií a technológií

delostrelecká munícia
Ilustračné foto

Uvádza sa v nej, že Južná Kórea, ktorá priamo nedodáva smrtiace zbrane Ukrajine, zvýšila dodávky nábojov do USA. Podľa expertov Centra pre analýzu stratégií a technológií Južná Kórea ročne vyrobí približne 200 000 nábojov kalibru 155 mm.

.

Do USA dodala 300 tisíc (podľa iných zdrojov 330 tisíc) 155 mm delostreleckých granátov. Vďaka tomu Washington poslal na Ukrajinu viac munície ako všetky európske krajiny dohromady.

V súvislosti s informáciami o presune severokórejského vojenského personálu do Ruskej federácie sa rozšírili fámy, že Južná Kórea by mohla začať posielať zbrane a muníciu priamo na Ukrajinu.

.

V súčasnosti však nie je nič známe o tom, že by Soul takéto rozhodnutie urobil.

Južná Kórea sa doteraz zdržala priamych dodávok.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:10

Trajektová doprava v Grécku je už tretí deň po sebe ochromená v dôsledku štrajku tamojších námorníkov za vyššie platy. 

08:24

Nemecká vláda výrazne rozširuje svoje licencie na dodávky zbraní do Izraela, čím prekonáva predchádzajúce odhady. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnilo nemecké ministerstvo zahraničných vecí.

08:04

Ruské jednotky obsadili dediny Serebrianka a Mykolajivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, uviedlo ruské ministerstvo obrany. O ruskom postupe blízko kľúčových väčších miest pozdĺž frontovej línie informovali aj vojenskí blogeri.

07:42

Traja libanonskí vojaci vrátane jedného dôstojníka zahynuli pri izraelskom útoku počas evakuácie zranených osôb pri obci Jater v južnom Libanone. Vo vyhlásení to uviedla libanonská armáda.

07:42

Gruzínsky oligarcha a zakladateľ vládnej strany Gruzínsky sen Bidzina Ivanišvili opätovne prisľúbil zákaz opozičných strán, pokiaľ jeho strana zvíťazí v parlamentných voľbách. Tie sa uskutočnia už túto sobotu.

07:40

Juhokórejský minister obrany Kim Jong-hjun označil severokórejské jednotky vyslané do Ruska na podporu jeho vojenského ťaženia na Ukrajine za žoldnierov, ktorí poslúžia ako potrava pre kanóny. Severokórejského vodcu Kim Čong-una obvinil, že predal svoju armádu do “nelegálnej a agresívnej vojny”.

07:39

Pri explózii v sýrskej metropole Damask a útoku na vojenské zariadenie pri meste Homs zomrel jeden vojak a sedem ľudí sa zranilo. Informovalo o tom sýrske ministerstvo obrany a sýrska štátna televízia, ktorá uviedla, že išlo o dôsledok “izraelskej agresie”. 

07:38

Juhokórejské úrady uviedli, že jeden zo severokórejských balónov s odpadkami dopadol do priestorov prezidentského komplexu v centre metropoly Soul. 

07:05

 Holandsko koncom novembra zavedie hraničné kontroly ako súčasť súboru opatrení zameraných na obmedzenie prisťahovalectva.

07:03

V blízkosti rumunsko-ukrajinských hraníc zaznamenali dva podozrivé lietajúce objekty. Ich prítomnosť spustila letecký poplach a rumunské vzdušné sily k nim nasadili dve stíhačky F-16. Informovalo rumunské ministerstvo obrany.

07:01

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová, ktorá je kandidátkou Demokratickej strany do nachádzajúcich prezidentských volieb, plánuje predniesť záverečnú reč svojej kampane na mieste kde Donald Trump v januári 2021 podnecoval dav, ktorý následne zaútočil na americký Kapitol. Informoval vysokopostavený predstaviteľ Harrisovej volebného tímu.

07:00

Americký minister obrany Lloyd Austin svojmu izraelskému rezortnému kolegovi Joavovi Galantovi oznámil, že Washington má vážne obavy zo správ o izraelských úderoch proti libanonským ozbrojeným silám. Uviedol Pentagón.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke jesenná atmosfréra v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

 

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali